Familjen

Mina föräldrar låter inte mig att resa-jag är 18

2015-01-07 03:08 #0 av: Cellerkoppe

Hej! Jag är 18 pch vill resa till Marocco själv. Mina föräldrar låter inte mig resa någonstans själv. Men jag vill verkligen resa dit och vill helst att ingen ska följa med mig. Jag är myndig och de har inte rätt att bestämma över mig. Behöver hjälp!!! Vad ska jag göra? Om jag reser kommer de göra något dumt mot mig det vet jag. 

är tjej

Anmäl
2015-01-07 03:12 #1 av: hahael

Jag tror mest att dem är oroliga för dig, men du är ju som sagt 18 och myndig så jag tycker att om du betalar resan själv har dem inte mycket att säga till om faktiskt. 

Anmäl
2015-01-07 03:16 #2 av: Cellerkoppe

Ja jag kommer betala resan själv men mina föräldrar vill inte att jag ska resa. :( Och jag vill inte att dem ska vara oroliga, vadå ska man isolera sig i Sverige bara för det är farligt att resa utomlands neejjjjjjjjj man ska inte tänka på att det finns risker för då kan man aldrig leva livet i trygghet jag vill resaaa snälllaaaaaa vad ska jag göra? har ni något tips om hur jag kan resa utan att de vet om det?

Anmäl
2015-01-07 06:41 #3 av: NordicSunset

Boka biljetter och åk!

Nej men, haha.. Prata med dem om det? :)

Anmäl
2015-01-07 11:57 #4 av: monstermash

Det är farligt att resa ensam, speciellt nu när det är så mycket krig överallt. Vad ska du göra ensam i ett främmande land? Vad är det du vill göra så mycket, att du inte ens kan ta med dig några vänner på resan? 

Jag ser inte ditt problem. Du må vara 18, men dina föräldrar respekterar inte att du vill resa utomlands ensam, så antingen gör du dem besvikna och åker ensam och tar alla risker det finns med att resa utomlands själv, eller så tar du med dig någon/några vänner, och reser dit senare ensam om något/några år, då har du dessutom varit i landet innan. 

Reseinformation Marocko:
"På senare tid, hösten 2014, har dock beredskapen mot terrorhoten höjts i anledning av ISIS krigföring i Irak (...) Resanden till Marocko uppmärksammas på att resande till Marocko bör iaktta försiktighet. Det är lämpligt att undvika folksamlingar och större grupperingar i rörelse. Det gälller dels pga det allmänt försämrade säkerhetsläget i regionen, dels pga konkreta terrorhot mot Marocko från marockanska jihadister verksamma i Syrien och Irak."

Låter det verkligen som ett bra resemål att åka till ensam?

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-01-07 11:59 #5 av: monstermash

#2 -  har ni något tips om hur jag kan resa utan att de vet om det?

Jag har ett tips: Väx upp. Du är inte mogen nog att åka till ett land med konkreta terrorhot riktat mot sig, om du tänker resa utan deras vetenskap.

Tror du dem stödjer dig mer i saker efter att de listat ut att du åkte bakom ryggen på dem? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-01-07 13:56 #6 av: Tilde

Vill du resa ensam bör du nog satsa på ett säkrare land. Jag förstår absolut att dina föräldrar inte är glada över tanken att du skulle åka ensam till Marocko med tanke på allt som händer... 

♥ Tilde

Anmäl
2015-01-07 14:10 #7 av: [rumelle]

Du är rädd för att dina föräldrar ska göra något dumt men du är inte rädd för vad som kan hända om du åker till ett land som har flera terrorhot riktat mot sig? Dags att skaffa sig lite reality check kanske.
Men i vilket fall så har du två alternativ. Antingen så åker du, eller så gör du det inte. Du är 18 år och tar ansvar för ditt eget liv. Dina föräldrar kan protestera men de kan inte stoppa dig. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.