Hobby och fritid

Göra när man är ensam?

2016-02-03 13:48 #0 av: maja098

Vad kan man göra när man är ensam hemma efter skolan, varje dag? Har kompisar, men dom vill aldrig göra något. Är hemma från 3 varje dag och har inget att göra. Ligger i soffan, kollar på mobilen och sover, i 7 h. Mår dåligt av att sova så mycket men tiden går så långsamt annars...Gråter

Anmäl
2016-02-03 13:50 #1 av: CayKantos

Träna? Börja spela tennis, fotboll, mm? Man möter många folk och det är hälsosamt, roligt och tidsfördrivande med!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-02-03 13:58 #2 av: maja098

#1 Spelar fotboll, men bara 2 h, på helgen.. Det blir mer om ett par månader med matcher varje vecka men inte just nu.. Får inte börja i något annat heller eftersom att fotbollen kommer vara flera dagar

Anmäl
2016-02-03 13:59 #3 av: Kneko

Hitta något roligt spel att spela där du kan träffa nya kompisar? :) 

Jag tycker det låter som att du kanske kan vara deprimerad, mest för att du sover så mycket och mår dåligt. Du kanske borde prata med någon om det? Kurator, skolsyster, ungdomsmottagningen. 

Varför vill aldrig dina kompisar göra något? Har de förklarat varför? Tycker du ska prata med dem och berätta för dem på ett icke-anklagande sätt att du känner dig ensam och saknar att umgås med dem.

Anmäl
2016-02-03 14:06 #4 av: maja098

#3 Har ingen dator till spel. Kan vara deprimerad ja, men det är antagligen för att jag aldrig har något att göra. Det är bara 2 kompisar jag är med. Men vi gör bara något en gång i månaden typ, dom har mycket att göra, läxor osv. Dessutom är det alltid jag som måste fråga om vi ska göra något, känner mig mer jobbig..

Anmäl
2016-02-03 14:09 #5 av: CayKantos

Nu är jag en person som gillar vara ensam. Men varför hänger du inte ut med dina lagkamrater, ni kan träna eller bara hänga ut ihop :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-02-03 14:28 #6 av: maja098

#5 Vi har inte samma intressen förutom fotbollen. Dessutom går alla utom en på en annan skola. Har inte direkt nån kontakt med någon heller :/

Anmäl
2016-02-03 14:31 #7 av: Carrosh

Gå ut och promenera eller skaffa månadskort på badhuset så kan du simma ett par gånger i veckan. Eller så kan du titta på serier/film, ägna dig åt någon hobby (t.ex. matlagning/bakning eller något annat skapande). Läsa böcker är ju annars ett väldigt bra tidsfördriv. :)

Anmäl
2016-02-03 14:46 #8 av: maja098

#7 Gillar inte att vara ute.. Närmsta simhallen kan jag inte ta mig till, det går inga bussar dit. Film kollar jag på ibland men har så svårt att hitta flera bra filmer :p Bakar gör jag också ibland, iallafall några gånger i månaden. Mer kan jag inte, då hinner det bli gammalt istället. Böcker, nja.. glömmer alltid att lämna tillbaka dom i tid och det är inte tillräckligt nära att gå/cykla till.. 

Anmäl
2016-02-03 15:38 #9 av: Kneko

Gillar du tv-serier? Tv-serier är mitt liv och en ledig dag kollar jag nog på serier ungefär 10 timmar om dygnet. Jag kan ge tips på jättemånga bra serier om du berättar vad du gillar för typer. :) Jag har sett det mesta.

Här är lite småsaker man kan göra, många av sakerna kan tyckas se datorrelaterade ut men går att göra från mobil/platta också:

- Lär dig ett nytt språk
- Lär dig teckenspråk
- Lär dig att sy, brodera, sticka
- Öva på att måla eller lär dig spela något instrument
- Gör videos till youtube.
- Börja blogga. 
- Lär dig massa spännande recept och baka!
- Gå till biblioteket även om du inte har långt dit. Kanske någon gång i veckan? Sitt och läs på biblioteket.

Anmäl
2016-02-03 16:55 #10 av: maja098

#9 Har fullt upp med spanskan  skolan, skulle nog röra till det om jag lärde mig ett till. Teckenspråk kan ingen annan jag känner, men ska kolla lite, det kanske inte är så svårt. Virka och sticka kan jag lite, men kommer inte på vad jag ska göra riktigt.. Youtube och blogga, har så sjukt dålig fantasi så kommer aldrig på vad jag ska göra Oskyldig (Biblioteket ligger för långt bort)

Tar gärna emot film och serietips! Brukar kolla på sånt som är verklighetstroget, alltså inte med superhjältar, robotar, tecknat osv. Har kollat på en del sjukhusserier som Greys Anatomy (alla 13 säsonger som finns) och kriminalserier som Beck typ har jag kollat på (mest för att ha något att kolla på). Gärna något spännande Glad

Anmäl
2016-02-03 16:57 #11 av: CayKantos

As Above so Below är en super thriller film! :)

Fast and Furious? :P

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-02-03 18:58 #12 av: Kneko

#10 

Tips på serier. De flesta känner du säkert redan till men tänker nämna dem ändå. De är några av mina favoritserier. :)

Gossip Girl - Drama, Romantik, Mysterie - En anonym bloggerska skriver om livet för tonåringar som bor på Upper East side i New York.

Pretty Little LiarsDrama, Romantik, Mysterie - Efter att 4 tjejers vän dör så får de konstiga sms från någon som kallar sig A som hotar med att sprida deras mörkaste hemligheter.

Desperate HousewivesDrama, Komedi, Mysterie - En hemmafru tar livet av sig i förorten och de andra hemmafruarna försöker lösa mysteriet.


Faking itDrama, Komedi - Två tjejer låtsas vara lesbiska för att bli populära i high school.


Fresh off the boat - Komedi -  En familj flyttar till en ny stad och man får följa deras liv som en asian-american familj.

Modern Family - Komedi - Man följer en släkt under deras vardag. Mycket komedi.

Breaking Bad - Drama - En cancersjuk high school-lärare får för sig att skapa och sälja meth.

Dexter Drama/Mord - En blodspecialist som jobbar för polisen tar sakerna i egna händer och dödar mördare för att "återuppta balansen i samhället".


House - Drama - Gillar du Greys Anatomy så kan du gilla House.

Orange is the new black - Drama/Komedi - En kvinna hamnar i fängelse och vi får följa hur det går för henne där när hon träffar alla typer av konstiga människor.

Parks and recreation - Komedi - Många har svårt för denna serien, det är lite sådär "antingen hatar man eller älskar man". Jag älskar det. Det är svårt att förklara. Man måste ge det några avsnitt för att komma in i det. Min favoritserie just nu även om jag sett klart det.

Welcome to Sweden - Komedi - Kan finnas att se på tv4 play. Tycker det är en störtskön serie. Amerikansk/Svensk serie om en man som flyttar till Sverige. Mycket intern-sverige-skämt. 

Anmäl
2016-02-03 19:29 #13 av: Majaa12

#12 Vart finns house? Har letat efter den men har inte hittat något :)

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-02-03 19:58 #14 av: Kneko

#13 Jag laddar alltid ner serier, så jag har absolut noll koll på streamingtjänster, aldrig hållit på med sådant eftersom jag vill ha bra kvalité på det jag kollar på. Tyst

Skriv PM till mig så kan jag kanske hjälpa dig leta streaming.

Anmäl
2016-02-03 20:57 #15 av: [masken123]

Om du har netflix så kan du nörda Vänner som jag gjorde, jättebra tidsfördriv, är tio säsonger, så det tar ett tag att se klart!

Jättemysig serie, handlar om 6 vänner och deras kärleksbekymmer, jobb osv. Jätterolig också!

Anmäl
2016-02-03 21:55 #16 av: maja098

#15 Kommer ha netflix i två veckor till, haha kommer få panik om det är bra och jag inte hinner se klart på alla Oskyldig

#11 Ska kolla As Above so Below, Fast and furious har jag sett rätt många av redan Glad

#12 Pretty little liars orkar jag inte kolla på. Såg programmet där dom avslöjade vem A var Skrattar Ska kolla det andra!

Anmäl
2016-02-03 21:57 #17 av: Djungelvrål.

lär dig rita, börja skriva dikter eller noveller, eller bara texter överlag. Lä  dig skriva skrivstil, eller varför inte göra din stil snyggare när du skriver?
Sitt och sminka dig, testa olika sätt att sminka dig. 
Ta foton. Städa, rensa på ditt rum. gör läxor. återigen, skriv.
Köp en målarbok och måla. Eller varför inte pyssla?
Du kan träna hemma.
finns otroligt mycket saker att göra, det enda som sätter stopp för en är fantasin.

Anmäl
2016-02-03 22:01 #18 av: [Nirvana-music]

Serier, filmer, träna, promenera, rita, sjunga, spela, städa...

Anmäl
2016-02-03 22:04 #19 av: maja098

#17 Har sjukt dålig fantasi så det sätter stopp, ja.. När jag ska skriva noveller, berättelser osv slutar det bara i halvskrivna som bara ligger och skräpar Kämpar 

Sminkar mig gör jag ibland, ritar, målar, pysslar ibland. Foton kan jag inte ta, minnet i mobilen är full och har inte råd med en riktig kamera Oberörd

#18 Gör det mesta emellanåt. Sjunga kommer jag också göra mer när jag börjar hos sångpedagog Glad

Anmäl
2016-02-04 15:53 #20 av: JuliaMG

#19 Dålig fantasi är jag säker på att du inte har. Jag tror inte någon har dålig fantasi, det gäller bara att man hittar en bra teknik för att använda sina tankar på rätt sätt. Gillar du att skriva så skriv. Jag har också tusentals noveller, fanfictions och berättelser som jag aldrig avslutat, men vad gör det egentligen? Jag tycker det är roligt och det är ett bra tidsfördriv, och ju mer man skriver desto bättre blir man ju. Så är det med allting! Ett tips som brukar hjälpa mig är att efter man har kommit på en handling så bestämmer man hur berättelsen ska sluta. Det kanske låter lite omvänt, men det är mycket lättare att skriva när man har ett mål att uppnå!Glad

Helt ärligt så är jag i samma situation som du och jag vet att det känns super jobbigt att inte göra någonting. Har tyvärr inga idéer som ingen redan har tagit upp, men tänkte ta och önska dig lycka till, eller något i den stilen! FörlägenKramas

Anmäl
2016-02-04 18:18 #21 av: Kneko

#16 Fast dom har ju inte riktigt avslöjat det.. Just sayin. Det är mycket som händer. Men förstår att det kan vara avtändande att se vissa delar av det.

Anmäl
2016-02-04 18:55 #22 av: Love Lejonhuvadekaniner

Är det bara jag som tycker om att komma hem och inte gö nånting efter skolan ja förutom att ta hand om djuren:)

Anmäl
2016-02-05 02:59 #23 av: Lotoz

Efter egna erfarenheter kan jag rekommendera skype. Har kommit i kontakt med riktigt skönt folk :) En billig smidig laptop hade nog iof vart bäst för dig tror jag. Kolla film, spela enklare spel, skype. Eller bara slagga runt på youtube o bloggar osv. Lycka till;)

Anmäl
2016-02-16 00:32 #24 av: [Nirvana-music]

När jag är ensam hemma brukar jag spela riktigt hög musik på stereon kopplat till Youtube och vara allmänt knasig :-P

Anmäl
2016-02-16 00:49 #25 av: Majaa12

#24 Haha, vilka blickar man skulle få av grannen Oskyldig

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-02-16 10:10 #26 av: [Nirvana-music]

#25: Äh! sk*it i grannen, XD !

Anmäl
2016-02-16 11:45 #27 av: Kneko

#26 Att visa respekt för grannarna är dock inget man ska "skita" i, i min mening. Jag kan stå ut med att grannar lyssnar på musik, det beror på när på dygnet det är och hur länge det pågår. Om någon sitter och lyssnar på alldeles för hög musik 5 timmar om dygnet så skulle jag antagligen klaga till hyresvärden. 

Anmäl
2016-02-16 15:41 #28 av: [Nirvana-music]

#27, skämtade bara såklart ;-)
Respekt ska man ju visa, spelar ju inte hög musik mitt i natten.

Sen bor jag på landet i hus så det är inte lika mkt tätbebyggt här som i stan.
:-)

Anmäl
2016-02-16 15:43 #29 av: [Nirvana-music]

Skulle nog också bli ganska sur om någon spelade hög musik mitt i natten om man bor i t.ex lägenhet,
Har dock varit med om det, samt även folk som spytt ner på våran balkong vilket inte var så "nice".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.