Studier och utbildning

Gymnasielinje?

2016-06-09 19:11 #0 av: [Littlepig]

Hejsan,
Nu börjar det bli dags att välja gymnasie, eller ja det är väl inte så jättenära men lärarna kommer definitivt börja tjata om meritpoängen till hösten :P i alla fall, jag har en fråga till er. Jag vill gärna jobba inom handel och jag vet att det finns något handelsprogram, men jag är också väldigt intresserad av psykologi. Ingenting jag planerar att jobba med efter gymnasiet men hade varit kul att lära psykologi på gymnasiet. Vet också att det finns någon beteendevetenskap-linje, typ sam beteende tror jag det hette. Tror ni det går att läsa handel och lägga till psykologi som kurs? Eller får man bara välja bland sina mer relevanta kurser som typ mer fördjupade kurser inom handelsprogrammet så jag måste välja antingen eller? Tacksam för svar :)

Anmäl
2016-06-09 19:18 #1 av: ljungensjenka

Har du betygen och viljan att plugga så rekommenderar jag att läsa högskoleförberedande eftersom det blir lättare för dig om du skulle vilja ändra dig i framtiden :) Kurserna har jag tyvärr ingen aning om, speciellt inte eftersom det kan skilja från skola till skola...

Anmäl
2016-06-09 19:36 #2 av: TjockaBerta

När min dotter valde handel berättade syo att det programmet ger behörighet för att läsa vidare. Hon sa att en del taktikläste den linjen för att få bättre betyg och kunna läsa till psykolog. 

Kolla upp att det fortfarande är så. 

Anmäl
2016-06-09 19:41 #3 av: [Littlepig]

#1 Tack för svar i alla fall, tänkte läsa till några andra kurser så jag blir åtminstone grundbehörig eller vad man nu ska säga i så fall om jag väljer handel. :)

Anmäl
2016-06-09 19:42 #4 av: [Littlepig]

#2 Ja så är det fortfarande. Men jag vill inte jobba inom psykologibranschen, bara allmänt läsa det som kurs på gymnasiet :)

Anmäl
2016-06-09 20:59 #5 av: Accalia

Du kan inte välja handel och sen läsa psykologi som extrakurs? Har ni ingen sån vägledare på er skola som kan liksom gå igenom programmen med er?

Anmäl
2016-06-11 01:12 #6 av: 134643

Gå in på en skola som erbjuder handel, titta om du kan få se kursplanen/poängplanen och vilka individuella val du kan göra, och kolla om psykologi är ett av dem Tummen upp

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.