Övrigt

Tog sönder skoldatorn!

2016-12-19 19:04 #0 av: [Lukasgraham]

Jaha! halkigt ute och har skoldatorn i i väskan, såklart faller man och tappar väskan och i sin tur får datorskärmen en smäll och nu är det en skada i hörnet på skärmen...

Problemet är att det inte är min egna skoldator, utan jag fick en tillfällig dator medans min dator är inlagt på reparation...

Kommer jag att få betala för datorn nu? 

Den funkar förutom skadan i hörnet på skärmen och att det är svart "gegga" inne i skärmen i hörnet där sprickan är. Ett problem till är att min hund lyckats hitta min sladd till denna dator som jag klumpigt nog hade under min säng, så sladden är trasig och skärmen trasig.  Blir jag betalningsskyldig nu? 

Anmäl
2016-12-19 19:13 #1 av: Iskall

Du bör vara ärlig och berätta hur det har gått till så får skolan bestämma ifall du blir skyldig något.

Anmäl
2016-12-19 19:14 #2 av: Tjeja

Det beror på vad skolan har för typ av försäkring för sina lånedatorer. 

Risken finns ju att du kan behöva betala en så kallad "självrisk". Självrisk är en mindre del av vad hela skadan kostar som man får stå för själv, resten täcker försäkringen.  

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-19 19:17 #3 av: Tjeja

Det brukar inte vara några stora summor som man får betala själv. 

Det är viktigt att du är ärlig och berättar för skolan för annars kanske skolan inte får ut något på försäkringen och då måste skolan betala allt själv.

Hur det än blir så är den inte speciellt sannolikt att du får betala allt själv utan bara en mindre del, i värsta fall, men troligtvis inte ens det. Om man är ärlig och berättar vad som hänt kan skolan ibland vara snäll  och låta en slippa betala en del av självrisken eftersom det hjälper dem att få datorn reparerad billigare. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-19 19:51 #4 av: Calcifer

Det du kan få stå för själv är att hunden tuggat sönder kabeln. Ramla kan ju vem som helst göra hur noga man än är, men det ligger mer på ditt ansvar att se till att kabeln är oåtkomlig för t:ex hundar.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-12-19 19:57 #5 av: blodörn

Det var väl onödigt gjort

Anmäl
2016-12-19 21:23 #6 av: Kirnzy

På min förra skola var det så att om man tex ramlade eller så på väg hem eller från skolan, alltså om man hade en anledning att ha med sig datorn och inte riktigt kunde göra något åt det som hände,, så behövde man inte betala något. Nästan allt annat behövde man betala själv, ofta fullpris.

Det beror ju helt på hur skolan har det. Där jag går nu behöver man betala så mycket som det kostar, spelar ingen roll om det var en olyckshändelse eller så.

(Jag fick nästan betala 5000kr för en 4 år gammal iPad på grund av en spricka i skärmen :o, behövde dock inte betala något :)

Anmäl
2016-12-20 01:40 #7 av: [Lukasgraham]

#5: Javisst det var onödigt gjort, skam på mig! :-) 

Datorn ska jag lämna tillbaka i veckan, tar inte med kabeln. 

Tack för alla svar! Återkommer hur det gick sedan.

Anmäl
2016-12-20 22:26 #8 av: kae

Min gamla dator hade på något vis fått en vattenskada som lett ill att vissa av tangenterna slutat fungera. Dessutom hade den lite bucklor. Skulle egentligen få betala 5500 spänn enligt den tredje parten som lagar datorn, men rektorn på min skola sa att det var orimligt och jag fick använda mig av en lånedator resten av min tid på den skolan, om jag minns rätt. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.