Mat och dryck

Gelégodis

2015-10-09 20:21 #0 av: Lollo 97

Hej!

En snabb fråga bara.
Någon som vet om detta godis innehåller animaliska produkter (t.ex gris fett, löss osv)

Tacksam för svar 😊

Anmäl
2015-10-09 20:23 #1 av: MiloochWIlliam

Jag har hört att det finns grisskinn och insekter i de flesta godisbitarna som innehåler gelatin.  

Anmäl
2015-10-09 20:26 #2 av: Scorpio97

Vad jag vet så innehåller dom flesta gelegodisar gelatin, vilket är animaliskt. Men jag kan inte uttala mig om just dom godisarna du visar.

Men ett tips är att skriva inne på vegan eller vegetariskt ifokus också

//Jessie

Anmäl
2015-10-09 20:28 #3 av: Aleya

Gele är gjort på grisfett. så ja, om inte förteckningen säger annat så innehåller gele alltid gris.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-09 20:33 #4 av: IngaTrnqvist

Inte helt säker, men detta ser ut som äppelringarna man köper på Lidl. Om det är dem innehåller de gelatin, ja. Tyvärr. Finns dock massor av gelegodis som är vegetabiliskt, och fler och fler tar bort gelatinet (dock vanligare att de har karmin eller schellack i). Så man får läsa på, helt enkelt.

Anmäl
2015-10-09 20:35 #5 av: Lollo 97

Tack för svar :)

Då skippar jag att äta dessa, i fall att liksom. ;)

Anmäl
2015-10-09 22:17 #6 av: revolution

Mitt tips är att gå med i någon vegangrupp på Facebook, t.ex. Veganer i Sverige. Där får du alltid jättesnabbt svar av folk som kan sina saker.

Anmäl