Hobby och fritid

Första youtube video

2015-09-22 22:53 #0 av: hund_katt

Har tänkt börja med en youtube kanal, får se om jag gillar det sen och kommer fortsätta, men jag är rätt nyfiken och vill testa :)
Jag vill göra typ vloggs och sånt.. Nåt liknande MyDigitalEscape eller MoaMurderess, och försöka ha lite humor i också.

Men hur börjar man? Vad för video gör man på första? Känns konstigt att göra en presentation typ.. Aldrig sett någon som gjort och vet inte vad jag skulle säga isåfall... Vet knappt någonting om mig själv :P haha nej men jag är jättedålig på presentation så det skulle typ bara låta såhär" eh, ja, Hej! Jag heter Blablabla och är 15 år.. Ja det var allt om mig.. Hejdå!" XD

Ska jag bara börja mitt i helt random och bara göra en video om något random? Vad skulle det va isåfall? Asså Gud jag är sjukt okreativ... xc

Skulle gärna vilja ha lite tips också, vet att det kommer låta blygt och spänt i början, men det brukar(hos de flesta andra YouTubes) gå bort efter ett tag.

En fråga till, om man söker på min kanal så kommer den inte upp? Hur gör jag för att fixa det?

Anmäl
2015-09-23 06:54 #1 av: Rheen

Otroligt många Youtubers börjar med videos där de presenterar sig. Själv tycker jag att du kan köra på med lite vad du vill! Om du känner att det där med att bara sitta framför kameran och presentera dig inte riktigt funkar - pröva på med en vanlig tag. (t.ex. TMI, 10 saker om mig o.s.v.) Eller så filmar du bara in vilken sorts video som helst förutom att du i början presenterar dig smått.
"Hej jag är Blaaah, och det har är min första video. Så om jag verkar lite nervig ..."
Finns så många alternativ, du behöver ju heller inte presentera dig alls om du inte vill.

Sen så kommer ens kanal oftast inte upp om man inte har några 'aktiviteter' på den. Men då du laddat upp en video kommer folk hitta den då de söker på ditt namn.

Lycka till! c:

Anmäl
2015-09-23 18:20 #2 av: Tokyo

TMI tag eller that kind of person tag skulle nog vara ett passande sätt att starta sin kanal på tänker jag, om du inte känner för att göra en video enbart för att presentera dig på det sätt du skrev är ju tags om dig själv som person ett alternativ.

 Själv har jag en youtubekanal med en kompis och vi började bara göra videos helt out of nowhere, vi var/är väl inte särskilt seriösa heller så vi körde inte direkt på en formell presentation som första video, men jag tycker det funkar att bara börja göra de videos man tänkt från början och sedan är det bara att vänta och se om någon uppskattar det.

Anmäl
2015-09-23 20:37 #3 av: hund_katt

Tack så jättemycket :D blir nog en tag :3

Anmäl
2015-09-24 20:13 #4 av: [Stockholmsbruden]

Vad heter du på yt?

Anmäl
2015-09-24 20:20 #5 av: hund_katt

JustRandomAlex, fast går nog inte hitta :p hittar inte mig själv iaf xD

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.