Hobby och fritid

Kakla badrum själv med redan godkänd fuktspärr

2017-01-10 13:57 #0 av: BetsyPeterPiggis

Flyttade in i vårt hus 2012. Då var fuktspärren godkänd i badrummet. Det är plastmatta och det är fult. Vi vill gärna ha kakel som är snyggare och lättare att rengöra.

Kan man ta bort plastmattan och kakla utan problem? 

Det står en nygjord vägg mellan duschen och toastolen. Helt galet placerad. Ser dumt ut, är trångt och utrymmesmässigt korkat.

Kan man bara riva den och tex sätta upp duschväggar eller bara ett vanligt duschdraperi?

Till sist, badrummet ligger vägg i vägg med en garderob som är rätt så stor. Kan man slå ihop de båda rummen eller måste det vara en massa extra våtrumstjofräs? Det kommer antagligen målas där. Skönt med mer utrymme när man är en stor familj och bara har en toalett.

Anmäl
2017-01-10 13:59 #1 av: Aleya

Kanske bättre att fråga på hemmet ifokus än på en sajt för tonåringar. Så lägg upp din fråga där.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-01-10 19:27 #2 av: smellcaramell

Tror du hamnat på fel sajt, men nej det får du inte. Försäkringen kommer inte gälla vid eventuell fuktskada till exempel. 

Edit: du får inte ta bort mattan o kakla utan att fixa ny fuktspärr från grunden.  Det räcker inte att bara måla garderoben och väggen lär inte kunna rivas hur som helst utan du måste fixa godkänd fuktspärr även där innan du sätter nytt ytskickt där väggen "fäste" i den väggen ni behåller samt golv. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.