Kropp och själ

Vikt

2016-08-04 09:51 #0 av: Anonym.tjej04

Jag är 12 år, 163 cm lång och just nu väger jag 45,9 kg. Mit problem är att jag går ner i vikt överdrivet fort. Allt började i måndags. Ja hade en liten fuskdag med min viktnedgång och åt lite extra onyttigt som typ kebab och pommes och lite sådär. Nästa dag ställde ja big på vågen och då hade ja gått ner 1,8 kg vart såklart jätte chokad så va tvungen o säkerhetskolla och det stog samma sak när ja ställde mig runt5 gånger. Tänkte att ja skulle ha en liten sån dag till på tisdagen om de ändå inte va nåra problem med de så sen igår morrse ställde ja mig på vågen igenhade ja gått ner 1,3 kg till o kollade flera gånger då också samma vikt varje gång. Lite senare när jag skulle sova vägde ja mig ännu en gång 1,5 kg till denna gången insåg ja att de skulle bli samma vikt igen så gick med panik till mitt rum och berättade allt för mina kompisar dom sa bara att de visar fel på vågen ibland men jag va ju säker på att den funkade. Vägde mig nu på morgonen igen och hade gått ner 1,1 kg till. Snälla hjälp mig vet inte vad det beror påoch har läst att det är jätte farligt om man går ner för fort som 0,5 kg om dagen men över 1 kg måste ju vara ännu farligare. Hjälp så fort ni vet nåt om dehär

Anmäl
2016-08-04 10:07 #1 av: Hera

Låter definitivt som det är fel på vågen.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-04 10:09 #2 av: Vanja

Säger som ovan. 
Köp en ny våg, om du hade smalnat av så mycket på så kort tid så hade du varit helt slut och inte haft ork till något alls. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-08-04 10:26 #3 av: 134643

Du hade en fuskdag med din viktnedgång? Du är 12, att gå ner i vikt är verkligen inget du ska tänka på! Du växer, och det är otroligt viktigt att du låter dig själv växa. Har du osunda tankar om din kropp, vikt eller mat måste du gå och prata med någon. Var snäll mot dig själv!

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2016-08-04 10:28 #4 av: Devya

Jag tror också att något är fel på vågen för du skulle definitivt märka av det på att kläderna inte passar och att du inte orkar göra något alls, om du nu faktiskt hade gått ner så pass mycket i vikt.

Anmäl
2016-08-04 10:31 #5 av: Pialinn

Normalvikt brukas räknas längd minus 110, för en fullvuxen person.  Tycker du är för ung att banta. Risken är att du förstör viktiga funktioner i kroppen.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2016-08-04 10:34 #6 av: Hera

Ja ts bör absolut inte banta utan borde prata med kurator eller skolsyster.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-04 18:03 #7 av: IceTee

För det första behöver du inte banta, speciellt inte i din ålder. Såvida en läkare inte rekommenderar det bör du låta bli, du riskerar att utveckla en ätstörning (om du inte redan har det).

Men ja, det verkar vara fel på din våg. Fråga om du får låna den hos skolsystern, den borde visa rätt!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.