Övrigt

(x) råkade gå in på olaglig sida :'(

2016-05-10 21:16 #0 av: hund_katt

Jag var inne på ipaden, iPad som vi fått av skolan, och så råkade jag klicka på någonting, så jag kom in på en sida med typ djurporr eller något sånt :'( ingen svensk sida. Och då kom det upp ett meddelande typ "du har brutit mot svensk lag" och bla bla bla och att jag kommer få böter! Lyckades stänga ner rutan och kryssa ner sidan.

Vad händer nu?? Kommer jag få böter? Jag kollade ju inte på någonting och det var inte mitt fel :( kollar inte ens på "vanlig" porr.... Är typ skiträdd nu xD ;(

Anmäl
2016-05-10 21:24 #1 av: smellcaramell

förmodligen är det en bluff för att lura dig på pengar. Finns flertalet sidor som försöker lura till sig användares kontouppgifter för att kunna länsa konton.

Slutsats: kommer inte hända någonting och bra att du inte gav de några kontouppgifter.

Anmäl
2016-05-10 22:01 #2 av: Zakaraa

 Du behöver inte oroa dig, ingenting kommer hända :)
Jag skrattade lite när jag såg inlägget, inte åt dig TS - självklart inte - utan situationen då jag själv råkade ut för en liknande händelse kring oväntad porr när jag var yngre.

Måste ha varit precis innan tonåren och jag satt vid pappas dator (på den tiden hade vi bara en och hela familjen turades om med en tidsgräns på vårt användande :P) och jag sökte på disney prinsessor för att träna att rita av. På något sätt kom jag in på en hemsida med nakna sexuella bilder på disney prinsessorna - PANIK!!! Nu skulle mina föräldrar få veta att jag surfat efter porr!! Och jag kom inte bort från sidan, den gick inte att stänga ner!! Vad gör jag?!
Jag hade sån panik att jag drog ur sladden ur elkontakten så hela datorn slocknade... :P Och då fick jag så klart panik att jag förstört datorn vilket jag inte gjorde men det viste ju inte 11-åriga jag Skrattar

Jag tror inte mina föräldrar någonsin upptäckte mitt porrsurfande Hyschar

Anmäl
2016-05-10 22:02 #3 av: Nian97

Det är inte olagligt, och såna där meddelanden är bara bluff.

Anmäl
2016-05-10 22:26 #4 av: Kalli

Kan bara instämma med ovanstående, det är bluff och båg och de vill bara skrämma dig att betala pengar genom att påstå att de kommer från polisen och att du brutit mot lagen. Oroa dig inte, men be någon kolla att du inte fått in något malware eller liknande på paddan.

Anmäl
2016-05-10 23:16 #5 av: hund_katt

Omg tack! Hade panik! Kan jag nog sova nu då haha!

#2 haha hände mig med när jag var liten :( råkade komma in på en porrsida och jag fattade inte ens vad dom gjorde och bah "varför stoppar dom in sin rumpa i någon annans rumpa?? Euuw" *liten 9åring som inte visste att sex existerade, och trodde att barn bara uppstod i magen av att bo tillsammans med en kille* 😂😂 hahaha!

Anmäl
2016-05-10 23:43 #6 av: Kneko

#5 Blir lite ledsen över att höra att man som 9-åring inte vet vad sex är. Jag anser att det är vi borde lära barn så tidigt som möjligt. (Inte i pornografiskt syfte, självklart).  Menar såklart inte att det är ditt fel, ville bara tillägga det som sitenote. Galen

Som alla andra skriver, oroa dig inte. Finns många sådana scams. Svenska polisen skulle inte skapa såna hemsidor för att "Lura" folk. Det är faktiskt inte tillåtet av poliser att göra så i Sverige. Jämfört med i USA där poliser klär ut sig till prostituerade för att fånga gärningsmän, till exempel. I Sverige får man inte göra sådant.

Anmäl
2016-05-11 11:00 #7 av: hund_katt

#5 lärde mig först vad sex var när vi hade sexualkunskap i 5an haha!

Anmäl
2016-05-12 00:33 #8 av: [Klave]

Skulle någon från polisen kolla upp dig så skulle de se på din internet historik att du endast varit inne en enda gång och då kommer de knappast tro att du gjort det med avsikt samt att du är så ung. Och som sagt är det nog fejk.

Anmäl
2016-05-12 05:42 #9 av: Devya

#6 Varför? Tar man någon skada av inte veta exakt vad sex är då man är 9 år?

Jag visste inget om detta i den åldern utan det kom mycket senare och vad jag vet har jag inte tagit någon skada av det. Man hinner nog faktiskt lära sig om sådant.

Anmäl
2016-05-17 02:08 #10 av: Kneko

#9 Ja, många barn tar skada av det. Sexualkunskap är viktigt då vi lever i ett samhälle med så skev syn på vad sex faktiskt är.  

Superbra att du inte märkt av det. När jag  blev sexuellt utnyttad av sin bror upprepande under hela sin barndom så hade jag  nog tagit mig ur det snabbare om jag fick lära sig att det inte ska ske på det viset. Men ja, good for you att du inte tog skada av det, antar jag. Det är superlätt att säga "jag tog ingen skada av det , så...". Det handlar liksom om mycket mer än vad man kanske tror.

(Edit: Det är dock inget vi ska diskutera vidare här då det är off topic... Insåg jag. Du får gärna skapa en ny tråd om du är intresserad av att snacka om det). 

TS: Tur att du ändå kom in på en ganska snäll hemsida, finns värre som spärrar ens dator och sådär. Men nu vet du till framtiden! Skrattar

Anmäl
2016-05-17 02:18 #11 av: dermot

Åh gud, det hände mig också för någon månad sen mitt i natten och JAG GRÄT för jag hade sån panik så min mamma fick ringa till vår operatör som då sa att det bara var bluff så hen sa att jag skulle nollställa eftersom jag inte kunde klicka bort det.

(Jag har svår ångest och har telefonfobi så därför fick mamma ringa haha :p)

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.