Faktabaserade artiklar

(x) 6 Myter Om Sex

2015-10-06 03:38 #0 av: Kneko

Det finns myter om allting, men något som verkar vara oerhört populärt att sprida myter och lögner om är sex. I denna artikel tänker jag lista några av de vanligaste myterna som alldeles för många fortfarande tror på.

Myt: Mödomshinnan är en hinna som sitter i slidan och spricker när något förs in i slidan för första gången.
Sanning: Det finns ingen mödomshinna. Detta är bevisat, men folk envisas fortfarande med att tro på det. Det är inget som ska spricka under samlag. Den korrekta termen idag är slidkrans, som inte är någon hinna. En av den största frågan man kan ställa till folk som tror att mödomshinnan finns är: Hur tusan kommer blod och flytningar ut ur vaginan om det är en hinna som blockerar vägen?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Myt: Du bränner massa kalorier genom att ha sex!
Sanning;  Vanligtvis bränner du mellan 20-30 kalorier under ett vanligt samlag, så det är inte någon bra workout. Men kul är det!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Myt: Ju större penis, desto bättre!
Sanning; Det är helt individuellt vad man tycker om storleken. Vissa föredrar stora, andra små, andra bryr sig inte. Det är oftast svårare för någon med en stor penis att "pricka" G-punkten rätt. G-punkten sitter inte så långt in som folk tror.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Myt: Du kan inte bli gravid när du har mens!

Sanning; Stämmer inte. Du kan till och med bli gravid innan du får din första mens. Själva mensen har inget med det att göra.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Myt: Kvinnor kollar inte på porr.

Sanning; Studier visar att 85% av kvinnor i västvärlden någon gång medvetet kollat på porr.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Myt: Det ska/brukar göra ont första gången för tjejer.
Sanning; Tyvärr så är det många tjejer som har ont första gången de har sex. Men det betyder inte att det Ska vara så. Oftast beror det på att tjejen inte är tillräckligt upphetsad fysiskt. Det är fullt möjligt för en tjej att ha smärtfritt sex första gången. 

Har du några myter gällande sex på lager som du själv trott på en gång i tiden, eller som du hört andra tro på?

Bilder: 

Marco Gomes

islandjoe

Ryan Weisgerber

Public Domain

Anmäl
2015-10-06 03:58 #1 av: Carrosh

Det där med att man inte bränner en massa kalorier är ju en sanning med modifikation. Man använder en del muskler, än mer i vissa ställningar, så det måste man ju också ha med i beräkningen.

Ett tillägg till det här med att det kan göra ont första gången; tillräckligt upphetsad och tillräckligt lubrikerad är två olika saker. Man kan vara upphetsad utan att vara lubrikerad (=våt), och att det kan göra ont första gången kan också bero på att man ju faktiskt spänner sig och/eller att man är väldigt trång och ovan.

Bara som ett tillägg.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-10-06 04:07 #2 av: Kneko

#1 Mycket bra att du la till det! Det var jag som formulerade mig fel. Skrattar

Anmäl
2016-07-03 13:11 #3 av: GemTwist

Att tilägga är att det oftast gör ont för att man bara tränger in penisen i slidan. Och att man kanske får ta in penisen lite i taget, tills den är inne.

Det är bra att kommunicera då.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.