Sex och samlevnad

Vad händer under puberteten?

2016-03-30 17:13 #0 av: Whippet

Hej

Jag undrar vad som händer under puberteten för både pojkar och tjejer, vet ju basic tjejerna får mens större bröst, könsmogna etc, och för pojkar är det ju att de kommer in i målbrottet och får större penis. Och hårutväxt på kroppen på båda kön, (vet att tjejer också kommer in i målbrottet)

Någon som har lite information om vad som annars händer, vill få med så mycket som möjligt (skriver en uppsats) Har googlat sönder min dator nu..

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2016-03-30 17:33 #1 av: RåttTjejen

I puberteten så förändras humöret och man blir arg för småsaker som man kanske inte brytt sig om förut. Man svettas också mer än vanligt,under pubertet är det ofta väldigt mycket drama med kompisar och killar och man kan tycka saker är tråkigt och jobbigt. Kroppen förändras,killen får lite mer muskler och tjejerna får större höfter dels för att de ska bli lättare att föda barn. Om du kollar på UMO så finns det massvis med information,men hoppas jag var till hjälp iaf!

Anmäl
2016-03-30 17:33 #2 av: Flöffo

Här fanns fem sidor med mycket bra fakta: 

http://kidshealth.org/en/teens/puberty.html (på engelska dock)

Anmäl
2016-03-30 18:17 #3 av: Whippet

#1 Tack så mycket, det där om höfterna har jag missat, får skriva på lite på humör svängnings avdelningen Glad

#2 Tack ska läsa de Glad

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.