Mode och skönhet

Acne

2015-12-12 12:18 #0 av: [Zachapacka]

Hur i helvete får man bort finnar? Hela min panna är proppfull av finnar och jag insåg nyss att jag har pormaskar på näsan. Orkar inte med det här, vad är era bästa tips? Problemet med huden i mitt ansikte är att den är torr (inte jätte torr men torr) och massor av finnar. Hur gör jag? Jag använder den här rengörings grejen på finnarna dagligen, men jag märker ingen som helst skillnad. 

Jag är tacksam för alla tips som finns, gärna inte produkter som man måste köpa utan gärna sånt som man enkelt kan göra själv.

Anmäl
2015-12-12 15:50 #1 av: Scorpio97

Jag kör med bara mandelolja och vatten i mitt ansikte, det mår min hy bäst på. Inga rengöringskrämer eller återfuktande krämer med konstiga ingredienser i, det har bara gjort det värre för mig. Tvättar ansiktet samt smörjer in två-tre droppar mandelolja en-två gånger per dag bara. 

Någon enstaka gång skrubbar jag med hemmagjord skrubb gjord av socker, honung och olja, men det behövs egentligen inte utan jag tycker mest det är skönt. Honung är antibakteriellt och väldigt mjukgörande, så det är bra för huden.

//Jessie

Anmäl
2015-12-12 17:02 #2 av: Javix

Jag brukade ha jättemycket finnar & typ prickar i pannan, men dem försvann när jag använde typ mindre smink/mer sällan & typ sånt smink som huden inte "andas" genom så bra :P Sen började jag använda en åtrerfukningskräm från Yves rocher, jag tycker inte som #1 att det blev sämre, speciellt eftersom jag också har väldigt torr hy. Men jag använder också olivolja som sminkborttagning nu, vilket kanske har gjort det bättre? Men min hy är fortfarande torr i pannan men jag försöker iaf återfukta den.

Anmäl
2015-12-12 20:21 #3 av: [Zachapacka]

#1 har hört mycket om mandelolja. funderar på att köpa det :). Jag använder själv kokosolja till väldigt mycket så det kan jag rekommendera.

Vart köpte du mandeloljan?

Anmäl
2015-12-12 20:23 #4 av: [Zachapacka]

Någon som använt tea tree olja? har hört att det ska va jätte bra att ha mot finnar :)

Vill dock inte köpa massa dyra oljor från andra sidan jorden om de inte fungerar xD 

Anmäl
2015-12-12 20:33 #5 av: Scorpio97

#3 Jag klarar inte av kokoslukten eller -smaken, så det är därför jag kör på mandeloljan. Jag vet att det finns lukt/smakfri, men min hjärna inbillar sig tydligen att det smakar och luktar kokos ändå, haha. Så det är därför jag kör på mandeloljan, den har en behaglig lukt enligt mig. 

Jag köper denna: http://www.bodystore.com/mandelolja-kallpressad
Jag köper 500 ml på en gång, för den håller i typ 1-2 år. Tror den räckte ungefär så länge förra gången, så det blir väldigt billigt. Jag använder mandeloljan till hela kroppen+håret, och det är även gott i mat. 

Men har du provat att köra på bara vatten och kokosolja i ansiktet? För mig tog det en-två veckor innan hyn stabiliserade sig och blev bra när jag började med bara olja och vatten. Innan kunde jag vara så torr att huden flagade en dag och dagen efter var hela ansiktet superfett, men nu är den stabil och bra. 
Det finns ju ganska många oljor som rekommenderas för hudvård, men kokos- och mandelolja verkar vara populärast vad jag har märkt. 

//Jessie

Anmäl
2015-12-12 21:05 #6 av: [Zachapacka]

#5 har inte provat det. Har kokosolja i ansiktet då och då (någon någon i veckan. Men jag tänkte att jag kan prova nu en vecka att bara tvätta ansiktet i kokos olja och vatten och se om det blir någon skillnad :). 

Anmäl
2015-12-12 21:23 #7 av: Scorpio97

#6 Låter som en bra plan. Så du vet så kan du få ett utbrott av finnar när du börjar med bara olja och vatten, det fick i alla fall jag när jag började och jag har läst om fler som fått det. Men det ska lugna ner sig och bli bättre efter några dagar. Tänkte mest så att du är medveten om det och inte slutar för att det blir sämre först (: 

//Jessie

Anmäl
2015-12-12 22:45 #8 av: Halcyon

Basiron är otroligt bra mot finnar, om du nu ångrar dig och vill gå och köpa något haha xp

Anmäl
2015-12-12 23:49 #9 av: dinamnam

Testa basiron! Verkligen det bästa som jag har testat. Men tänk på att denna produkt torkar ut hyn otroligt mycket, så det är viktigt med någon bra kräm som du kan använda efteråt! Lycka till :-)

Anmäl
2015-12-13 07:24 #10 av: Devya

Jag rekommenderar tea tree oil. Man kan köpa det från bodyshop. :)

Igår kväll satte jag d på ett par finnar och de är borta nu på morgonen. För mig fungerar den iaf.

Anmäl
2015-12-13 13:34 #11 av: Quirinia

Gå till en acnespecialist! Jag har samma problem med besvärliga finnar i hela pannan mest sen har jag bara pormaskar på näsan och hakan. Det absolut bästa alternativet är att gå till någon som vet vad dom gör och kan hjälpa dig en bra bit på vägen...


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.