Känsliga rummet

tjej med hår över hela ansiktet...

2015-08-17 22:44 #0 av: noraa

Herregud! för ett tag sen upptäckte jag att jag fått mer hår runt polisongerna, tänkte aja det är lugnt. Sen efter nån månad ett par hårstrå på kindbenen asså fjun. Men nu c.a 5 månader efter har jag fjun över hela ansiktet. Runt om kinderna och exakt överallt. har inte ett ställe på ansiktet utan hår. Vad har hänt med mig? blir så osäker på mig själv nu tänk om nån ser det? börjar bli rädd! vill ju inte vaxa hela mitt ansikte..tänk om det blir grövre. omg vill ba gråta nuuuu. 

Anmäl
2015-08-17 22:53 #1 av: Rainee

Ta det lugnt nu, alla har vi hår i ansiktet. på vissa syns det mycket och på andra lite. Det jag skulle vilja veta är om du t.ex. tar något som kan påverka detta? T.ex. p-piller har jag för mig kan göra detta, eller hormoner allmänt bara.

Anmäl
2015-08-17 22:54 #2 av: Tjeja

Men hallå.. alla kvinnor har ju fjun i ansiktet i normala fall!

Blonda/bleka personer syns det oftast knappast på alls men på mörkare personer, typ sydeuropeer syns det oftast lättare på när man tittar efter. Det är därför dem oftare trådar och/eller vaxar ansiktena med ibland förutom plockar ögonbrynen, böra för att dem skäms för sina mörka fjun. Men det är synd, för de små kvinnofjunen är mjuka, men börjar man ta bort dem på något vis börjar dem växa mer och bli grövre med tiden. Därför en del tanter har "skäggstrån" ibland. För att har dem plockat bort stråna några gånger kan dem bli grova.

Jag tror att du bara har upptäckt dina fjun först nu helt enkelt och bara inte lagt märket till dem innan. Möjligtvis att dem börjat växa till sig något litet mer så att du lättare kan se dem nu på grund av puberteten. Men fortfarande inget du behöver oroa dig för! Det är som det ska vara i naturliga fall. Annat vore faktiskt konstigt!

En del brukar säga så här "karlar har skägg, kvinnor har dun"  Skrattar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-08-17 23:05 #3 av: noraa

men har man verkligen fjun på kinder, under kinderna, hakan, vid tinningarna  som tjej?? :/ 

jag sitter här och as bölar iallafall. jag använder produkter till ansiktet , kan det påverka? Använder från acne.org, snälla nån som kan titta upp om det påverkar, jag försökte läsa på engelska men förstod inte alls. vissa hade skrivit att man fick mörkare hud eller ljusare. Men jag har ju isf fått mörkare hår! 

#2 precis, jag vågar inte ens ta bort dom, knappast bleka heller, då när jag blekte polisongerna blev dom mörkare och mörkare med tiden.. :/ det kanske finns nått annat man kan göra eller?

Anmäl
2015-08-17 23:22 #4 av: Tjeja

Ja... det är fullständigt naturligt och normalt och som det ska vara! Man har små små fjun överallt i hela ansiktet utom på själva ögonlocken och läpparna!

Dem varierar lite i storlek och längd ibland beroende på vart dem sitter. Tex ovanpå näsan brukar dem ofta vara så små att tjejerna inte ens tänker på att dem faktiskt finns där om man bara tittar noga!

Sminktokiga unga vinnor som kändisar och så, dem brukar ofta tråda ansiktet regelbundet för att det är lättare att sminka ansiktet utan alla fjun där.

Fjunen gör att  det blir svårare att få puder snyggt tex om man har mycket och långa fjun.

Det är precis lika normalt som att ha hår på benen! Ingen vill ha det men det är helt normalt att ha och konstigt när folk inte har något istället!

Antagligen har du så små fina fjun att du bara inte tänkt på dem alls innan förrän nu när du börjat titta närmare! Då kan du vara glad, för då lär knappast några andra märka mycket av dem heller.

Du vet väl att huden är full av små små porer? det är genom dem vi svettas! I nästan varje liten por sitter en hårsäck med ett litet strå. Med andra ord, Ja människor har också päls över hela kroppen precis som alla andra djur!

Den är bara väldigt väldigt tunn, ljus och kort på stora delar av kroppen och ansiktet så att vi tror att vi är nakna, fast vi egentligen inte är det. inte helt! ;)

Börja studera alla andra tjejer och flickor runt omkring dig riktigt nära ska du få se!

Alla har fjun, bara olika små, tunna och mörka/ljusa så att man inte tänker på dem i vanliga fall. Skämtar

Så snälla söta du, sluta gråta och inse att du bara har lärt dig något nytt idag som du upptäckt nu!

I andra kulturer blir flickorna rädda och ledsna när dem får mens för dem har inte fått information om det innan. I sverige är vi usla på att berätta om andra vanliga saker istället, som tillexempel att det är inte bara män som har skägg, utan alla kvinnor har fjun också!  ;) Fjun som gör oss lena och mjuka som sammet att ta på istället för naket gummi-skinn. Tummen upp

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-08-17 23:26 #6 av: 134643

Du har inte gått ner väldigt mycket i vikt väldigt snabbt i det senaste? :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2015-08-17 23:28 #7 av: Tjeja

 #5 och #6 ta och granska era ansikten riktigt nära också ska ni får se!

Att dessa fjun kan växa sig lite grövre när någon går ner i vikt kraftigt (tex vid anorexia) är ganska vanligt. Men det är bara samma hår som blir grövre då! Håren finns redan där sedan innan!  Tummen upp

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-08-17 23:35 #8 av: 134643

#7 Det är väl dock ändå ganska rimligt av mig att fråga ifall hon har gått ner mycket i vikt om håret nu plötsligt blivit grövre och synligare? :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2015-08-17 23:35 #9 av: noraa

#7 jag har inte gått ner i vikt så jag blivit anorektisk. men har gått ner i vikt, för jag har börjat träna. kan det påverka?

Anmäl
2015-08-17 23:36 #10 av: noraa

är även normalviktig såå Oberörd

Anmäl
2015-08-17 23:36 #11 av: noraa

#5 helt onödig kommentar. 

Anmäl
2015-08-17 23:39 #12 av: Tjeja

Precis som #11 skriver, # 5 är en helt onödig kommentar!

ALLA KVINNOR HAR FJUN! ;D Och om någon nåongstans i världen skulle födtts en kvinna som inte har det så är det något fel på henne! punk! 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-08-17 23:43 #13 av: noraa

#12 jag vill bara tacka dig det långa du skrev till mig som svar. fick tårar. vad underbar du är. tack tack, du har lyckats lugna ner mig en aning och få mig att förstå att det förmodligen är normalt! 

Anmäl
2015-08-17 23:54 #14 av: Rainee

#13 Du ska inte oroa dig, oftast så finns det en massa saker på oss själva som bara vi ser medan andra inte ens lägger märke till det. Talar från egen erfarenhet, sånt kan göra en galen och då börjar man fokusera som fasiken på något som knappt fanns där från början och man tror att alla ser det och tänker massa hemska saker om en i sitt huvud. Kan bara säga att så är det verkligen inte, tror inte någon kommer att ens tänka på det. Jag har också fjun i ansiktet, och om man kollar nära så kan man se en liten mustasch också, inget som någon ens lägger märke till annars trots att jag tror att det syns ;)

Anmäl
2015-08-18 10:06 #15 av: Devya

Jag har fjun över hela mitt ansikte, haft det så länge jag kan minnas och jag har sett det på alla vuxna kvinnor jag har träffat. Inget onormalt alls.

Anmäl
2015-08-18 15:45 #16 av: [Lollo 97]

Tycker inte du ska oroa dig, jag har också hår på kindbenen och på överläppen Tyst Skäms något otroligt över min överläpp men det är typ ingen som bryr sig, har fått kommentaren 2 gånger har du mustasch? Då har jag haft den så länge jag kan minnas och det är inget jag brytt mig särskilt mycket om (är väldigt hårig på resten av kroppen också). Men alltså så mycket syns den inte haha. Men skulle någon kommentera att du har ett hårigt ansikte, bry dig inte, alla ser vi olika ut och det är det som gör oss unika.

Anmäl
2015-08-18 23:37 #17 av: sasha_setter

Alla har det! Inget som du behöver tänka något mer på ;) Männsikan har, tro det eler ej, lika många hårstrån som vår släkting shimpansen ;)

Anmäl
2015-08-19 00:07 #18 av: [Túrwen]

Alla har det så oroa dig inte försök inte raka bort det! Har gjort det misstaget och får grövre hårstrån som syns mer framförallt under hakan så det ser ut som jag har skäggstubb om jag inte vara x( nä låt det vara!

Anmäl
2015-08-24 12:31 #19 av: Gaara

#2 det är bara en myt att stråna blir grövre om man drar bort dem eller rakar dem. När man rakar så kan de se grövre ut för att man skurit av den spetsiga toppen av hårstrået. X) Att vissa tanter har något strå som är grövre i ansiktet har inte alls att göra med att de noppat bort det sedan de var unga eller liknande. De grova stråna brukar oftast växa på leverfläckar eller på vårtliknande grejer på huden men kan förekomma på andra platser med. Det handlar om hormoner samt gener. Inget annat.

Anmäl
2015-08-24 12:50 #20 av: Calcifer

Jadå, fullt normalt med fjun i ansiktet! Jag har också det, men mina syns inte så värst. Har en kompis som har mörkare hår i ansiktet och de syns rätt bra speciellt runt munnen. Men det ser ju fortfarande ut som de normala fjun man har så hon tänker inte på det alls och det gör ingen annan. Enda anledningen till att jag ens märkt det på henne är för att vi pratade om det en gång. Innan det så hade jag aldrig ens noterat det för min hjärna hade redan accepterat det som fullt normalt. Nu gör det ingen skillnad heller såklart och jag har aldrig kollat på dem igen efter gången vi pratade om det.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-08-24 14:19 #21 av: [Túrwen]

#19 Det är då inte alls någon myt! Jag får mustasch om jag inte tar bort håret från ovanför läppen åtminstone varannan dag... Jag är dock mörk i mina drag och har kritvit hy så det syns betydligt bättre på mig än någon som är ljus. Skulle inte rekommendera någon att raka bort det..

Anmäl
2015-08-24 14:31 #22 av: Gaara

#21 det har inte att göra med att du rakat det någon gång.

Anmäl
2015-08-24 15:16 #23 av: [Túrwen]

#22 Jasså? Jag kan då inte förklara det på andra sätt..

Anmäl
2015-08-24 15:30 #24 av: Gaara

#23 du har blivit äldre, dina hormoner och gener ger dig den kroppsbehåring du har. Däremot så kan håret kännas grövre när det börjar växa ut igen när man rakat det eftersom man kapat det. Men det blir INTE grövre. :)

Anmäl
2015-08-24 16:48 #25 av: noraa

#23 jag förstår precis vad du menar. och håret blir visst grövre av att raka det, mitt rakade hår har växt ut och dem är nu mkt mörkare än resten av magen och även stickigare och längre..aa gjorde oxå det misstaget att raka på ett ställe jag inte hade hår. nej det är ingen myt, det är en myt att det är en myt.

Anmäl
2015-08-24 17:19 #26 av: Hera

Det är helt fel att håren blir grövre för att man vaxar,rakar eller noppar. Det har med hormoner, ålder och anlag att göra. Önskar folk kunde sluta sprida den myten någon gång! MAN FÅR INTE MER ELLER GROVA TE HÅR EFTER BORTTAGNING!

Ts; jag har massor av fjun i mitt ansikte. Syns väldigt mycket om ljuset kommer på dom i en viss vinkel. Inget jag har brytt mig om.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-24 17:48 #27 av: Rainee

#26 Jag tror inte att man får grövre hår av att noppa eller vaxa men jag tror att man får det av att raka. För jag gjorde misstaget att raka vid min navel och enda sen dess så har jag väldigt grovt hår där pga det.

Anmäl
2015-08-24 17:53 #28 av: Hera

#27 Det handlar inte om tro utan om biologi. Du har inte fått grövre hår av rakning. Däremot blir hårstråna trubbiga vid rakning vilket dom inte blir vid ex vaxning. Så det kan kännas som dom är grövre. Det är dom dock ej.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-24 18:15 #29 av: Tjeja

oavsett om man tar bort håren eller ej eller vilket sätt man gör det på..

Hår är normalt!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-08-24 19:12 #30 av: Rainee

#28 Men mitt hår där har blivit mörkare och "hårdare" där så även fast du säger så så ändrar det ju inte faktum att det är så, och just på den lilla plätten också, ingen annanstans..

Anmäl
2015-08-24 19:20 #31 av: Calcifer

#30 Det kan bli så på vissa ställen. Jag har EN fläck på låret där håret är mörkare och mycket mer tydligt än på resten av låren där håret är ljust och mjukt och nästan osynligt. Och jag har inte rakat den fläcken, eller gjort något annat. Samma med magen. Har en del hår på samma "sträng" som är ljusa och en del som är mörka. Och jag rakar alla de håren. Har ljust och fint hår på armarna trots att jag rakat dem då och då.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-08-24 19:30 #32 av: Rainee

#31 Nä, fast jag finner det väldigt konstigt om det inte skulle bero på rakningen att det helt plötsligt skulle börja växa mörkt och grovt precis efter jag rakat där. Lite för mycket för en slump kanske ;)

Anmäl
2015-08-24 19:31 #33 av: Hera

#30 Det hade blivit så även om du inte hade rakat. Men du får tro vad du vill. Bara sprid inte en myt som är felaktig.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-24 19:36 #34 av: noraa

#33 fast vadå sprid inte en myt som är felaktig? vad vet du om den är felaktig eller inte egentligen? inte är du vetenskapsman, eller forskare? Länka källor till att det är så som du säger? och nej bloggar, aftonbladet, och random människor som kallar sig specialister räknas inte. Studier och forskningar räknas? några källor? annars, kan vi få fortsätta "sprida denna myt".

Anmäl
2015-08-24 19:37 #35 av: Rainee

#33 Nej, för jag testade att inte raka en del av det ett tag och då mjuknade det lite igen, men tyckte det var fult så fortsatte och raka och då kom det grova och mörka tillbaka igen så det är inte alls en myt enligt mig i alla fall. Har testat samma med att raka på tårna ett tag då jag tyckte att jag hade så långa hår där, tillslut blev det mörkt och grovt så då slutade jag.

Anmäl
2015-08-24 19:41 #36 av: noraa

#35 hur då mjuknade? blev det super mjukt som resten av håret eller stickigare? Jag raka halva min mage, nu är halva magen mörka hår , längre hår och stickigare då jag slutade raka efter 5 gånger ungefär. Hemskt. men så är det. önskar att jag aldrig gjort det, men går ej att ta tillbaka! 

obs. När jag raka hade jag fjun, nu är det manshår. 

Anmäl
2015-08-24 19:47 #37 av: Hera

#34 Vänd på det. Visa mig forskning som visar att det är biologiskt möjligt. Och förklara hur något som INTE rör hårsäckar eller hormoner skulle kunna påverka färg och grovhet. 

Jag har letat som en tok på något som skulle stödja era falska påståenden men finner inget. Bara sådant som talar om att det är en myt och inget annat. Så snälla, visa mig.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-24 19:57 #38 av: noraa

#37 ja visst brukar man säga att man bör klippa huvudhåret var 3 månad för starkare, längre  och friskare hår? BlinkarAntar det är samma med kroppshåret. Inte rör huvudhåret rötterna heller.  Sen ska vi inte alls vända på det för det var inte jag som sa att du inte får säga nått det var du som attackera henne och sa att hon inte ska sprida en myt Vilket du inte ens är villig att stå för eller bevisa att det verkligen är en MYT. så vi är kvitt. 

Anmäl
2015-08-24 20:02 #39 av: Hera

#38 Det är ni som sprider en myt.  En snabb googling visar er fakta och inget stödjer myten. Var inte så lat utan kolla upp det. Vi är inte kvitt, märkligt skrivet.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-24 20:40 #40 av: 134643

#38 Det är för att kluvna toppar inte ska klättra upp i håret. Det har alltså inget att göra med att håret på något magiskt sätt skulle komma ut grövre ur hårsäcken uppe på huvudet för att du klipper av topparna haha. Alltså helt ärligt, om du googlar något och ALLA länkar säger samma sak, då kan man nog börja anta att det faktiskt är sant :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2015-08-24 20:57 #41 av: Calcifer

#38 Som #40 säger så handlar det alltså om att man ska ta bort de kluvna topparna. Om du klipper av 1 cm av håret så säger det ju sig själv att hårsäckarna inte magiskt ändras...

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-08-24 21:08 #42 av: Rainee

#36 Ja jag fick samma som dig, du kan ju testa att låta det vara, det kanske tar ett tag men det kan nog gå tillbaka. Bara att testa ju :) Jag har i alla fall fått bevis från min egen kropp att rakningen gjort mitt hår grövre och mörkare, så ursäkta, men jag struntar faktiskt i om ni andra säger att det är en myt. För för mig har det inte varit en myt, jag skulle då inte riskera att raka min mustasch flera gånger i alla fall, tror jag håller mig till mina fjun :) Men jag respekterar att ni tycker/tror som ni gör!

Anmäl
2015-08-24 22:06 #43 av: noraa

#42 precis håller med. Har våran kropp visat så är det så. Jag har låtit dom vara, dom växer inte mer. men fortfarande äckligt längre än dom andra och mörkare och stickigare. får vaxa eller nått!

Anmäl
2015-08-24 22:08 #44 av: Rainee

#43 Ja, vaxa kan ju vara något att testa ;)

Anmäl
2015-08-25 15:54 #45 av: NordicSunset

Har du börjat med p-piller?

Anmäl
2015-08-25 16:40 #46 av: Hera

#42-43 Jag hoppas att folk tar reda på fakta och inte lyssnar på saker som två personer på nätet skriver. Det är som sagt väldigt lätt att ta reda på vad som är sant och inte.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-25 17:16 #47 av: Rainee

#46 Det gäller dig också, bara för att du säger att något är på ett visst sätt så betyder ju inte det att det är det, trots att du säger att det är fakta. Jag har i alla fall fått tydliga bevis på att det är så som jag säger, då är det ju inte så himla lätt att ta reda på vad som är sant eller inte. Har jag fått bevis som pekar rakt på sak så skulle jag ju bara vara korkad att försöka ignorera det.

Anmäl
2015-08-25 17:36 #48 av: Hera

#47 Men sluta nu. Du hittar fakta på 3 sekunder om du bara hade orkat. Jag gissar och tror inte.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-25 17:50 #49 av: Calcifer

#47 Det är skillnad på fakta och personlig erfarenhet. Om fakta säger A men din erfarenhet säger B ska du inte sprida omkring B som om det är fakta när det inte är det. Det Hera påpekar är fakta, vetenskaplig fakta. Det du påpekar är personlig erfarenhet baserat på DIG. Det är väl struntprat om något.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-08-25 18:30 #50 av: Rainee

#48 Jag säger inte att det inte finns, jag säger att så har det inte varit på mig så jag har ingen anledning att tro på det. Däremot så betyder inte det att jag "sprider" en myt, jag går inte runt och säger till andra att det är så, jag säger att så har det varit för mig. Det handlar inte om att jag inte tror på vad du säger, jag litar på att sån är faktan, men jag väljer att gå på min egna erfarenhet av min egna kropp.

#49 Jag sprider inte omkring det som om det är fakta, när har jag sagt att det är fakta? Jag har sagt att det är så det har varit för mig, det är skillnad. Och att kalla det är struntprat är verkligen omoget, det vet ju du ingenting om? Faktan kanske säger att det inte blir så men det har blivit så för mig i samband med att jag rakat mig och då väljer jag att gå på min egen erfarenhet. Och det får du acceptera, och det ska man kunna göra utan att säga till den andra att den snackar struntprat. Du kan istället säga, "okej, så säger inte faktan men du får tro på vad du vill." 

Anmäl
2015-08-25 18:42 #51 av: Hera

#50 Läser man ditt inlägg 47 så litar du inte på fakta. 

Men då är din kropp väl ett mysterium antar jag. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-25 18:46 #52 av: Rainee

#51 Självklart så litar ju inte på det faktat eftersom det aldrig har visat sig vara sant för min del, men det betyder ju inte att jag tror att min upplevelse är fakta heller eller går runt och säger det. Sen känner jag jättemånga som också sagt att detta hänt för dem så det är nog inte bara min kropp som är ett mysterium :)

Anmäl
2015-08-25 18:52 #53 av: Hera

"Det handlar inte om att jag inte tror på vad du säger, jag litar på att sån är faktan, men jag väljer att gå på min egna erfarenhet av min egna kropp"

Du verkar litet förvirrad.

Och sorry,  tror inte för fem öre på att du känner "jättemånga" dom fått mer och grövre hår pga rakning. Som jag skrev kan det kännas så eftersom hårstråna blir trubbiga, men det är inte så. 

Logik och fakta kommer man långt med :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-25 19:47 #54 av: Rainee

#53 Hur verkar jag förvirrad? Jag litar på att det är faktan som de har kommit fram till, men det är inte vad jag tror, förstår du? 

Nehe, du tror inte på fem öre att jag säger det? Asså det spelar ju absolut ingen roll för mig om du inte tror på vad jag säger. Jag känner ju dessa personer själv och vi har pratat om detta förut, då de har upplevt samma sak som mig. Så att du kommer och säger att du inte tror på vad jag säger har ingen betydelse alls, du har inte försökt att förstå mig genom hela denna tråden fast att jag har försökt förklarat om och om igen. Kan du inte förstå så säger man "okej, då får vi helt enkelt vara ense om att inte vara ense", svårare än så är det faktiskt inte.

Anmäl
2015-08-25 20:34 #55 av: Awoma

#0 det har jag med, fjun inget onormalt :P 

Anmäl
2015-08-26 05:39 #56 av: Devya

Klart att håret upplevs som grövre efter att man har rakat sig och det börjar växa ut igen - det är ju för att det har inte haft tid att nötas ner och bli som det var innan man började på med att raka sig. Därför skulle jag absolut inte rekommendera att raka bort fjun eller dylikt, för då det växer ut igen kan det upplevas som grövre och synligare.

Anmäl
2015-08-26 10:41 #57 av: Hera

#56 Precis.  Upplevs. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-08-26 16:36 #58 av: Inkanyezi

#9 av: noraa "jag har inte gått ner i vikt så jag blivit anorektisk. men har gått ner i vikt, för jag har börjat träna. kan det påverka?"

Det där stämmer inte alls. Ingen går ner i vikt av att träna. Du har gått ner i vikt av att äta mindre mat än du gör av med. Det finns inget sätt att gå ner i vikt av träning, så om du har gått ner i vikt mycket, beror det antagligen på att du har ätit mindre än du behöver.

Hur lång är du, och hur mycket väger du?
- Och hur mycket har du gått ner i vikt?

Anmäl
2015-08-26 22:01 #59 av: Rainee

#56 Ja men när man inte rakat sig där på ett tag och det fått växa ut en liten bit så är det ju fortfarande grovt och mörkt framförallt..

Anmäl
2015-08-27 05:10 #60 av: Devya

#59 Det tar lääänge innan det nöts ner. :D Det är ju inte precis som om det nöts ner bara efter någon vecka. 

Försök tänka dig in i situationen. Du har typ hela ditt liv gått omkring och varit orakad, mittiallt så rakar du ett ställe som aldrig blivit rakad tidigare och sen låter du det växa ut. Såklart att det inte kommer att vara likadant som tidigare då det är "nytt".  :) Solen har inte fått bleka håret och håret har inte blivit nött av kläder, duschar osv. :)

Anmäl
2015-08-27 16:53 #61 av: Rainee

#60 Ja, det där finner jag en rimlig förklaring faktiskt, men det kvarstår ju ändå att det lite grövre och mörkare :)

Anmäl
2015-08-27 19:27 #62 av: Devya

#61 Då är det som det ska vara om det upplevs som grövre och mörkare, det tar ju en bra tid innan det nöts ner och bleks. :) 

Så jag tycker nog att ni som har upplevt att hårstråna blir mörkare och grövre efter rakning har rätt. Däremot övergår hårstråna till sitt "normala" slitna tillstånd efter en tid då det har fått genomgå sina tuffa perioder. ;) 

Med andra ord så tycker jag att ni alla har rätt här i tråden även om det har skett lite missuppfattningar. Hårstråna upplevs som grövre och mörkare men egentligen har de inte ändrats något annat än att de är nya.

Anmäl
2015-08-27 19:38 #63 av: Rainee

#62 Men jag förstår inte riktigt vad du menar när du säger "upplevs" som grövre och mörkare? För jag kollar ju på håren precis bredvid där jag inte rakar, och de är definitivt grövre och mörkare än de andra. Alltså jag förstår ju att de inte har "nötts ner" ännu men de är ju fortfarande mörkt och grovt så hänger inte med riktigt.

Anmäl
2015-08-27 22:22 #64 av: 134643

#63 Problemet blir att när du säger att håret blir tjockare vid rakning uppfattas det som att håret växer ut tjockare än det gjort tidigare. Det är då det blir missuppfattningar som att tjejer med hår på hakan har fått det då de plockat/rakat för mycket. Det blir också missuppfattningar som att tjejer tror att ju mer man rakar desto grövre blir det, och så är det ju verkligen inte. Så för att underlätta för alla är det helt enkelt mer korrekt att säga att håret upplevs som grövre. På så sätt undviker man missförstånd och myter! :) Vi förstår vad du menar med att håret ser grövre ut, då det gör det jämfört med resten av håret, men många av oss skulle uppskatta om du helt enkelt säger att håret upplevs grövre, just för att undvika myter och missförstånd c:

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.