Kropp och själ

stökigt klassrum - trött

2016-11-22 18:16 #0 av: ipopuma

jag har en stökig klass. jag kan nt hantera detta o blir supertrött och får ibland panikkänslor i klassrummet av allt stök.

Jag blir så trött i huvudet, som jag är överkokt o orkar inget hemma. Tappar hund , läxor o hussysslor. O träna blir inte bättre är som tröttheten tynger ned hela mig. Vad ska jag göra?

Anmäl
2016-11-22 18:28 #1 av: JoannaLi

Jag skulle söka hjälp! Du ska få din skoltid precis som du behöver den. 

Börja hos skolsyster, skulle jag säga, de vet vars de ska skicka dig :) 

Kramas


Anmäl
2016-11-22 18:47 #2 av: Anonymos

Jag, som lärarstudent, skulle vilja tipsa dig om att kontakta läraren i första hand. Det är lärarens ansvar att få ordning i klassrummet. Berätta hur du mår och att du skulle vilja ha bättre studiero i klassrummet. 

Du kan också, precis som #1 har tipsat om, gå till skolsyster och prata av dig. 

Anmäl
2016-11-22 18:54 #3 av: 134643

Jag tycker att du ska prata med din lärare, du kanske har möjlighet att sitta någon annanstans att jobba?

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2016-11-22 20:53 #4 av: ipopuma

kontaktat lärare o har kontakted psykolog. Men vet att problemet kommer ta sin tid att lösa o att klassen inte kommer bli bättre (i alla fall på ett bra tag). Går undan så mkt som möjligt men är också väldigt omständigt om man behöver hjälp :/

Så skulle behöva såna quick fixes :S

Vet nt annars hur jag ska klara av skolan :/.

Anmäl
2016-11-22 23:15 #5 av: Sindri

Hur pass självständig är du i dina studier? Skulle du klara av disciplinmässigt att studera hemma och få hjälp av lärare ibland?
Kan du sitta i  något grupprum i anslutning till klassrummet?
Jag vet elever som tagit med stora hörlurar och musik, det skärmar dels av stöket, och många med koncentrationssvårigheter kan också koncentrera sig bättre med musik.
Tråkigt att du skall få vänta på hjälp. Läraren borde vara glad åt någon som vill plugga och inte stöka.

Du kan stöta på både skolan och psykolog ideligen. Tyvärr måste man vara väldigt stark och envis om man skall få hjälp i det här landet.
Men tänk på att du slåss för det viktigaste du har - dig själv!

Anmäl
2016-11-23 12:42 #6 av: ipopuma

#5 Tack för tipsen. Tyvärr har vi nt grupprum så när jag kan o får sitter jag gärna utanför. Läraren kommer ut ibland o checkar av.

Vill dock vara med på genomgågnarna o känner att jag behöver hjälp särskilt med matten o fysiken. Vet nt annars hur o vad jag ska göra :/

Vet nt heller hur o vad jag ska trycka på med extra hjälp. Hade relativt bra betyg förra läsåret o ligger nt på gränsen på F i ngt ämne. Blir så mesig när jag säger ufrån. Har dock världens bästa mentor. Hon har tagit upp det.

Kanske skulle kunna prata med kuraton men vet nt vad der skulle ge? Min psyk är bra o lyssnar o tror vi kommer jobba på detta. Men det kommer ju ta sin tid särskilt när det bara blir 1 gång i veckan besök eller ngt.

Tack för all hjälp gais

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.