Övrigt

Hjälp, mina vänner är osociala!

2016-06-10 14:12 #0 av: gg123g

Jag behöver hjälp, mina vänner är så himla osociala. Dem siter med sina mobiler eller datorer och spelar de vill aldrig gå ut eller vara för när jag frågar dem så säger dem på alvar ”nej, jag hade tänkt spela efter skolan, men vi kan spela tillsammans om du vill!”. jag har känt dem sedan jag var sju år och vill Järna fortsäta med det. Hjälp mig snälla, vad ska jag göra?

Anmäl
2016-06-10 14:14 #1 av: Fridaaaa

Vill de spela - deras val.
Jag själv tex har aldrig varit social person efter skola till exempel. 

Hitta andra som vill umgås efter skolan?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-06-10 14:20 #2 av: vendelay

"Tyvärr" är det som #1 säger, du kan inte tvinga dem. Vill de spela så ska de få spela. Det är jättetråkigt för dig som vill göra något annat, men du kanske kan hitta några fler vänner som vill umgås på samma sätt som dig men ändå behålla dina gamla vänner?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-06-10 14:22 #3 av: Maria

Du får ju i alla fall förslag att ni kan spela tillsammans och det är ju fint. Annars får du nog bara gilla läget.

/Maria

 

Anmäl
2016-06-10 14:29 #4 av: Tjeja

Engagera dig i något som du själv tycker om att göra och skaffa dig nya vänner där. Dina kompisar som spelar har ju redan sitt intresse och det är svårt att ändra på. 

Men du själv kan tex gå med i scouterna, börja träna någon sport eller vad som helst som du tycker är roligt att göra så kommer du hitta nya kompisar som gillar att göra samma saker som du gör. :-)  Det kommer vara mycket roligare än att tvinga med sig någon som inte vill på något. 

Lycka till. :-) <3

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-06-10 15:36 #5 av: Aleya

Tyvärr är det inte mycket att göra. Spela med dom eller så får du finna nya vänner.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-06-10 21:33 #6 av: Flöffo

Det finns inte direkt någon gräns på hur många vänner man får ha, hitta fler vänner som har samma intressen som du. Egentligen så tycker att man som vän borde försöka kunna samsas och ibland åtminstone försöka göra sånt man kanske inte brukar göra för sin kompis skull, om du förstår vad jag menar? Min kompis hatar till exempel att gå till trädgårdar, medan jag hatar att gå på nöjesparker, ibland går vi på sånt tillsammans ändå för varandras skull och vi brukar faktiskt ha roligt i slutändan. Självklart kan man ju dock inte tvinga någon annan och det är förståndigt att folk har olika intressen, så kan ni inte komma överens om någon enad lösning så finns det nog inte så mycket mer för dig att göra än att försöka träffa nytt folk som faktiskt vill gå ut :) 

Anmäl