Kropp och själ

Koncentrationssvårigheter

2016-01-27 12:34 #0 av: ipopuma

Har jättesvårt att koncentrera mig just nu och har supersvårt att påbörja saker. Brukar alltid påbörja saker men kan inte nu. Det går inte! Mår skit och vet inte vad jag ska göra. Blir jättestressad just över skolan. Det går liksom inte! Kan inte sätta mig ned och plugga! Eller göra något som kräver en koncentration. Vad ska jag göra?!

Anmäl
2016-01-27 12:36 #1 av: Kneko

Ska inte alla skolor ha något form utav stöd för folk som inte känner att de kan komma på en bra studieteknik? 

Kolla med din skola (en lärare du litar på eller rektorn) och fråga om du kan få extra stöd på något vis. Berätta också för lärarna i de kurser du känner dig extra stressad över att du faktiskt är stressad och inte vet vad du ska göra. 

Du har rätt till att få hjälp.

Anmäl
2016-01-27 12:40 #2 av: ipopuma

Ska säga till min mentor :) . Har en bra teknik men den går inte att använda nu :/ . Aldrig haft problem vilket är konstigt (kanske har något med det mentala att göra?)Men ska absolut säga till henne !

Anmäl
2016-01-27 12:43 #3 av: Kneko

Vi får alla sådana tillfällen när vi inte bara.. Orkar. Det känns som att vi inte kan göra något. Det brukar gå över, men det är inte smärtfritt om man säger så.

Anmäl
2016-01-27 12:45 #4 av: ipopuma

:/ tack så mycket  för all hjälp :)

Anmäl
2016-01-27 12:50 #5 av: Kneko

Jag hoppas det löser sig för dig och att du känner att du orkar ta dig igenom resten av skolan. Hjärta

Anmäl
2016-01-27 13:31 #6 av: JuliaMG

Jag har alltid haft svårt för att koncentrera mig på lektionerna, brukar börja dagdrömma osv. Jag har också svårt att påbörja saker, typ städa rummet eller göra läxor. Det tar alltid lång tid att komma igång, men när jag väl gjort det så flyter allt på jättebra. Jag gjorde tester på BUP och fick diagnosen ADD. Nu tar jag medicin för det, och det hjälper jättemycket. Jag har lättare att påbörja saker, dagdrömmer inte lika mycket och glömmer saker mer sällan. Nu måste du ju inte ha ADD/ADHD, du kanske bara är stressad, jag kände bara att jag kände igen mig i det du sa. Det kanske kan vara värt att kolla upp det iallafall? :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.