Böcker, film och musik

Serietips!

2015-05-08 18:27 #0 av: Tilde

Vet att det finns flera såna här trådar, men tänkte se om ni kan tipsa mig om serier! Mina favoriter är Desperate housewives, The 100, Prison break och Pretty little liars. Glad

Vill gärna se någon serie som är både spännande men också har lite humor i. Har funderat på Orange is the new black - är den bra? Annars har jag tänkt se American horror story - tankar om den?

Jag vill inte se en vampyserie och heller inget om droger eller liknande. Lipar Försökte kolla på Supernatural men det var inget jag fastnade för... Gillade Grimm men slutade av någon anledning att titta på den... Funderar The walking dead har jag självklart också följt. :D

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-08 19:03 #1 av: Flöffo

Jag gillar Bones som är både spännande, lite smått läskig/obehaglig och innehåller humor. Once upon a time kollar jag också på och den är också ganska bra. Jag kollar inte på så många serier så kan nog inte komma med så jätte bra förslag, utöver dessa två ser jag på pll och två vampyrserier, det är allt Glad

Anmäl
2015-05-08 19:20 #2 av: Duvethon

Jag tycker absolut att du ska se orange is the new black! Är väldigt kritisk till serier men jag har verkligen fastnat för den, både spännande och det visar faktiskt hur livet kan vara i ett fängelse. Serien är verkligen bra gjord och varje intagen/fånge har sin egen personliga historia som alla avslöjas då och då i serien. Har märkt att du gillar skräckfilmer, vilket jag också gör, och american horror story är en av mina favoritserier. Det som är intressant med den serien är att det är samma skådespelare som är med i säsongerna bara att det får olika roller. Öppnade upp ögonen för Jessica Lange - hon är verkligen grym på det hon gör!

Så, jag rekommenderar starkt att se American Horror Story och Orange is the new black, personligen tycker jag inte att det var något negativt med serien och jag tror att alla som har sett dem kan intyga att serierna är otroligt spännande och sevärda. :)

Anmäl
2015-05-08 19:21 #3 av: Duvethon

Tillägg: blir aldrig skrämd av skräckfilmer, men american horror story var faktiskt ordentligt obehaglig, speciellt säsong 2 (utspelar sig på ett mentalsjukhus).

Anmäl
2015-05-08 21:08 #4 av: Quirinia

Gossip Girl. Är i säsong 1 lite konstig då man inte förstår men sedan faller alla bitarna på plats. Kärlek, tårar och drama. Världens bästa serie!! Du har missat något om du inte sett den Kär


Anmäl
2015-05-08 23:28 #5 av: hannaj98

American horror story rekommenderar jag verkligen! Har nyss börjat kolla på den, bara sett ett par avsnitt men är helt fast! 

Annars tycker jag om Hart of dixie och OC. 

Anmäl
2015-05-09 10:08 #6 av: Tilde

#1 Once upon a time har jag endast sett delar av avsnitt på, men det kanske är något jag kan kolla upp. Gillar ju också det där med sagofigurer osv... som det är i Grimm. Glad Bones har jag också hört talas om men faktiskt aldrig sett. Får ge det en chans :)

#2 Vad kul att höra! Då ska jag absolut se de två serierna. Skrattar Jag har hört att American horror story mest är om spöken och grejer, är det så? För sånt tycker jag inte alls är läskigt, men jag har hört mycket bra om den serien så jag tänkte nog se den ändå. Lipar

#4 Jag tror jag har sett kanske 3-4 säsonger på Gossip girl... Tyckte det blev för mycket sen så jag slutade se den. Men älskade den verkligen i första säsongen!

#5 OC gillade jag när den gick på TV (under min högstadietid) Tummen upp Hart of Dixie har jag inte sett, men jag är inte världens största fan av den skådisen... tycker hon är i princip likadan i alla filmer hon är med i. Tyst Men jag kan i alla fall ge den en chans!

Tack för alla tips! ^^

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-09 15:09 #7 av: Biancaa

#6 Det är olika "berättelser" varje säsong, första säsongen handlar om ett hemsökt hus. Andra är på ett mentalsjukhus, tredje är om häxor och fjärde är en "freakshow", vet inte riktigt hur man ska förklara det. :3

Anmäl
2015-05-09 15:37 #8 av: Tilde

#7 Har faktiskt börjat kolla och det är riktigt spännande! SkrattarÄven om det är spökaktigt så tycker jag om det. Tummen upp

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-09 19:25 #9 av: Skogsraah

Orphan Black!!

Anmäl
2015-05-09 20:42 #10 av: [AmandaBorg]

Vet att du skrev "inte vampyr", men... The Vampire Diaries! Kär

Amanda

Anmäl
2015-05-10 01:06 #11 av: catcult

Fortitude, väldigt spännande och extremt obehaglig serie som utspelar sig i en liten by i norska antarktis. Kan inte skriva för mycket eftersom jag inte vill spoila något, men gillar man The Strain och The Walking Dead kommer man antagligen älska Fortitude. 

Halt & Catch Fire, välspelad och välskriven dramaserie om några människor som bestämmer sig för att bygga en portabel dator på 80-talet. Gillar man Mad Men kommer man älska Halt & Catch Fire!

Anmäl
2015-05-10 02:07 #12 av: Jojaton

New Girl är helt fantastisk! Det är ju en sitcom, så kortare avsnitt och inte lika mycket övergripande story. Jag började titta på Under the Dome för ett tag sen, har inte hunnit så långt men den verkar lovande!

Har du sett Chuck, Game of Thrones, Arrow, Gotham, Hannibal?

Anmäl
2015-05-10 10:22 #13 av: Tilde

#9 Den verkade intressant, får nog se om jag gillar den Skrattar Tack för tipset!

#10 Hehe tyvärr inget för mig, men tack ändå! 

#11 Hmm vet inte om Halt & catch fire men Fortitude kanske är en serie jag skulle gilla. :) Tack

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-11 11:22 #14 av: binji

Jag skulle rekomendera jordskott. En svensk serie finns på svt play. Den är seg men är

Anmäl
2015-05-11 11:47 #15 av: Tilde

#14 Tror inte svt play fungerar för mig som bor utanför Sverige, men kan testa.

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-11 15:50 #16 av: oh-la

Haha! Och jag har precis börjat kolla om O.C. efter typ 10 år :P vart helt fast...

Anmäl
2015-05-11 16:20 #17 av: MoaHermansson

AHS är asgrym den borde du verkligen börja kolla på.

Anmäl
2015-05-11 16:29 #18 av: Tilde

#16 Hihi tror inte jag skulle gilla den nu när jag tänker tillbaka... Ledsen

#17 Yes jag är på säsong 2! Skrattar Har haft maraton, hihi

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-11 16:45 #19 av: neasfotografier

Sons of Anarchy? Glad
Själv såg jag precis klart Prison Break igår så nu tänkte jag börja på Orange Is The New Black. Även funderat på AHS och Gotham Glad
Sen finns det ju Game of Thrones men den kanske du sett? De jag kan komma på nu i alla fall som passade in i dina kriterier Lipar

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-05-11 18:01 #20 av: VendelaS

Mina favoriter är The 100, OITNB. Jag gillar även Under The Dome. Utifrån vad du beskriver tror jag att den skulle passa dig.Skämtar

www.lakritsnos.com

@vendelasandell på instagram.

Anmäl
2015-05-11 18:21 #21 av: catcult

Annars håller faktiskt de gamla klassikerna Felicity och Dawson's Creek (dock endast säsong 1 och 2) väldigt bra även idag. Faktum är att det är några av de mest välgjorda ungdomsserier som någonsin gjorts, i min högst ödmjuka åsikt.

Anmäl
2015-05-11 18:59 #22 av: Larissa

Orange is the new black, shameless, teen wolf, american horror story, orphan black, pretty little liars, the vampire diaries och banshee är mina favoritserier! 

Anmäl
2015-05-11 20:02 #23 av: Idakarrlsson

Såg att du skrev att du inte ville se The vampire diaries. Vill bara säga att du missar en hel del haha. Gillar verkligen serien och vem kan inte tacka nej till Ian Somerhalder?

Serier jag sett/kollar på:

The vampire diaries: Enligt mig en riktigt bra serie som tyvärr snart är slut. Handlar lite smått om en tjej som heter Elena. Hennes föräldrar har dött och hon träffar 2 bröder som är vampyrer. Man får följa hennes resa om viljan att vilja vara vampyr, kärlek samt massor runt om hennes liv. Låter ganska tråkigt med tycker serien är grymt  bra!

The originals: Det finns en familj som är "ursprungsvamyrerna". Dem var först med i The vampire diaries men eftersom dem blev så poppis så skapade man en serie om bara dem. Bra serie som är värd att kolla på.

Teen wolf: Gillar inte alls den här serien så mycet som jag vet andra gör. Tycker det är lite för "barnslig". Vet inte hur jag ska förklara det. Skulle inte rekommendera den.

The Walking Dead: Ja eftersom du tittar på serien så vet du hur grym den är. Gillar verkligen denna serien! Till alla som inte kollat: TITTA!

The orange is the new black: Handlar om en ung kvinna som hamnar i kvinnofängelse. Man får följa hennes liv inne i fängelse och hur personer omkring henne reagerar. Bra serie som jag rekommenderar.

Gossip Girl: En serie som handlar om ett par tonåringar som senare blir vuxna som lever i New York. Man får följa deras glamorösa liv genom kärlek och vänskap. Och en hemlig bloggare, som kan vara närmare än vad man tror. Bloggaren kallar sig Gossip Girl. En serie som är/varit mycket populär. Jag tycker den är helt okej, lite tidsfördrivs serie som tyvärr lätt kan bli lite långtråkig.

Pretty Little liars: En serie som jag tittade mkt på förr men nu tycket ha tappat lite. Dock har många sagt att dem senaste avsnitten varit bra så ska nog ta upp serien igen.

The 100: Åhh älskar serein! Finns inget mer att säga :D

Under the dome: Titta en snutt på serien och gillade den. Dock slutade jag och vet inte riktigt varför. Ska börja kolla igen.

Grimm: Riktigt bar och spännande serie. Har inte kollat hela men ska definitivt göra. 

Tror jag fick med alla nu.

Serie jag hört bra om och som jag starkt funderar på att ta en titt på:

Reign, Once upon a time, American horror story, Prison break.

Anmäl
2015-05-11 23:35 #24 av: Tilde

#19 Sons of anarchy är inget för mig (det är däremot sambons favorit, haha). Game of Thrones har jag inte ens sett... verkar inge bra *no hate*Gapskrattar Gotham har jag sett kanske 5 avsnitt på, kanske ska jag fortsätta kolla :)

#20 Under the dome... har hört mycket om den så kanske ska jag testa att se några avsnitt. Tummen upp

#21 Vill helst inte se någon typisk ungdoms/tonåringsserie tyvärr, men tack ändå. :)

#22 Awesome! Ska kolla upp några av dem! Skrattar

#23 Härligt att du tar upp så många olika serier! Rekommenderar verkligen Prison break - den är superbra! 1:a och 2:a säsongerna är jättespännande och sen går det lite nedför... Sista säsongen var inte alls lika bra, men den gjordes för att få ett riktigt avslut så det går. Glad Orange is the new black ska jag nog faktiskt se - så snart jag är klar med American horror story hihi

Tack alla för tipsen! :) 

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-12 10:46 #25 av: [RC1393]

Har du netflix så kan jag varmt rekommendera Daredevil. 

Anmäl
2015-05-12 15:03 #26 av: jela96

Dexter
Serien handlar om Dexter Morgan som är kriminaltekniker specialiserad inom blodanalys, men han är även seriemördare .Dexter strukturerar sina mord runt "Harrys kodex", en serie etik och förfaranden utarbetade av hans adoptivfar Harry Morgan (som var en polis i Miami) för att se till att Dexter aldrig åker fast och för att säkerställa att Dexter endast dödar omoraliska människor. 

Anmäl
2015-05-12 15:34 #27 av: neasfotografier

#24
Ah, okej Glad Nä, allt kan ju inte passa alla!
Under the Dome gillar jag också skarpt. Läst boken och sett serien. Dock inte sett de sista två avsnitten på senaste säsongen än, men I will Lipar

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-05-12 15:38 #28 av: [MARWAKE]

Glee tycker jag om väldigt mycket ;) vet inte om det skulle vara något?

Anmäl
2015-05-12 17:43 #29 av: Tilde

#25 Det har jag :) Var inget fan av filmen Daredevil men hoppas serien är bättre då. xD

#26 Dexter har jag faktiskt sett lite av. Ganska spännande serie Glad Har faktiskt föreslagit för sambon att vi ska se den ihop, så det kanske vi gör!

#27 Precis. Men den låter faktiskt som en serie jag skulle vilja se, så den ligger absolut på min lista. Skrattar

#28 Glee är ganska bra. Har sett ett par avsnitt (dock inte flera i rad), men det är ingen serie jag skulle följa 100%. Lipar

♥ Tilde

Anmäl
2015-05-12 17:47 #30 av: Idakarrlsson

#24 Tummen upp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.