Tävlingar och skoj

Julpyssel: DIY julkrans

2013-11-26 15:43 #0 av: Tilde

Nu är det mindre än en månad kvar till jul och vad är mer passande än lite julpyssel? Kika in här för att se hur du gör en fin och unik julkrans!

Vad du behöver

  • Kottar (gärna små, men i olika storlekar)
  • Trälim eller universallim
  • Limpistol
  • Glitter i valfri färg (jag tog silver)
  • Folie
  • Kvistar eller en frigolitring, etc.
  • Ett fint band i valfri tjocklek
  • Tidninspapper eller annat underlag du ej är rädd om


1. Börja med att forma en ring av valfritt material, gärna kvistar som du sedan knyter samman. Jag använde mig av kartong som jag formade och tejpade ihop. Detta fungerade dock inte 100% eftersom kartongen gav med sig lite av vikten när kransen var klar, så cirkeln blev mer som en oval, så jag var tvungen att stötta den med pinnar på baksidan.

2. Limma med trälim eller universallim på de ställen på kottarna där du vill ha glitter. Pudra sedan över med glittret, eller doppa i en skål med glitter så det fastnar. Skaka av kottarna lite och låt sedan torka.

3. Dags att ta fram limpistolen och fästa kottarna på ringen som du har gjort! Fäst gärna olika storlekar bredvid varandra. Det fungerar bäst om du även limmar ihop kottarna med varandra. Kom ihåg att lämna ett ställe lite glesare, om du vill kunna hänga upp din krans på en dörr sedan. Alla limtrådar som bildas av limpistolen kan du plocka bort när du är klar.

4. När du har limmat fast så många kottar du vill på din krans är det dags att dubbelkolla så allt är täckt och inget av ringen syns. Små mellanrum gör inget, de ska vi ändå täcka snart!

5. Forma små kulor av folie. Dessa ska bli julkulor/"snöbollar" som ska fästas i de små mellanrummen. Du kan även använda riktiga små julkulor om du vill, eller använda ett annat material för att forma kulorna.

6. Nu är det dags att göra en rosett av bandet! Du kan göra vilken slags rosett du vill, men jag valde en med fyra öglor på var sida. Bandet jag använde var 4 cm brett.

7. Knyt eller limma ett band runt kransen, detta ska vara snöret du hänger upp kransen i. Vill man inte hänga upp kransen så kan man skippa detta steget.

8. Fäst rosetten på bandet, eller på valfritt ställe på kransen. 

Klart!

♥ Tilde

Anmäl
2013-11-26 16:12 #1 av: Flöffo

Det blev ju skit snyggt! Bra artikel! Skrattar

Anmäl
2013-11-26 17:20 #2 av: fsigge

väldigt snyggt!

Anmäl
2013-11-26 17:30 #3 av: Tilde

Tack så mycket, kul att ni gillar den! Glad Hoppas det kan inspirera fler att julpyssla! Skrattar

♥ Tilde

Anmäl
2013-11-26 19:11 #4 av: Sweety

Ska nog testa! Jättefint Tilde! Tummen upp

- Medarbetare på Lockar ifokus.

https://nouw.com/rosettagabriella - In och läs!

Anmäl
2013-11-26 19:52 #5 av: Flöffo

Väldigt coola ljusstakar bredvid också. Oskyldig

Anmäl
2013-11-26 21:05 #6 av: Tilde

#4 Tack! Dela gärna med dig av resultatet om du gör en krans! Skrattar

#5 Hihi tack! :3

♥ Tilde

Anmäl