Måste skriva av mig

Jag är tydligen ful

2016-05-29 19:55 #0 av: pannkaksrullar

Jag har alltid haft dåligt självförtroende och varit en väldigt känslig människa. Nyligen haft ett år som varit väldigt jobbigt för mig, men fått hjälp av psykolog. Nu har jag börjat känna mig starkare och starkare, och igår lät jag något jag länge drömt om gå i uppfyllelse; jag klippte av mig håret. Det var ett stort steg för mig att kliva ut lite ur min "trygga" bubbla, och jag kände mig nöjd. Ända tills idag då jag fått riktigt otrevliga kommentarer kastade mot mig från främlingar på stan, alla har varit ungar 12-13 år. För mig, som är otroligt känslig, tog detta jättehårt. Det har gått en dag och jag har redan fått höra hur ful jag är i min nya frisyr. Eftersom jag nyss börjat kravla mig upp på fötterna igen efter en jobbig period, samt har OCD på detta och är skör redan i övrigt, så mår jag nu skit. Dessutom har jag massa moment i skolan som orsakar mig mer eller mindre ångest varje dag. Ska jag nu behöva höra att jag är skitful också varenda jävla dag? Jag tyckte inte att jag var ful. Jag tyckte jag såg jävligt bra ut, eller iallafall helt okej. Nu känner jag mig fulare än någonsin. Jag orkar inte att något alltid ska komma i vägen när jag försöker må bra igen. 

Jag vet inte vad jag vill få ut av detta riktigt, jag ville mest bara skriva det och veta att någon kanske läser. 

Anmäl
2016-05-29 19:59 #1 av: [Melbun]

Fast du är fin som du är och det hoppas jag att du vet om (:

Anmäl
2016-05-29 19:59 #2 av: Wowy

Jag skickar styrkekramar till dig. <3 Och jag lovar dig, du är inte ful. Vem bestämmer att du är det? Ställ dig framför spegeln och tänk på hur bra du är. Tänk på hur vacker du är, vännen.

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-05-29 20:03 #3 av: Calcifer

Snorungar säger sånt för att de är just snorungar. Några pissmyror på gården i 8-11 års åldern som skrikit åt mig att visa pattarna några gånger. Ignorera och fortsätt rocka din nya frilla, jag är säker på att den är jättefin! Ful är du absolut inte.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-05-29 20:04 #4 av: Zadeira

Alltså, ungar i den åldern kan vara urdumma oavsett hur du ser ut och trots att de egentligen inte ens tycker det säger de såna saker för att vara tuffa med sina kompisar. Det som räknas är vad du själv känner! Du tyckte ju om det, du var nöjd fram till någon idiot sa något dumt.

Jag vet att det är skitsvårt men bry dig inte om såna idioter. Det finns så mycket mer värde i att tycka om sig själv.


Anmäl
2016-05-29 20:04 #5 av: oddahviing

Lätt för mig att säga, men, du ska verkligen inte ta åt dig. Tyvärr är människor i de yngre åldrarna alltför dömande och de går igenom en period där de växer upp för att hitta sig själva och lär sig vad som är rätt och fel i livet. De har inte sett allt, och de vet inte allt. De lär sig med tiden. Alla går igenom en sådan period. När man ser något man inte är van vid så kan man bli riktigt elak eftersom man själv är utanför sin trygghets zon. Ser man något ovanligt blir man rädd och prövar gränserna.  Det är just vad dessa ungar gör. Hur gammal är du själv? Jag är säker på att du är riktigt snygg om du själv såg dig som det. Jag själv tycker att gothare kan vara riktigt vackra, medan andra människor kallar dem för missfoster.  Det är bara så det är. Ibland ändrar man åsikt, speciellt om man är ung och börjar växa upp.

Anmäl
2016-05-29 20:05 #6 av: [Tibonnanj]

Det är svårt att inte bry sig eller ta åt sig men 12-13 åringar är barn, dessutom faller de lätt för grupptryck...De kan skrika vad som helst till vem som helst, speciellt om de är i grupp. Jag tror deras kommentarer hade mer med att de ville känna sig tuffa än med ditt utseende att göra.

Förstår att det är jobbigt med allt annat i ditt liv men ge det några dagar. Titta dig i spegeln och le, tänk att du är unik, du kan inte jämföra dig med någon annan för ingen är "original människan", ingen ser ut som någon annan. Det kommer gå över och sen kommer du tycka att du är skitsnygg igen

Hjärta

Anmäl
2016-05-29 20:06 #7 av: Aleya

Vad otrevliga snorungar säger ska man bara skita i. Dom har sällan vett i huvudet och ska vara uppkäftiga.

Gå rak i ryggen och var nöjd med din frisyr. Finns säkert flera andra som kommer säga att du är snygg och cool.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-29 20:38 #8 av: frejaspluto

Jag förstår inte hur människor kan vräka dig ur saker och ting. Jag ser det ofta på tunnelbanor, bussar mm. Man behöver inte höra man ser hur folk tänker och viskar ... Hur fan ser dom ut själva.?

Du ska försöka totalnochalera såna mönniskor, dom mår dåligt med.

Anmäl
2016-06-17 21:21 #9 av: RåttTjejen

Titta dig i spegeln,titta dig själv djupt i ögonen..vad ser du?jo,en vacker människa..det finns ingen som du eftersom du är unik och kommer alltid vara det.  Försök hitta saker som du älskar,sluta titta efter fel eftersom du bara inbillar dig att du ser ful ut.  Jag är jäkligt trött på att höra ''ingen är perfekt'' för alla är perfekta på sitt sätt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.