Övrigt

Tandställning

2016-09-13 23:09 #0 av: Jagalskarhundar

Vet inte alls om detta är rätt sajt men jag försöker så får ni hänvisa mig vidare i annat fall.
Det är så att jag länge velat ha tandställning. Men den största anledningen till att jag inte får tandställning är för att mina rötter är ALLDELES för korta (framtänderna). Jag vet att jag kommer ångra mig senare i livet om jag inte får tandställning nu. Det är mest framtänderna och nedre munnen som är väldigt trång. Jag har inte ont men känner mig inte bekväm. Nu när jag börjar bli allt äldre vill jag helst inte prata nära andra personer och känner mig obekväm. Det stör min vardag. Men tandläkaren sa att i värsta fall kan jag tappa dem och sätta in ersättare, men jag är nästan beredd på den satsningen... Har ni några förslag på vad jag kan göra? Finns det några andra sorters tandställningar som inte förkortar rötterna ännu mer?

Anmäl
2016-09-13 23:23 #1 av: Hera

Jag tycker du ska lyssna på tandläkaren.  Den ser dina röntgenbilder och vet vad som fungerar och inte.

Är dina framtänder isär?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-09-14 07:58 #2 av: Jagalskarhundar

Nej bara ligger över varandra så det blir jobbigt att t.ex. Boesta tänderna ordentligt och jag sköter inte mina tänder pga av att jag inte gillar dem.

Anmäl
2016-09-14 11:19 #3 av: 134643

Sa tandläkaren att det ändå fanns en möjlighet att göra det? Eller sa hen att det var helt kört?
Vi kan inte svara på vad som går eller inte. Säger tandläkaren eller tandspecialisten att det inte går, kolla på några andra ställen, får du samma svar där så stämmer det nog och då får du nog tyvärr lära dig att acceptera dina tänder. Finns det någon som är villig att ge dig en tandställning ändå, prata med dem om riskerna, och priset, speciellt om det skulle sluta med att du fick ersättare då du tappat dina. Prata med dem om komplikationer, hur det kan påverka dig resten av livet och så vidare. Så be om en remiss till tandregleringen för att diskutera tandställning, och ta reda på all information du kan och ta ställning till det då. Beroende på vart du bor så kan det ta många månader innan du får en tid, så du får ha tålamod :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2016-09-14 15:00 #4 av: [fin_kanin]

Vill bara säga att OM du skaffar tandställning så vänjer man sig jättesnabbt, har själv det. Första skoldagen pratade jag knappt, men nu tänker jag inte ens på det. RekommenderasSkrattar

Anmäl
2016-09-16 18:25 #5 av: kae

Det är väl bara att börja spara pengar så du kan köpa en egen behandling när du blir äldre.

Anmäl
2016-10-01 21:53 #6 av: Jagalskarhundar

Skulle mina rötter bli längre när jag är äldre? ;)

Anmäl