Övrigt

Flytta till England

2016-01-29 17:54 #0 av: hund_katt

Någon som vet vart man kan läsa om Englands/Storbritanniens lagar osv. Hittar ingenstans där man kan läsa om dom.. Sökt överallt känns det som.

Jag vill inte bo i Sverige, och när jag kan så ska jag flytta till annat land..

Hur ser djurhållningen ut? Och angående brott och straff osv, tar dom sånt seriöst och inte släpper ut en våldtäcksman, som Sverige gjorde med hagamannen T.ex.
Någon som vet?
För och nackdelar i landet, angående lagar och sånt..?

Anmäl
2016-01-30 04:33 #1 av: Kneko

Har en kompis som pluggade i skottland och mitt ex som jag har kontakt med bor i london. Jag kopierade det du skrev och skickade till dom, återkommer imorgon om de svarade något  om det. :)

Först och främst: UK ligger under EU-lagar, något Sveriger gör också (till störst del, så att säga).

utöver det så kan jag, personligen, inte säga mycket om UK's lagar.

Anmäl
2016-01-30 12:05 #2 av: 134643

Vad spännande! Jag funderar själv på att flytta till England om 1,5 år, så jag tassar lite här :3

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2016-01-30 12:25 #3 av: Kneko

Direktkopierar från min kompis som bott på Skottland:

"Sämre djurhållning tror jag. Sexualbrott vet jag inte. 

Tbh tror jag inte att en vanlig person kommer påverkas av lagarna mer än typ att de inte har systembolag. Eventuellt kan två mindreåriga som sextar fällas för barnpornografibrott mot varandra, det är väl typ den största skillnaden mot sverige som jag vet så... om hen är mindreårig...

Annars tror jag det mesta är som Sverige eller sämre som sagt, största skillnaden är nog alkoholen. Många fler som är fulla oftare pga är så lätt att få tag i.

Men är nog skillnad mellan London, resten av england och skottland. I London är det många som har tillstånd att sälja alkohol dygnet runt, i hela skottland får man bara sälja mellan 10-22.

Eller ja, "bara".... "

Anmäl
2016-01-30 12:39 #4 av: Katniss

Sätter tass här jag med :)
Men kolla in på statens hemsida och se vad det står :)

R.I.P. Anton 💔
Anmäl
2016-01-30 15:38 #5 av: hund_katt

#3 tack :D

Tänkte mest bara så det inte ser ut som i endel länder, T.ex där man inte bryr sig alls om djurhållningen osv. I ett sånt land vill jag inte bo i :P

Anmäl
2016-01-31 07:10 #6 av: Devya

Jag har bott i England ett par månader och jag kan väl inte säga att jag var särskilt imponerad. Det tycks vara ganska lätt att bli hemlös för det var något jag såg ofta, många hemlösa vuxna och tonåringar.

De verkar inte ha ett särskilt bra socialt skyddsnät så om du blir arbetslös där så kan det bli väldigt svårt. Det är också i princip omöjligt att studera om du inte har gott om pengar, om du nu inte vill ha otroligt stora skulder. Det är väldigt kostsamt att studera. Det var åtminstone den biten jag fick erfara.

Angående djurhållning och brott så vet jag inte särskilt mycket om, men det är inte särskilt bra att gå ut då det har blivit mörkt. Man blir otroligt mycket antastad där, åtminstone där jag bodde. Jag var jämt livrädd då det började bli mörkt för jag hade fått erfara en massa obehagliga saker, varendaste gång det hade börjat mörkna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.