Internet, datorer, tv-spel

Vilken sida är bäst?

2015-12-09 17:33 #0 av: Majaa12

Behöver hitta rätt fakta om en artist, men vart är bäst att kolla? Wikipedia, tidningsartiklar eller en sida där hon skriver om sig själv? Behöver veta lite olika saker och det är viktigt att det stämmer.

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2015-12-09 17:43 #1 av: Scorpio97

Dom är bra på olika sätt. 
Wikipedia är bra på så vis att det oftast är en "utomstående" person som inte tjänar något på att skriva informationen som skriver. Nackdelen är att vem som helst kan lägga in information, det måste alltså inte vara sant.
Tidningsartiklar/media vill först och främst sälja, och kan därför förstora upp saker och ting. Beroende på vem som har skrivit är dessutom inte alls säker att infon stämmer.
Det hon har skrivit sant är förmodligen sant, men dom flest har en tendens att försöka förbättra sig själv och tar därför bort vissa saker.

Jag skulle därför kolla på olika källor, och försöka sammanställa. Står samma information på flera olika källor (som inte har skrivit av varandra) är chansen större att det stämmer. 

//Jessie

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.