Kropp och själ

Flytta fram mensen?(Brottom!)

2015-06-07 19:24 #0 av: Crazy_petartist

Hej!

Så jag ska på ett konfirmandläger om några veckor och har nyss insett att min mens ska komma precis i mitten av lägret, vilket skulle förstöra allt. Jag har frågat min mamma om det finns något sätt att "flytta fram" mensen så jag slipper den just då, men hon visste inte. Har också hört från min kompis om p-piller som kan hjälpa, men vill vara säker först! Min mens är dock ganska oregelbunden och har ingen aning om den verkligen kommer då, men man vill ju vara helt säker :)

Är det pillerna som gäller? Kan de ge bieffekter eller annat? Och hur får man isåfall tag på dem?

Tacksam för svar så fort som möjligt!!<3

Anmäl
2015-06-07 19:29 #1 av: neasfotografier

Jag har flyttat fram min mens en gång då jag skulle utomlands. Om jag inte minns fel så pratade jag med min barnmorska på UMO då och jag fick mensen sista dagen eller nåt sånt Glad
Så det går!

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-06-07 19:30 #2 av: Scorpio97

P-piller kan man skjuta fram mensen med, men jag vet inte riktigt om det fungerar om du börjar äta dom nu. Jag kunde inte flytta på mensen dom första månaderna på p-piller, då blödde jag ändå. 

Men det finns andra piller du kan äta. Googlade och hittade denna: http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Primolut-Nor/
Ring till ungdomsmottagningen och fråga. Dom kan skriva ut piller (p-piller och dom andra), och kan svara på dina frågor (:

//Jessie

Anmäl
2015-06-07 20:43 #3 av: Nelley

Om den är oregelbunden, hur kunde du räknat ut när den skulle komma? Jag har ätit 10 mg provera, men det funkade inte för mej, haha! Men det betyder inte att det inte gör det för dej, så värt ett försök...?SkämtarMin pappa ringde till vårdcentralen och berättade om situationen och då fick vi recept över telefon.Skrattar

Anmäl
2015-06-07 22:39 #4 av: Crazy_petartist

#3 förstår att du blev förvirrad, ja min mens är oregelbunden (oftast) men jag laddade ner en app (period tracker) och enligt den ska jag ha det just då. Men den utgår ju utifrån om man har regelbunden, så jag är inte alls säker! Men jag vill inte riskera att få mensen då :) tack för tipsen!

Anmäl
2015-06-07 22:40 #5 av: Crazy_petartist

#1 #2 tack för alla tips! Ska nog be mamma att kolla upp allt :) så får vi se hur det går haha :P

Anmäl
2015-06-08 16:18 #6 av: smellcaramell

skulle inte rekommendera att skjuta upp mensen då man då stör flera menscykler framåt, själv har jag ätit pillren #2 länkar till, fungerade inte och jag koppade över 2 menscykler o blödde som ett as när mensen väl kom..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.