Sex och samlevnad

Får lärare göra så?

2016-08-18 20:51 #0 av: Love Lejonhuvadekaniner

Hej!
Innan sommarlovet hade vi sex och samlevnad på biologin. En dag skulle vi se nån film om kroppen osv.
Då var det en norsk film med riktiga nakna personer som stod framför kameran och en annan som pilla på deras könsorgan osv.
Är det verkligen okej? Alltså att göra så.
De öppna upp blugläpparna så man såg allt verkligen.

Det kändes så fel att en kärare gör så:/

Anmäl
2016-08-18 21:00 #1 av: Fridaaaa

Ingår ju i  utbildningen?

Bra sätt att lära sig genom film tycker jag i alla fall.

Vi fick aldrig se såna filmer. Enbart bilder och tala om det.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-08-18 21:03 #2 av: Hera

Det är ju jättebra att man får se på riktigt. Klart läraren får göra så. Våra kroppar är naturliga och är inget man ska hymla om.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-18 21:06 #3 av: hund_katt

jag skulle tycka att det kändes obehagligt om vi fick se sånt.... tyckte det var tillräckligt jobbigt att se ritade bilder på det...

tycker inte man ska behöva se sånt för att "det ingår i utbildningen". funkar ju tydligen lika bra utan såna filmer..

jag har, ärligt talat, aldrig sett ett riktigt könsorgan, inte ens en bild. och jag har inga problem med det... och känner ingen anledning till att behöva se det heller på länge, eller kanske aldrig.

Anmäl
2016-08-18 21:07 #4 av: hund_katt

nu menar jag inte att det är fel på könsorgan eller sånt och att det är onaturligt Skrattar men om man tycker det är obehagligt så förstår jag inte varför man ska behöva se, när man lika gärna kan kolla på en ritad bild av det. 

Anmäl
2016-08-18 21:15 #5 av: [rumelle]

Det känns ju alltid lite skumt att titta på sånt med sina klasskompisar, men som sagt så ingår det i utbildningen och det bästa är ju faktiskt en film som visar hur kroppen ser ut i verkligheten och inte något tecknat. 

Anmäl
2016-08-18 21:16 #6 av: Hera

#3 Och det är sorgligt att många tycker det är obehagligt.  Jag hoppas man genom utbildningen får bort det.

En ritas bild kan aldrig visa hur det är i verkligheten. 

Varför är det obehagligt?  

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-18 21:36 #7 av: hund_katt

#6 jadu.. inte vet jag varför det är obehagligt? 

men antar att det har med samhället man lever i att göra, och familj och annat. är man inte van vid det så är det ju inte så konstigt. i min familj kan man inte ens nämna något om saken utan att det uppstår en obekväm och awkward situation. ingen kompis jag umgås med heller som pratar om sånt och vi skulle nog aldrig tänka på att säga något om det heller

hade ju varit härligt om alla runt om en inte hade så stor påverkan på sig själv.

Anmäl
2016-08-19 16:49 #8 av: RåttTjejen

ja,som dom flesta här sagt så ingår det i utbildningen och det är viktigt att också få veta att alla könsorgan och att kroppen ser helt olika ut.

Anmäl
2016-08-19 20:53 #9 av: Turast

Vissa jag pratat med vet inte ens att slidöppningen ("fitthålet"/"knullhålet"/"grottan" ja ni fattar) och urin"hålet" var olika "hål"..... Liksom hallå? Och de var ändå vaginabärare, aka har en på sin kropp. En tjej sa "jag pallar inte ha tampong, fan vad jobbigt liksom man måste ju ta ur varje gång man ska kissa ju...."

Tycker det är sorgligt att alla inte får lära sig om HELA sin kropp. Man läser ju ingående om hjärnan, blodomloppen osv, då får man till och med dissekera (utöver bilder). Varför ska man utesluta en kroppsdel? 

Så JAAAAAAA läraren FÅÅÅR göra så ;) 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-08-19 22:53 #10 av: Accalia

Jag tror dem får men jag hade tyckt de vart obehagligt, hade vart bättre med tecknat i så fall

Anmäl
2016-08-20 00:28 #11 av: Hera

#10 Varför tycker du det är obehagligt? Menar inget illa utan undrar ärligt.

Om man tänker efter borde våra kroppar och kön vara något naturligt som inte är pinsamt eller konstigt att se eller prata om. Alla har det. Precis som alla bajsar.

Enligt mig är det viktigt att visa hur vi faktiskt ser ut på riktigt så vi inte är osäkra på oss själva och tror att vi ser konstiga ut. Att vi får se och veta hur kroppen fungerar. För som sagt finns det stor okunskap. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-20 13:27 #12 av: Aleya

Ts jag har sett den filmen med. Men det var inget jag inte redan sett. Tycker det var bra att ni fick se den.
Det är så man ser ut och inget att skämmas för alls.

Vår lärare var också väldigt rakt på, och ibland kändes det pinsamt. Men nu när jag är vuxen känner jag att det var bra att hon delade sina erfarenheter om att adoptera barn då hon inte kunde få egna, samt hur den kvinnliga kroppen kan reagera med att börja producera mjölk fast det inte är ens barn du själv fött. (Hade jag aldrig vetat om hon inte sagt det)

Så sug in kunskapen istället för att känna att det är pinsamt och jobbigt.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 13:33 #13 av: Devya

Fantastiskt! Jag önskar att vi hade fått se på sådant för det skulle säkert varit väldigt lärorikt. 

Bra jobbat av läraren tycker jag. Tummen upp. Med andra ord så gjorde läraren inget fel alls.  Om du tycker att det kändes pinsamt och fel så är det din upplevelse men läraren har inte gjort något fel.

Visst, det kan vara pinsamt och obekvämt men spelar det faktiskt någon roll? Det är ju viktigt att lära sig om sådant här. Alla borde veta hur manliga och kvinnliga könsorgan kan se ut. Ni kanske inte förstår att uppskatta det nu men kanske senare i livet. 

Anmäl
2016-08-20 15:32 #14 av: Linn Is The New

Tacka den läraren för det! Hade önskat en sådan film som hade visat sådant. Hade ingen aning om att det fanns två hål, alltså ett för kiss och ett vaginalt.  

Anmäl
2016-08-20 18:26 #15 av: Accalia

#11 vet inte, hade väl helst inte velat ha det så, men tycker det är det, nog för att samhället för format till att det ska vara pinsamt och så, så har jag blivit uppväxt till att tycka det
Inte så konstigt egentligen

Anmäl
2016-08-20 18:35 #16 av: Aleya

#14 jag blev lite full i skratt. (Inte emot dig så tro inte det, men av själva scenariot)
Men det var som i ett avsnitt i Orange is the new black. Då Laverne(hon är transsexuell och var man innan) lär de andra tjejerna att det finns tre hål där nere. Ett för kiss ett för sex och ett för bajs. Och hur dessa brudar blev helt fascinerade av detta faktum när dom hittade detta på sig själva.

Jag har levt i en bubbla inser jag nu när jag trodde att många visste detta. Jag tror jag såg det redan när jag var 5 på mig själv. Inte för att jag då visste vad sex var. Men visste att det fanns så många hål iaf.

Men därför anser jag att sexualundervisning är så viktigt och att det behövs bättre undervisning tydligen. För kroppen är intressant att lära sig.

Kan lägga till att inget kvinnligt underliv är de andra likt. Visst alla har klitoris och blygdläppar och ett anus. Men klitoris är olika stora, samma med yttre och inre blygdläppar. Så man kan egentligen inte jämföra sitt underliv med andras. För alla är unika. ☺
Och jo penisar kan vara olika långa och drar mer åt vissa håll (det är få som är helt raka) samt att testiklarna är ibland olika hängda och ena kan vara lite mindre än andra.

Och i fosterlivet har man två uppsättningar "njurar" det ena paret blir njurar, de andra blir våra sk gonader, antingen äggstockar eller testiklar.

Nu har jag gött er med onödig information. 😉

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 18:56 #17 av: Linn Is The New

16# Haha, jag förstår att du skrattade! Du skulle se hur jag reagerade när jag fick reda på det "Va?! Finns det TRE hål?!", hoppar sedan in i duschen för att ta reda på detta. Jag var helt bombsäker på att man tryckte upp tampongen in i urinröretTyst.

Anmäl
2016-08-20 19:14 #18 av: Aleya

#17 hahah just sa så en av tjejerna i orange is the new black. Så tokigt det kan bli. 😂
Hade nog gjort jäkla ont om det skulle in i det lilla hålet.
Men sedan så är det inte alltid så lätt att hitta urinrörsmynningen på kvinnor alla gånger. Då det kan tenderar att ibland vara otroligt nära mynningen till sidan.
Ibland har jag fått klia mig i skallen då jag ska sätta kateter på kvinnor. Lite lättare på män då dom bara har ett hål. 😂 Men då kan dom ju istället ha prostatan som stoppar. Så det är lite olika svårt på båda könen.

Men man lär sig så länge man lever. ☺

Men sen tycker jag rent allmänt att tjejer oftast känner att det är "fel" och "skam" att kolla på sitt egna kön. Medan killar får pilla och ha sig som dom vill på sitt kön som barn.
Mycket skumt må jag säga. Och tråkig attityd. Och jag hoppas att det ändras.

Jag vet att när jag var liten så hade vi redan lite biologi och information om puberteten och könen redan i 5:an. Uppdelat på tjejer och killar.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 19:21 #19 av: Devya

#18 Jag vet inte ännu vart mitt kisshål ligger och jag är just 30 år gammal! Jag har liksom inte orkat bemöda mig med att leta efter vart det ligger och jag tror inte det är viktigt att veta heller. Jag har inte behövt veta vart det ligger ännu åtminstone. :) Det känns som om mitt kisshål är så litet att det inte går att se med blotta ögat! Och orka börja ta en spegel och titta hur man ser ut där, det måste ju bara vara jobbigt? Så jag vet inte alls hur jag ser ut där nere.  :D

Anmäl
2016-08-20 19:36 #20 av: Aleya

#19 fast man kan annars känna med fingret var det sitter. Men såklart är vi ju alla olika nyfikna av att veta hur kroppen är och fungerar. ☺
Man behöver ju inte veta. Men jag gillar att veta vart olika saker sitter i och på min kropp. ☺

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 20:01 #21 av: [Jennah]

Man ska inte tvingas titta på pornografi i skolan, du kan gå ut ur klassrummet om du vill. Det skulle jag ha gjort och har också gjort så i liknande situationer (jag har dock aldrig varit med om något så grovt som det du skriver). Ingen (varken lärare eller klasskamrater) har ifrågasatt det och det har varit flera som gått ut.

Anmäl
2016-08-20 20:06 #22 av: Fridaaaa

#21 Det är dock inte pornografi dem tittade på.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-08-20 20:12 #23 av: [Jennah]

#22 samma skit :P

Anmäl
2016-08-20 20:15 #24 av: Aleya

#21 när blev en film som är gjord för att undervisa och utan sexscener pornografi?
Jösses, läs på innan du skriver innan du skriker pornografi.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 20:17 #25 av: [Jennah]

#24 det handlar inte om att jag inte är påläst, det handlar om att jag tycker det är samma sak och det är inget man måste titta på.

Anmäl
2016-08-20 20:42 #26 av: Fridaaaa

#23 Nej det är det inte. Utbildningsfilm är inte samma sak som porr

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-08-20 20:45 #27 av: [Jennah]

#26 i mitt tycke är det sak samma, därav mitt inlägg.

Anmäl
2016-08-20 20:47 #28 av: Fridaaaa

#27 Uppenbarligen men verkligeheten ser annorlunda ut.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-08-20 20:49 #29 av: [Jennah]

#28 nej det tycker jag inte

Anmäl
2016-08-20 20:50 #30 av: Turast

#16 tänkte också på det avsnittet i OITNB Gapskrattar

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-08-20 20:58 #31 av: oh-la

#27, i ditt tycke? Pornografi är film, text eller bild framtagen för att verka sexuellt upphetsande på sin publik... Det ts berättar om är en undervisningsfilm om kroppen. Syftet är inte att skapa sexuell upphettning hos betraktaren, utan att lära elever hur kroppen ser ut. Det kan aldrig vara pornografi.

Alla bör veta hur en kropp ser ut och fungerar. Framför allt det kvinnliga könet är så fruktansvärt tabubelagt och "hemligt". Jag blir ofta helt fascinerade över hur lite till och med ji kvinnor vet om våra kroppar. Hur ska vi kunna hävda oss om vi inte har i alla fall lite koll på hur vi är skapta? Tycker det är kanon att man går igenom kroppen grundligt och inte gör skillnad på matsmältningssystemet, hjärnan eller våra könsdelar. Självklart får läraren visa film på en naken kropp, även könsdelar, i undervisningssyfte. Och nej, det är inte pornografi. En naken kropp är inte pornografi.

Anmäl
2016-08-20 20:59 #32 av: Linn Is The New

Tycker sådana fall att tecknade bilder är pornografi också, om det ska vara på det viset. Det är mycket viktigt att lära barn/tonåringar om hur kroppen ser ut, och att den inte är något att skämmas över. 

Anmäl
2016-08-20 21:07 #33 av: [Jennah]

#31 förlåt men orkar inte läsa allt. Mitt inlägg var ett svar till ts, jag skiter i vad som kallas pornografi i ordlistors bemärkelse. Jag kallade det ju för det eftersom jag tyckte det var lika fel, det var liksom ett medvetet ordval för att visa hur fel jag tyckte läraren gjorde. Och det står jag fast vid.

Anmäl
2016-08-20 21:38 #34 av: Hera

#33 Dags växa upp lite och sluta fly från ditt kön. Det sitter där det sitter. Varför inte bli kompis med det istället för att fly och helt felaktigt kalla det porrfilm när du vet att det inte är samma sak alls.

Du kommer mogna du med.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-20 21:40 #35 av: immobilized

Jag hade önskat att vi fått mer seriösa lektioner gällande sexual kunskapen i skolan.
Om det är obehagligt eller ej är ju upp till var och en.

Tycker man sånt är obehagligt tycker jag man ska dra läraren åt sidan och berätta detta.
Jag har alltid haft svårt för tortyr i bild och på film. Riktig hemsk tortyr klarar jag inte av att se.
Så när vi skulle se filmer jag visste innehöll scener med sånt så berättade jag detta för läraren innan.

Sajtvärd: Barnens ifokus   Medarbetare: Spetsar & urhundar & Tonåringar ifokus

Facebook: Iron Wolf - working sleddogs
Gilla oss där och dela gärna!

.

Anmäl
2016-08-20 21:54 #36 av: [Jennah]

#34 jag är kompis med mig själv, men jag tycker inte om att se andras kön på tv för det. Att kalla mig omogen är både barnsligt och otrevligt Hera, och nej jag kommer inte ändra mig. Du får gott fortsätta tycka jag är omogen. Ô.o

Anmäl
2016-08-20 21:58 #37 av: Hera

Det är omoget att kalla en undervisningsfilm  för porr. Om det inte är så att du faktiskt inte vet vad porrfilm är.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-20 21:58 #38 av: Aleya

#25 men du missbrukar ju ordet. Vad du tycker är pornografi är helt ointressant. Detta handlar om undervisning. Så kan inte du skilja på vad som är vad och ger felaktig fakta så får du skylla dig själv att folk väljer att avfärda det du säger.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 22:04 #39 av: [Jennah]

#38 fast jag skrev till ts. Inte till dig. Vad du tycker om mitt inlägg är vad som är ointressant.

Anmäl
2016-08-20 22:21 #40 av: Aleya

#39 Dock så är det ganska dumt att använda fel ord för fel sak.
Men visst, vill du vara ignorant och säga fel ord för en film som är gjord i för undervisning, så fortsätt så.
Men din åsikt om vad som är pornografi är i detta ämnet helt ointressant, för det har inte ens förekommit i det ts skriver om.

Men folk verkar vara duktiga i dessa dagar på att använda starka ord hur som helst.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-20 22:50 #43 av: Aleya

#41 pillar? Man måste väl få peka för att visa. Finns inget sexuellt i det.
Det finns faktiskt lektioner då det är nakna människor som du beskriver. På bildlektioner.
Och då höjer ingen ögonbrynet.
Så ditt resonemang är skevt.

Så ja du... tänk hur du vill. Men att skrika pornografi är som att skrika varg. Tillslut bryr sig ingen.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-08-21 08:14 #44 av: Devya

Jennah 

Du är helt klart inte kunnig om du tror att filmen som visades var porr(pornografi). Försök få lite mer information innan du börjar använda ord på fel sätt för det får dig endast att se ut som en outbildad person som vet inte vad hon/han talar om. Det är svårt att ta en person på allvar om hon/han inte vet ens vad pornografi betyder eller använder det på fel sätt.

Om du vill framhäva att filmen som ts fick se på är fel material för en sådan undervisning, så går det att formulera sig på ett helt annat sätt än att framstå som okunnig och outbildad så att folk inte tar dig på allvar. Bara ett tips.

Anmäl
2016-08-21 18:10 #45 av: Kneko

Tänk på att hålla en god ton i forumet! Ge er inte in i diskussioner om ni inte kan tåla att folk säger emot er!
- Mod

Anmäl
2016-08-21 19:22 #46 av: Calcifer

Jag skulle också finna det obehagligt men det kommer från egna tragiska händelser i barndomen så det är inte för att det är pinsamt eller så, utan för det triggar minnen jag helst vill glömma. Dock tycker jag ändå det är bra att man lär unga människor om hur deras kroppar fungerar och ser ut. Det kan ju vara livsviktigt någon dag, en kompis hade födelsemärken som blivit större och ändrat färg och det var tack vare en biologilektion hon fick reda på att det var en varningsklocka. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.