Studier och utbildning

Hjälp med SO läxa

2016-05-15 15:28 #0 av: viktor_bill

Hejsan, har en läxa i SO och behöver hjälp med 2 frågor.

1. Varför tror du att Spanien, Grekland & Portugal hade så hög arbetslöshet 2013?

2. Hur skulle du försöka minska ungdomsarbetslösheten? Motivera.

tack på förhand

Anmäl
2016-05-15 20:48 #1 av: vendelay

Har du ingen lärobok, anteckningar från en föreläsning/genomgång eller annat studiematerial att arbeta med? Det bästa är nog om du annars pratar med din lärare, du lär dig inte av att andra bara ger dig svaret (tyvärr!) Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-16 00:01 #2 av: Corgitok

Du kan söka på internet, vi kan inte göra din läxa precis.Skrattar

Anmäl
2016-05-16 18:17 #3 av: kae

2. Ett bra tillvägagångssätt är enligt mig att sänka anställningsavgifter. Jag vet inte hur det ser ut i specifikt de länder du nämner, men här i Sverige är det i alla fall väldigt dyrt att anställa personal. Om skatterna kring det minskade skulle fler bli anställda. Sedan yrkar även vissa för att det ska bli billigare att anställa unga än gamla, jag vet inte riktigt själv hur jag ställer mig i den frågan men det kanske du kan nämna i din läxa i alla fall. Vet inte hur det ser ut med rut/rot-avdrag i länderna heller, men i Sverige bildas ju fler arbetstillfällen tack vare de avdragen. Man kan även försöka skaffa fler "onödiga" jobb, t.ex skräpplockare. Detta kanske inte hör till ämnet, men man kan även uppmuntra unga människor att studera till riktiga yrken som lärare, läkare, veterinärer osv vilket ju inte minskar arbetslösheten hos unga, men den lär minska arbetslösheten framöver i alla fall. Lycka till med din uppgift, den verkar intressant!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.