Annons:
Etikettberättelser-ur-livet
Läst 5029 ggr
[marion69]
8/7/09, 12:36 PM

SKOGENS STOLLE

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vinnaren av kortnovellstävlingen blev ANIMACUPIDO med "Skogens stolle"! Grattis! Den var väldigt vacker, talande, originell och man levde sig verkligen in berättelsen.

Skogens stolle

2008_11_4745.jpg

(Bilden kommer från webbild.com)

Det är sommar och solen lyser klar på den blå himlen, det finns inte ett moln i sikte. Fåglarna kvittrar och flyter runt på vindarna och färdas mot en obestämd destination över mark och öppet hav.

Fria och vackra förgyller de världen med sin underbara sång. Det prasslar av liv i skogen och träden gömmer sina hemligheter där inne i de djupaste skogarna. Sommaren är här och värmen tränger sig in i marken. Det är livets plattform med älvar, gröna marker och skog.

Musik hörs från älven och där vid kanten i gräset sitter en gammal man. Med vitt långt slarvigt hår sitter han där och spelar de mest fantastiska tonerna. Han tar kraft och brister ut i en lekfull sång om liv och lust. Han har en vacker röst med ärlighet och öppenhet i.

Solen värmer hans hud och vinden smeker den sval igen. Ett samspel som bara sommarens änglar kan trolla fram.

Han lever av skogens under och bor på det gröna gräset och njuter av vad livet har att erbjuda. Han är fri, fri från den fängslande vardagen som han en gång i tiden levt i.

Han valde att byta ut alla det där materiella ting och bryta sig loss från sitt meningslösa nio till fem jobb som han en gång haft. Nu sitter han här och spelar och sjunger bredvid den lilla älven i det gröna gräset. Ibland sover han där bredvid älven på en filt och beundrar den klara stjärnhimlen.

Folk har hört talas om honom men ingen har vågat sig fram för att prata. Ingen känner honom där och ingen vet något om honom förutom att de anser att han är galen. Han är hög på livet och för honom är det den enda sanna kärleken, att förenas med naturen på detta sätt.

Att få lyssna på bäckarnas ljud, sjunga, fiska och filosofera är hans mening med livet. Men detta förstår inte mammorna och de säger till sina barn att akta sig för Skogens Stolle.

Han brukar sjunga med till fåglarnas sång i gryningens tidiga timmar och skratta med i vindens blåst. Han är en vis man som älskar sina fiender, han älskar dem så mycket att deras hat blir till rädsla.

Men älven känner till hanns sanning, älven vet att Skogens Stolle är vad världen behöver. Någon som vet vad lycka är.

Av Cecilia, "animacupido"

Annons:
Lill-sass
8/9/09, 3:40 PM
#1

Grattis! Värd att vinna :)

AnimaCupido
8/9/09, 7:21 PM
#2

Tack Skäms ^^

[marion69]
8/11/09, 12:30 PM
#3

Ja jättevacker. Du är duktig på skriva. Skriver du mycket?

Royalz
8/11/09, 1:08 PM
#4

Grattis :)


AnimaCupido
8/12/09, 12:41 AM
#5

Hej Marion69, skriver ibland men inte alls lika mycket som förr :) min inspiration har försvunnigt lite tycks det, men det går väl att ordna :P

emelie92
8/12/09, 1:20 AM
#6

Jättefin skriven! :D

Annons:
[Katteeen]
9/13/09, 6:20 PM
#7

Skitbra :D Jag skriver mycket själv och jag gillade verkligen detta! :)

Upp till toppen
Annons: