Känsliga rummet

Hjälp!

2014-10-30 23:53 #0 av: AnonymBert

Jag illa mig själv i sömnen eftersom jag drömmer mardrömmar. Nu har jag vaknat varje morgon med massor av nya blåmärken på benen från att ha sparkat mig själv och rivmärken på halsen/bysten. Mardrömmarna har också blivit värre. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag sover väldigt lite som det är!

Anmäl
2014-10-31 00:54 #1 av: Moalinn

Det första du måste göra är att förstå varför du har mardrömmar. För mardrömmar är inget man har "bara för att" utan det finns en anledning. Kan vara hur du mår eller något som händer i ditt liv - vad som men det är något du får komma på själv. När du har kommit på och förstått dina drömmar så försök göra något åt det, problemet som ligger bakom. Kan du inte lösa problemet själv så sök hjälp.

Jag hade mardrömmar i flera år och kom till sist på vad det berodde på. Skaffade även drömfångare vid samma tillfälle och har inte haft en enda mardröm sen dess. Eller ja, inte så hemska som jag hade då.

När min vän gick bort blev jag väldigt rädd för att få mardrömmar så jag läste någonstans att man kan finna en plats i sina tankar där man kan möta den som gått bort. Detta fungerade väldigt bra för mig och gör fortfarande. Så fort jag känner att något inte står rätt till så brukar jag gå till denna plats för att se min vän igen, inte alltid jag ser henne eller kan prata med henne men det är ändå en väldigt lugn och fin plats. Du kanske kan göra något liknande? Du behöver inte ha förlorat någon i ditt liv för att kunna hitta en plats, utan gå in i dina tankar och försök hitta en plats där du känner dig trygg och lugn.

Jag vet inte. Det är svårt, speciellt om du gör dig själv illa. Sök hjälp om du inte lyckas hitta någon utväg. Det handlar om att see the light at the end of the tunnel.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-10-31 13:28 #2 av: AnonymBert

Har redan sökt hjälp då jag gjort det här en längre tid. Och vet vet varför jag har mardrömmar. Men jag kan inte sluta...

Anmäl
2014-11-01 12:00 #3 av: ostbollen

Köp en fin drömfongare och häng över sägen. Om du vet varför du får mardrömmar, lägg ett block + penna vid sägen och innan du somnar skriver du om allt som hänt under dagen, eller bara skriva ner alla tankar (skriv kanske ner det som gör att du får mardrömmar). Då känns det mycket bättre! :-)

Anmäl
2014-11-01 12:20 #4 av: AnonymBert

Jag har en drömfångare redan. Som jag haft sen jag var liten. Ska försöka block grejen.

Anmäl
2014-11-03 23:46 #5 av: The Idizen

Vet inte om det funkar för dig, men när jag har haft en jobbig mardröm brukar jag avsluta den på ett bra sätt i tankarna när jag vaknar. Glad Det behöver inte vara "möjligt" att göra så irl, typ flyga eller vad man nu vill avsluta den med. :)

Anmäl
2014-11-04 22:17 #6 av: AnonymBert

Mja, jag brukar vakna rätt snabbt i svett och tårar..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.