2013-11-13 11:06 #0 av: Tilde

Det finns inte bara en "Bra inlägg"-funktion här på iFokus, utan det finns även en knapp som heter "anmäl". Denna funktion ska dock endast användas på rätt sätt!

På iFokus kan man anmäla inlägg som bryter mot skrivreglerna. Knappen hittar du bredvid "bra inlägg"-knappen. 

Allt för många gånger ser man folk som trycker på anmäl-knappen för de helt enkelt inte håller med om vad som står i inlägget. Detta är helt förbjudet och knappen får inte missbrukas på detta sätt! Den är inte till för att visa misstycke, utan det är en funktion att hjälpa sajten när vi som sköter den inte kan hänga med i alla svängar.


Exempel där funktionen inte får användas:

Det pågår en diskussion om mat. Lisa tycker om hamburgare, men Kajsa som inte alls gillar hamburgare håller inte med Lisa och det hon skrev i inlägget. Hon trycker på "anmäl"-knappen för att visa att hon tycker att Lisa har fel.

Exempel där funktionen får och bör användas:

En vild diskussion om basket påbörjas och Anna och Georg börjar bråka. Anna skriver att Georg är dum i huvudet och borde gömma sig bakom en sten för alla hatar honom (med lite svordomar inkastade här och var). Georg blir ledsen och anmäler Annas inlägg, eftersom det innehåller personangrepp, överdrivet många svordomar och elaka kommentarer.


Får en kommentar tre anmälningar så blir den automatisk borttagen. Om samma person får tre inlägg bortröstade på detta vis, så får personen ifråga automatisk skrivförbud i X antal dagar.


Kom ihåg att det är lika illa att missbruka funktionen som att bryta mot skrivregler!