Studier och utbildning

pluggar mindre är hyper

2014-12-12 00:59 #0 av: Cellerkoppe

Hej! Jag går första året i gymnasiet. Jag brukade plugga tillräckligt mycket men jag har börjat märka att jag inte längre pluggar så mycket. Jag kan inte sitta still vill liksom bara prata bort all värdefull tid och röra på mig och jag är alltid hyper. Jag har inte varit såhär innan, jag är rädd att jag kommer få låga betyg. Hur ska jag försöka sitta still, vara fullt koncentrerad och inte prata när jag plugga.

Anmäl
2014-12-12 01:50 #1 av: Murvel

Tränar du? Om du strukturerar din dag så att du gör av med överskottsenergi på ett produkt sätt (tex via en joggingtur) så kanske du har lättare att koncentrera dig sedan? 

Annars är det rätt vanligt att man förändras lite på gymnasiet.  En del blir skoltrötta, andra sitter uppe länge, en del får sina första pojkvänner/flickvänner, nya kompisar etc.. Försök få rutiner (äta och sova ordentligt) och fundera över hur du vill spendera dina dagar för att orka plugga ordentligt. 

Anmäl
2014-12-12 02:52 #2 av: Cahira

Har du börjat dricka kaffe eller annan form av koffein? Mer socker?

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.