Kärlek och förälskelser

Homo, bi, osv hjärnan lurar?

2015-08-16 00:01 #0 av: hund_katt

Är det sant att i tonåren så kan hjärnan luras så man tror att man är homo, bi eller något annat? Sen när man går ur tonåren/puberteten så slutar man som hetero ändå? Eller som homo, eller bi, eller annat, ja, man slutar som det man ska vara resten av livet.

Så liksom man kan tro att man är homo, blir kär i samma kön, fast sen när man blir äldre så slutar man och går över som hetero igen?
En som sa att det va så, därför jag undrar cx

Anmäl
2015-08-16 00:04 #1 av: Hogwarts

Nej...

Anmäl
2015-08-16 00:06 #2 av: Rafflan

Som ung kan man känna sig förvirrad och då misstolka sina känslor, också kan man vara tveksam och vilja prova. Men även om det visar sig vara en sak kan det senare i livet ändras igen. Finns ju personer som kommer på att dem inte är hetro i tonåren, andra känner det först när dem är 30-50 år, aldrig hört om någon äldre än 50 som byt läggning men det finns säkert äldre med.

Sedan kan det bli att man känner sig hetro som ung, känner sig homo när man blir äldre och sedan som vuxen kanske man blir hetro igen.

Det är vad du känner, dina känslor som avgör hur du är, lyssna på dem så blir det rätt ska du se :)

Anmäl
2015-08-16 00:06 #3 av: Hera

I tonåren kan man vara osäker på känslor eftersom det finns så mycket hormoner i kroppen och man försöker hitta sig själv. Men man är inte bi eller homosexuella ett tag. Det föds man till.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-16 00:08 #4 av: Rafflan

#3 där håller jag inte med, folk kan vara 100% hetro, kanske gifter sig och skaffar barn, sen skiljer dem sig när dem är runt 35-40 år och upptäcker då att dem dras till samma kön fast dem aldrig haft såna känslor tidigare i livet.

Anmäl
2015-08-16 00:10 #5 av: Mirrorglace

nej verkligen inte, men man brukar testa sej fram för o få reda, o sedan kanske märker att det inte var något för hen. 

Anmäl
2015-08-16 00:20 #6 av: Ikajo

#0 Det är naturligt att vara nyfiken i tonåren men det har absolut inget att göra med din faktiska sexualitet. Många som är homosexuella känner det på sig redan som barn men då mer som romantiska känslor. Jag insåg inte att jag var bisexuell förrän jag hade blivit vuxen och flyttat hemifrån. Andra inser det långt innan.
Men det är helt naturligt att vara nyfiken i tonåren och det är inte alls ovanligt att en del väljer att testa sex med någon av samma kön utan att för den skull vara bi- eller homosexuell.

#4 I så fall var de antingen bisexuella eller homosexuella men undertryckte den delen av sin personlighet. Du föds med din sexualitet, oavsett hur lång tid det tar att upptäcka den. Det är fullt möjligt att känna sig attraherad till någon utan att man reflekterar över det eller ens inser det. Många som har varit gifta och sedan skiljt sig har sedan berättat hur de alltid känt att något inte stämde och att de inte kunde vara sig själva.
Du bör också skilja på sexuell attraktion och romantisk attraktion. All attraktion är inte sexuell och då reagerar man inte lika mycket.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2015-08-16 00:25 #7 av: Hera

#4 Man blir inte bi eller homosexuella plötsligt i vuxen ålder. Man har alltid varit det men inte levt ut det av olika anledningar. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-16 00:55 #8 av: Rafflan

#6 & #7 man kan ju ändra attraktion genom livet, tex kanske man först gillade vita, väl musklade "bad guys" killar, sedan gillar man mörkhyade lugnare mys killar. Så det kan ju ändras genom livet vad man attraheras av, och det borde då även gälla vilket kön man attraheras av.

Att säga att alla som var hetro och sedan blev homo tryckte undan sina känslor är felaktigt.

Anmäl
2015-08-16 01:02 #9 av: Hera

Då är vi oense. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-16 09:45 #10 av: Ikajo

#8 Det är inte i närheten av att vara samma sak. Jag har aldrig haft en relation med en kvinna och det är sex år sedan jag hade en relation med en man. Jag är ändå bisexuell. Smak är inte samma sak som sexualitet. Du kan inte jämföra de båda.
Jag trodde att jag var heterosexuell tills jag nådde den punkt där jag var tvungen att erkänna för mig själv att så var inte fallet. Det var bland det svåraste och jobbigaste jag någonsin gjort. Jag kunde se tillbaka på mitt liv och se tillfällen då jag hade varit attraherad till en tjej men inte tolkningsutrymmet att inse det. Förrän jag nådde den punkten.
Jag blev inte bisexuell, jag ändrade inte tycke och smak. Jag blev tvungen att erkänna sanningen inför mig själv. Du har ingen aning om hur det känns. Hur fruktansvärt ensam jag kände mig. Hur rädd jag var. Du kan inte förstå. Medlemmar av min familj har haft svårt att förstå. Då har jag ändå haft tur. Väldigt tur.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2015-08-16 12:15 #11 av: Scorpio97

Personligen anser jag att sexualiteten kan förändras under hela livet, det måste inte vara konstant. Sen är det säkert så att en del förtrycker sin sexualitet och aldrig levet ut det, eller upptäcker det väldigt sent i livet. Men jag tror alltså inte att det måste vara så för alla, utan jag tror att den sexuella läggningen faktiskt förändras för vissa personer under livet. 

Men i tonåren är det nog många som är nyfikna eller osäkra, och därför provar på andra sexualiteter. Då kan det ju bli så att man först är hetero, men "är" bi under tonåren och sedan återgår till att vara heterosexuell. Då måste det inte vara så att man faktiskt "bytte" sexualitet, utan bara att man inte var säker själv eller provade på. 

//Jessie

Anmäl
2015-08-17 19:55 #12 av: hund_katt

Okej, tror jag förstår nu c:

Men när man är i tonåren, då letar man ju efter sig själv, och då även som andra sagt, man testar vad man gillar. Kanske det min kompis hade hört men inte förstått och sen fått mig förvirrad xD

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.