Övrigt

HJÄLP VIRUS

2016-02-23 18:52 #0 av: [mariehel99]

Jag är livrädd, jag skulle idag se på en film via dreamfilm, då de kom upp en ruta där det stod att min telefon var infekterat av ett akut virus som skulle förstöra mitt sim-kort o allt bla bla bla efter 5 min, och så börja det räkna ner, det stod typ "snabb reparation"på ett ställe, klickade där, men kom upp till en tom internet sida där de sto nå på engelska som jag inte fattade. Ja visste inte vad jag skulle göra, så ja stängde av telefonen.

Har inte vågat öppna den ännu.

Men det värsta var att det stod att viruset kom från pornografiska sajter, och ja, jag har varit där, bara för fun liksom. Hur ska jag säga det åt mamma o pappa?? Finns det nån chans att dom inte kommer på det ändå, dom kanske tror det orsakats av nåt annat? Hur stor chans är sånt här? Är det kanske bara nåt skojeri? Är livrädd, vet inte vad jag ska göra, telefonen var ny och jag kommer inte få en till.

Det stog btw också att jag inte skulle stänga av telefonen, men tyckte det lät lite konstigt, litade inte på det så gjorde det.

Vågar inte se ifall den fortfarande funkar.

skrev det här på en annan ifokus sida också men beehöver hjälp snabbt!!!!!

Anmäl
2016-02-23 18:57 #1 av: [rumelle]

Man ska aldrig klicka om det kommer upp något som säger "Du har fått virus, klicka här för att bli av med det". Det brukar vara då man får virus. Men du har väl antivirusprogram? Speciellt eftersom du surfar på tveksamma sidor. Kör en skanning.

Anmäl
2016-02-23 20:10 #2 av: Outlawly

Jag tycker du borde köra en systemåterställning på telefonen!

Anmäl
2016-02-24 10:15 #3 av: [mariehel99]

#1 #2 mobilen funkar nu som vanligt, blev så i panik att dreamfilm brukar ha popup-fönster som är lite konstiga. Men jag laddade ner avast mobile security och den säger att enheten är säker, men jag undrar ifall det kunnat göra nån skada ändå?

Anmäl
2016-02-24 14:29 #4 av: Kibschen

Kan med nästan all säkerhet säga att det var en bluff.
Du har inget virus, det var bara ett sätt att utnyttja din rädsla för att du skulle klicka på annonsen så att de kan sälja sina tjänster eller tjäna mer annonspengar. 5 sekundersbiten finns där för att pressa dig att ta ett beslut när du fortfarande använde reptilhjärnan. Några sekunder till så hade de flesta lugnat sig och tänkt rationellt, det vill säga att inte leta efter ett skydd på samma ställe som man potentiellt blev infekterad.
Du kan klart ha fått ett virus också men det är inte särskilt troligt.

Du kan vara lugn nästa gång. Är du orolig kan du alltid köra avast igen men troligen så är det ingenting då heller.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.