Känsliga rummet

massor av problem

2015-07-31 00:15 #0 av: LillaSötaJag

För några minuter sen fick jag reda att jag har agorafobi ( rädd att vara ensam ute) men har innnan detta vetat att jag har social fobi  (som är rätt likt), depression och säkert något mer.. skulle vilja prata med någon me har ingen kompis eller liknande och vill inte berätta något för mina föräldrar. men jag vill ju inte lämna huset själv och har inte gjort utom när jag går till skolan typ.

jag har börjat träna för att kunna försvara mig lixom... folk brukar ju vara rädda efter en "attack" men de har aldrig hänt mig utan jag är rädd att de kommer hända. man ser saker på youtube som social experiment och ingen hjälper en när man blir utsatt för något så de gör allt värre.

Anmäl
2015-07-31 00:36 #1 av: Calcifer

Får jag fråga hur du fick reda på det om dina föräldrar inte vet om något?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-07-31 14:06 #2 av: LillaSötaJag

#1 fick reda på vad? vrf skulle mina föräldrar behöva veta något som jag har nämnt här?

Anmäl
2015-07-31 14:54 #3 av: Ravynsfair

Har du gjort utredning hos psykolog/läkare eller satt diagnos på dig själv via info på nätet? 
Jag har en lättare depression (var tidigare djupt nere i skiten efter att ha gått in i väggen), Asperger,  ADD och Social ångest bland annat och det har inte mina föräldrarnågon aning om Lipar
(Har gjort utredning på sjukhus, morsan var där ett par gånger då de krävde hennes version av min uppväxt för AS utredningen, hon vet varför hon skulle dit men har inte fått reda på min "dom" så att säga, är 23 och gjorde detta för 2 år sedan, hon behöver inte få veta allt.) 

Föräldrarna behöver inte ha reda på allt man gjort hos läkare när man är över 18år Glad

Jättebra föresten TS att du väljer att jobba med din problematik, kämpa på! 
Vill du ha stöd av likasinnade så är du mer än välkommen till oss på Socialt stöd iFokus Hjärta

Vänliga hälsningar Sanna. 
Medarbetare på Blandrashundar, HBT & Socialt stöd.ifokus Sol

Anmäl
2015-07-31 15:30 #4 av: LillaSötaJag

#3 själv.  ja jag tror jag har lättare versioner av de flesta sakerna. tack :)

jag visste lixom att jag var rädd för att vara ensam ute ett tag men inte inte direkt de var en grej men igår fick ja reda på de när jag sökte om de.

Anmäl
2015-07-31 15:39 #5 av: Ravynsfair

Ja, det är inte alltid så lätt att veta, man tror ju oftast tyvärr att man är ensam om det man känner. 
Nu i efterhand ingår den sociala ångesten lite i min AS diagnos eftersom jag blir fruktansvärt trött av att umgås av folk vilket ger mig ångest för att jag blir så trött, till den gräns att jag väljer att undvika dem för att slippa den där tröttheten och ångesten efteråt vilket i sin tur ger mig ångest vid blotta tanken av folk istället :C 
Ond spiral! 

Har nu lyckligtvis en sambo som är rel social av sig och gärna tar ut mig lite bland folk så att jag inte stänger in mig så mycket. Han blir min klippa vid de stunder och märker när jag börjar bli obekväm. 
Vid midsommar tog han mig på en skogspromenad mitt i allt firande för att jag skulle få andas ut och rensa hjärnan lite. Det var SÅ skönt! 
Första midsommaren utan ångest dagen efter! 

Vänliga hälsningar Sanna. 
Medarbetare på Blandrashundar, HBT & Socialt stöd.ifokus Sol

Anmäl
2015-07-31 15:42 #6 av: Calcifer

Ja det jag syftade på var de olika diagnoserna. Utan professionellt ställda diagnoser ska man vara försiktig med att självdiagnostisera. Tror du att du har någon av diagnoserna ska du omedelbart söka professionell hjälp så du kan få det fastställt ordentligt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-07-31 15:45 #7 av: Ravynsfair

Ja, det vore super att söka professionell hjälp om du känner att du har stora problem i vardagen, precis som #6 säger. 

Det är inte så farligt och läskigt som man kan tro men kötiden kan vara lång om man har otur! Oberörd

Vänliga hälsningar Sanna. 
Medarbetare på Blandrashundar, HBT & Socialt stöd.ifokus Sol

Anmäl
2015-07-31 15:48 #8 av: Calcifer

För problemet är att otroligt många unga människor självdiagnostiserar sig med olika diagnoser, lever som om de har dem, och får sen reda på att de har helt andra diagnoser och behöver helt annan hjälp. Inte för att jag vill påstå att du har fel eller att jag misstror dig. Men just utan en officiell utredning och diagnos så kan du ha helt andra diagnoser än du tror. Det tog lång tid innan jag var villig att acceptera en Asperger diagnos. Jag "gav" mig själv helt andra diagnoser under flera år innan jag kom överens med den idén och ville ha en utredning för den.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-07-31 19:05 #9 av: Aleya

Tror det är bättre att du söker upp någon som kan ställa en diagnos.
Trodde själv att jag hade många diagnoser. Men hade inte en enda då jag blev utredd. Jo jag var deprimerad, men det var de enda.

Jag var övertygad att jag hade någon npf.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-24 09:32 #10 av: [mr_mac]

Borde kanske ej skriva här...många har varnat mig för de:( Pga min förbannade ålder den förstör mitt liv:( Men jag skall säga att jag har också massor problem visst jag kan vara ute men som ett exempel så skall företaget jag jobbar på ha julfest i december jag är såklart bjuden, Jag kommer ej klara gå ditt det kommer finnas ca 200 eller flera från våran koncern där..det kommer inte alls fungera för mig...känns jag tappade eller förstörde tråden helt nu:( Är de så vänligen ta bort inlägget samt skäll på mig så jag lär mig inte lägga mig i:(

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.