Övrigt

:-D

2015-12-07 07:56 #0 av: ipopuma

Vad gör man om man bara vill försvinna från jordens yta? Känslan att man inte vill existera. Hur högt måste man hoppa? Vad kan man göra för andra sätt?

Anmäl
2015-12-07 09:28 #1 av: Kneko

Om du akut behöver prata med någon för att du är rädd för ditt eget liv så ringer du självmordslinjen Mind eller kontaktar dem i deras chatt.

MIND
Nummer: 90101
Hemsida: https://mind.se

Om du är under 18 så kan du ringa bris om du bara mår allmänt dåligt och måste prata med någon. De har också en chatt. Men till skillnad från Mind så är den inte öppet dygnet runt.

BRIS
Nummer:
 116 111
Hemsida: https://www.bris.se

Om du inte vill sträcka dig så långt så finns det communities och forum, som ifokus, där du kan vända dig till folk i alla åldrar om du bara vill skriva av dig.  (Socialt Stöd Ifokus) Man behöver inte ha en anledning att må dåligt. Ibland mår man bara dåligt, det är viktigt att komma ihåg att det är okej att må dåligt. Det viktiga är bara att lära sig hantera känslorna. 

Om du inte redan gör det så tycker jag även att du ska gå till en kurator eller psykolog. Kurator är en bra start om man aldrig pratat med någon innan. Sen kan man gå över till psykolog. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.