Familjen

Ångest hemma

2017-01-10 13:28 #0 av: [Allanboysen]

Hej! Måste få skriva av mig..
Mina föräldrar är skilda sedan jag var liten. När jag va liten så pratade min mamma skit om min pappa så mycket så jag började hata han. Inte av eget hjärta utom för att hon sa att han var det. Nu när jag är äldre (15) så har jag börjat träffa min pappa igen, och han är alltid snäll. Han har lite saker med sig men inte som hon beskriver han. Men detta handlar om min mamma. Hon har under en lång tid alltid varit arg. Jag får ångest när jag kommer "hem" och det känns som jag inte får tillräckligt med luft i lungorna. Jag får alltid skulden för allt, och hon skriker alltid att jag är egoistisk och aldrig tänker på annat än mig. Jag stod vid diskhon för några dagar sedan, så har vi en sop under. Så kom hon bakom mig, oprovocerad, och frågade om jag kunde flytta på mig. Så jag tog ett steg åt sidan så hon kom åt soporna och då sa hon till mig "tack för att du tänkte på någon annan än dig själv när jag fick ta soporna" sen gick hon. Ska även tillägga att hon har en kille hon är gift med som är sjukt elak.. han knuffar in mig i väggarna, kallar mig dumma saker. När jag berättar för henne så tror hon inte mig. Hennes hundar får gå på borden, skälla, bita sönder skor.. hon bryr sig inte. Men om min katt kommer och luktar på hundarnas mat så slår hon till den lätt och kallar den fet.
Ska även tillägga att hon pushar mig till att göra dåliga saker. Hon vill att jag ska börja på en skola jag inte vill börja på, bara för att de är internat där. Jag vill börja på en skola med bättre utbildning. Hon blir arg på mig såfort jag säger att jag vill jobba med något som inte faller henne i smaken.
Grejen är att hon lägger mycket pengar på mig, vilket är snällt. Men jag har inte sett henne le på evigheter. Hon är bara arg & bitter. Vad ska jag göra? Känner mig hemsk som berättar om min mamma på detta vis..

Anmäl
2017-01-10 13:42 #1 av: Annette

Din mamma verkar inte riktigt frisk med tanke på att hon "köper" dig med pengar för att sedan vara elak. 
Kan du inte ta din katt och flytta hem till din pappa?


Anmäl
2017-01-10 16:17 #2 av: [Allanboysen]

#2 min katt är en utekatt och han bor på en liten gård som inte är i jätte bra skick så tror han skulle rymma då, eftersom han är vad vid att vara ute. Vet att hon skulle bli ledsen då, och det är inte vad jag vill.. :(

Anmäl
2017-01-11 20:10 #3 av: Anonymos

Jag är själv uppvuxen med en mamma som har ett liknande beteende. Hon har under hela min uppväxt manipulerat mig och snackat skit om min pappa inför mig.. 

Av egen erfarenhet, rekommenderar jag dig att välja ett gymnasium där du kanske kan behöva flytta. Jag menar om du tycker det är jobbigt... För mig var det räddningen, och jag tror att det finns internat på de flesta gymnasieskolor där de har de flesta utbildningar. Annars kanske du kan bo inneboende hos någon annan? 

För mig var det en räddning att flytta... Jag mådde inte bra. 

Anmäl
2017-01-11 21:17 #4 av: [Raubtier]

Känner igen mig när jag var ung. Fick dock ej varken kläder, hygienartiklar, pengar och ibland inte ens mat. Så jag fick flytta till familjehem, det var dock en kämpig väg dit.

Om du ej kan flytta till din pappa kanske du ska ta kontakt med BUP eller soc för att få prata ut, bjuda in din mamma på möte där du, myndigheten och din mamma kan prata ut. Så du kan förklara allt du känner och se hur hon reagerar. Man ska ABSOLUT inte gå runt med ångest hemma.

Säger som ovan att flytta är verkligen räddningen. Jag var helt förstörd när jag flyttade men fick ett så himla bra hem som verkligen tog hand om mig tills jag blev 18 och flög ur nästet.

Anmäl
2017-01-19 09:11 #5 av: [Allanboysen]

Kan någon hjälpa mig ta bort inlägget?

Anmäl
2017-01-19 18:57 #6 av: Calcifer

Klicka på "om sajten" under bannern, så finner du de som är värd och medarbetare, klicka på deras profiler och skicka meddelande och be om hjälp. Det är bara de som kan radera inlägget.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.