Berättelser ur livet

Berättelser ur livet del 4

2009-11-01 11:24 #0 av: [marion69]

Jag levde ett ganska destruktivt liv fram tills januari 2008 då jag vaknade upp på riktigt och förstod att mitt liv höll på att gå åt pipan. Läs min historia här.

Namn: Kadja

Ålder: 16

Bor/Län: Gällivare i Norrbotten

Husdjur? En hund som heter Troja.

Skostorlek? 36/37

Ögonfärg? Grönblå

Pluggar/arbetar med? Går första året på omvårdnadsprogrammet och trivs jätte bra, har många fina vänner och det känns som att jag valt rätt.

Hur många syskon? 8 men har bara kontakt med 3 av dem.

Singel/sambo/pojkvän/flickvän? Har världens underbaraste pojkvän!

10005.jpg

Hade du en bra tonårstid?

Min tonårstid är/har varit en bergochdalbana. Det har funnits både bra och dåliga perioder. Jag levde ett ganska destruktivt liv fram tills januari 2008 då jag vaknade upp på riktigt och förstod att mitt liv höll på att gå åt pipan. Först då insåg jag att jag var tvungen att göra något, att det var jag som var tvungen att ändra på mig själv och ingen annan. Jag låg på sjukhus när jag insåg detta. I mer än ett halvår hade olika personer försökt få mig att fatta vad jag höll på med. Min familj, soc, bup, vänner.

Kan ni tänka er att jag inte ens förstod när jag fick julbetygen i åttan? Fyra godkänt hade jag. Det enda jag gjorde var att skratta och sen brydde jag mig inte mer. Ibland funderade jag på om jag skulle ta tag i skolan men lika fort jag fått upp den tanken så vifta jag bort det och tänkte inte mer på det.

Men när jag låg där på lassarettet då fattade jag att jag inte vill leva på soc resten av mitt liv eller bli städerska precis som mamma. Jag skulle bli något stort! Har länge velat jobba med människor och det kändes så rätt på något sätt.

När jag kom tillbaka till skolan och fick se min restlista då blev jag alldeles förskräckt. Hur ska jag hinna och orka göra bort allt det där? Min restlista var meterlång. Men då bestämde jag mig för att inte ge upp utan kämpa. Det är tur att jag är envis.

Vad var utmärkande hos dig som tonåring? Att jag var ambitiös och klarade det mesta utan problem.

 

Vad var speciellt jobbigt under uppväxttiden?

Mamma fick vårdnaden om mig när jag var kring 8. Min pappa var alkoholist och en riktigt sjuk människa. Psykisk och fysisk misshandel var vardagsmat. Allt jag upplevt under min barndom har satt sina spår. De ärren kommer nog alltid att finnas kvar. Jag tror allt det jag varit med om är grunden till alla mina gamla problem och även de jag har kvar.

Hade dina syskon det lika jobbigt som du? Ja det hade dem. De var nog lika utsatta som jag var av min pappa.

Hur tog du dig ut ut problemet? Nu antar jag att det är skolkandet det pratas om. Jag fick naturligtvis hjälp av skolan för att hinna ikapp. Dessutom hade jag just blivit tillsammans med min nuvarande pojkvän David och han hjälpte mig enormt mycket. Han brukade sitta med mig på kvällarna och plugga.

Hade även en hel del med människor som stöttade mig. T.ex min familj. Min bror satt och tjatade på mig nästan varenda dag att jag skulle sköta skolan. Han var ett riktigt bra stöd. Såklart var resten av familjen ett bra stöd.

Men den jag ska tacka mest är nog mig själv. Det var ju jag som kämpade!

Fick ni hjälp på något sätt? Det skrev jag på förra frågan men jag fick hjälp av skolan, min pojkvän, familj osv.

Hur lever du idag? och hur mår du? Det mesta har blivit bättre. T.ex min skolgång. Men det är inte så bra egentligen. Min mamma har fått fyra hjärnblödningar och hon blir aldrig sig själv igen. Det är riktigt tungt men jag försöker tänka framåt även om det är svårt.

Vad har du för framtidsdrömmar och visioner? Jag vet att jag vill jobba med människor. Har funderat på socionom, sjuksköterska, arbetsterapeut. Något annat jag önskar mig är ett vanligt svenssonliv, haha.

 

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2009-11-01 14:15 #1 av: KadjaNina

Oj glömde skriva att jag gick ut nian med 220 poäng och blev utsedd till årets kämpe!

Anmäl
2010-03-08 18:42 #2 av: Tindrar

Gud vad bra av dig, att kämpa dig upp ur skiten;D Hoppas du kommer få jobba med något storartat när du börjar jobba:D

Anmäl
2010-03-08 19:26 #3 av: KadjaNina

Tackar så mycket! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.