Alkohol och droger

Festa utomlands..?

2015-06-27 09:01 #0 av: Eioo

Hej. Ska iväg utomlands med min pojkvän och hans kompisar. Jag var taggad på att sola och bada, men nu verkar det som om det blir en väldig massa festande. (Hans vänner är nyblivet singla.) Han och kompisarna är 22-25år gamla, jag är 17. Som väluppförd svenska i svearike där åldersgränsen är 18, har jag aldrig varit på klubb förr. Har ni några tips?
Vad man ska ha på sig, med sig? Vart stoppar man pengarna/telefon och vad ska jag akta mig för?
Tacksam för alla svar och egna erfarenheter!!

Anmäl
2015-06-27 10:22 #1 av: Victoriastel

Man kan köpa en sån mobilväska som man kan ha mobilen och pengarna i som hänger runt halsen. För att var säker på att den inte blir snodd fäster du den i linnets/tröjans "storlekslapp" som sitter bakom ryggen. Om ngn försöker sno den så går det nog inte så bra haha. Väldigt smidigt, mobilen och pengarna är skyddade. jag skickar en bild lite senare för att visa vad jag menar med mobilväskan:)

Anmäl
2015-06-27 18:34 #2 av: SandraLouise

Gud vad roligt, vart ska ni åka? Jag åker till Ayia napa i sommar, och har festat i Spanien, Turkiet, Thailand och Danmark :) Jag har aldrig tänkt så mycket på vad jag ska ha på mig när jag ska festa, har aldrig varit den som gillar att klä upp mig. Utomlands festade jag i shorts och vanlig t-shirt eller en topp och flipflops, funkade utmärkt. Lite mascara och jag var klar att gå, haha. Jag hade fickor i mina shorts så jag hade  pengar, min mobil och hotellnyckel i dem. Kanske inte det smartaste men det funkade, håller bra koll på mina saker.

Det är jättekul att festa utomlands. Man träffar människor från olika delar av världen och det är superenkelt att snacka med vem som helst, alla är glada och öppna, vill veta om ditt land och berättar om sitt land m.m. 

Ta inte emot gratis drinkar från någon okänd är väl det du ska akta dig för, och håll dig nära ditt ressällskap så blir det bra! :) 

Anmäl
2015-06-27 20:26 #3 av: IceTee

Har du bh kan man i alla fall gömma lite där! Det gör jag ibland, haha! Hade en lärare som kunde gömma hela sin iPhone i bh-n, men det kan inte riktigt jag...

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-06-28 00:19 #4 av: Eioo

#1 gillar verkligen ditt tips om att fästa den i storlekslappen. Då slarvar man inte heller bort väskan efter någon drink... Lär helt klart göras, tack :D

#2 åh, vad kul. Vi ska till spanien! Har vart där 1 gång förr som småbarn, ska bli spännande att återuppleva värmen ur en annan synvinkel.
Är lite blyg så vi får se hur det går med socialisationen, haha

#3 har nog inte tillräckligt med bröst för att gömma telefon elr nycklar jag :/

Anmäl
2015-06-28 05:36 #5 av: Pialinn

Håll ordning på ditt drinkglas så ingen häller nåt annat i det. Plus att drick inte för mycket, så du inte vet vad som händer.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2015-06-29 16:49 #6 av: Cazzos

Håller med #5, drick för fasen inte för mycket, och håll koll på drinken!! Superviktigt. 

Hur kul det än må vara att dricka så kan det sluta illa, oavsett vilka du är med.

Jag brukar ha mobilen i handen och pengarna i min bh. Nattklubbar i Sverige har ju garderober man kan hänga in sin jacka/väska där resten av ens grejer ligger.

Om jag var du så skulle jag bara ha med mig pengar när ni ska gå ut. Ni verkar ju vara ett stort gäng och du har ingen användning av din mobil ändå förutom att ta foton, och ingen behöver få tag på dig. Så länge du är med din pojkvän så är du safe tänker jag Skrattar

Anmäl
2015-06-29 16:53 #7 av: Pialinn

#6   Då får man hoppas att oxå pojkvännen har alla hästar hemma och inte dricker för mycket.

Det ska vara roligt att resa. Man ska kunna berätta allt som händer när man kommer hem.

Har hört för många gånger: Fan va roligt de´ va' igår, men jag minns inget.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2015-06-29 16:55 #8 av: Cazzos

#7 Ja det hoppas jag också! Glad

TS, res inte till Spanien endast för att festa, finns mycket kultur att uppleva där också Skrattar

Anmäl
2015-06-30 11:13 #9 av: IceTee

Något bra att minnas är att dricka mycket vatten! I den värmen slår alkoholen hårdare och man kan snabbt bli väldigt dålig trots att man annars kanske klarar av att dricka mycket utan att bli för full

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-06-30 14:01 #10 av: Eioo

Jag tål inte alcohol alls, och är typen som dricker utan att känna något, och sen kollapsar. Därför tänkte jag inte dricka mer än kanske ett glas. Jag vill till spanen för att sola och bada!

Anmäl
2015-06-30 18:12 #11 av: Pialinn

Det var roligt att höra att det mest är sol o bad du önskar. Jag beställer alltid bara vatten med bubblor om jag går till nån bar och skäms inte för det.

Vänner säger Ge henne inte korken att lukta på för hon blir full!

Man måste veta hur man tål alkohol och som IceTee skrev att alkohol slår hårt i värmen. Och det är varmt där nere nu.

Får man fråga vart ni ska?

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2015-07-01 18:38 #12 av: Eioo

#11 Spanien, Altea (Feststaden)

Anmäl
2015-07-01 19:18 #13 av: Pialinn

Där bodde jag på camping en vinter för 16 år sen. Gillade den staden, för den är inte lika bebyggd som Benidorm, som har hur många skyskrapor som helst. Plus att alla engelsmännen bor där.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.