Mode och skönhet

Basplagg till garderoben

2015-08-07 12:22 #0 av: Tilde

Jag tänkte göra en liten makeover i min garderob då vissa klädesplagg är 5-8 år gamla eller helt enkelt en färg jag inte längre använder... Tyst I våras städade jag ut en hel sopsäck med kläder som ska skänkas bort men jag vill gärna plocka ur fler och lägga i min andra garderob som jag sällan använder och samtidigt göra plats till fler plagg jag gillar.

Jag vill helt enkelt skaffa fler basplagg! Vad tycker ni är de viktigaste plaggen att ha i garderoben? 

♥ Tilde

Anmäl
2015-08-07 12:46 #1 av: lollynonna

Jag tycker att svarta linnen, tajts och koftor är det viktigaste i min garderob.

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl
2015-08-07 12:50 #2 av: Sindri

Satsa på ett fåtal färger du gillar och som lätt kan kombineras. Undvik mönstrade plagg, eller bestäm att ha mönstrat endast på överdelar eller underdelar.

Tre-fyra underdelar i olika stilar och i basfärger. Någonting som är lite extra.

Överdelar 6-7 stycken, samma som underdelar, och kanske 2 st lite mer udda.

Själv föredrar jag klänningar och har alldeles för många, men annars är rådet där att ha några basfärger, men med klänningar kan man lätt använda mönstrade.
Den lilla svarta passar i många sammanhang med olika tillbehör. Men den såklart vara ex-vis grön eller röd om man föredrar det.

I överdelar och klänningar föredrar jag tunnare plagg och kompletterar sen med koftor, jackor av olika kvalitet när det behövs. Då kan man också välja olika "finhetsgrad" beroende på tillfället.

Ett par vackra stora schalar är också användbart.

Anmäl
2015-08-07 13:47 #3 av: [ThisIsWheels]

Svarta och vita linnen är alltid bra att ha! Som #1 sa, tights och koftor/huvtröjor är också bra basplagg Tummen upp

Anmäl
2015-08-07 16:30 #4 av: Eioo

Svarta tajts är ett nästan ett måste! Mörkbruna tajts är också himlans fint och funkar till allt. Och minst ett par jeans. Linnen i olika färglada färger att matcha och söta toppar :)

Anmäl
2015-08-07 20:40 #5 av: Mysan_

Tights, jeansshorts, linnen och något leopardmönstrat.


Anmäl
2015-08-07 22:19 #6 av: Anonym_Girl

Svarta jeans, en vit/svart/grå t-skirt, enfärgad tjocktröja, stixkad tröja och en kardigan* (en tunn tjocktröja som man har över andra tröjor if that makes any sense). Det är mina MÅSTEN i min garderob.

Anmäl
2015-08-07 22:34 #7 av: Flöffo

Åtminstone en hoodie tycker jag är bra att ha. 

Anmäl
2015-08-07 22:35 #8 av: matildapsvensson

Enkel t-shirt, jeans och et par lite pösigare byxor som harlem. Enkelt att bara slänga på sig om man är lite tröttare någon dag :)

Anmäl
2015-08-08 00:39 #9 av: [SisselaJ]

Mina basplagg: ett fåtal jeans/byxor som sitter perfekt. Ett par tröjor i den modell  jag gillar, lätt fallande med v-ringning. Enkla med detaljer. Jag har gjort klart för mig vad jag gillar för överdelar, och försöker att hålla mig till liknande modeller när jag handlar. Det blir ofta att ovanliga plagg endast blir liggande för att de inte är just det jag gillar. :) 

Anmäl
2015-08-08 01:24 #10 av: panini

Basplagg hos mig är mjukisbyxor, stora T-shirtar och hoodies! 

Jeans, tights, linnen osv får mig att spy Skrattar

Anmäl
2015-08-08 10:28 #11 av: Jojaton

Basplagg är ju sånt som enkelt kan matchas med "modeplaggen" (den nya tröjan i en stark färg, eller byxorna i en annorlunda modell) Man brukar ju säga att standardbasplaggen är den lilla svarta, ett par jeans, svart och vit tshirt, svart och vitt linne, vit skjorta, kavaj osv. Men det beror ju på ens personliga stil om det är en bra basgarderob eller inte...

Utgå från de plaggen du använder oftast - vilken färg och modell har de, vad är det för material? När du pekat ut varför du gillar ett plagg är det lättare att hitta liknande när du handlar nytt sen :) Kan vara bra att titta närmare på de plaggen du trodde du skulle använda jättemycket när du köpte dem, men som bara hängt i garderoben. Är det för att de satt dåligt, var obekväma, inte haft något tillfälle, du inte har något att matcha med...?

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.