Berättelser ur livet

Berättelser ur livet del 1

2009-10-29 21:37 #0 av: [marion69]

Min tonårstid var väldigt jobbig med mobbing, misshandel och med människor som inte ville acceptera mig för den jag är. Läs min berättelse här.

skugga.jpg

Namn: Sighurt-Bertil Bertilsson

Ålder: 23

Bor/Län: Göteborg/Västra Götaland

Husdjur? 5 Möss, 1 Hund 1 Katt

Skostorlek? 42

Ögonfärg? Blå

Pluggar/arbetar med? Sjukskriven, annars Habiliteringsperonal

Hur många syskon? 3

Singel/sambo/pojkvän/flickvän? Särbo med pojkvännen.

 

Hade du en bra tonårstid?

Jag hade en väldig jobbig tonårstid. Det var mycket som hände runt omkring mig och min mor kunde inte acceptera att jag gillade killar. Hon var glad i alkohol och kunde vid flera tillfällen misshandla mig. Ibland kunde hon till och med bli så arg att hon låste in mig i ett rum och lät mig vara där inne upp till flera dygn (2 dygn som mest). Vi bodde i ett stort hus.

Vad var utmärkande hos dig som tonåring?

Jag vet inte riktigt.... det kanske var att jag piercade mig tidigt i öronen och färgade håret mörkbrunt, trots att jag var blondin. (Jag blev rätt mycket mobbad och  även kallad rödluvan och guldlock)

Vad var speciellt jobbigt under uppväxttiden?

Ingen ville lyssna på mig och jag blev hela tiden dumförklarad och fick aldrig någon hjälp när jag bad om det. Jag  hade svårt att bli accepterad bland de flesta då jag hade glasögon.

Hade dina syskon det lika jobbigt som du?

Min syster blev också mobbad i skolan  för att hon var mörkhyad.

Hur tog du dig ut ut problemet? Fick ni hjälp på något sätt?

Jag tror inte de slutade förrän jag slutade i skolan och flyttade ifrån gamla hemorten. Jag sökte hjälp från vuxenvärlden men ingen visade något intresse. Jag blev sexuellt utnyttjad och även våldtagen av en i mitt "gäng". Jag blev rädd och flyttade därifrån när jag blev äldre för att undvika problemet.

Hur lever du idag och hur mår du?

Idag lever jag i en bostad med fast ekonomi och bra vänner som gör allt för mig och jag även för dem. Jag mår relativt bra men bearbetar fortfarande mycket från tonårslivet hos en psykolog.

Vad har du för framtidsdrömmar och visioner?

Att bli bättre psykiskt/fysiskt än alla de andra som inte fick någon hjälp och att  hjälpa människor, vilket jag redan gör idag.

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2009-10-30 16:22 #1 av: KadjaNina

Fy vad tungt :( Har själv varit med om vidriga saker fast då av min pappa. Kramar till dig!

Anmäl
2009-10-31 20:41 #2 av: Kaninisen

Vad jobbiga saker du varit med om! Jag förstår mig inte på folk som inte lyssnar på barn! Hoppas du mr bra idag, många kramar till dig!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.