Kropp och själ

Menskopp?

2017-01-11 17:05 #0 av: Love Lejonhuvadekaniner

Är så nyfiken på att testa menskopp och undrar vad ni tycker om menskopp? Är det lätt att hantera? Osv
Vart kan man köpa menskopp?
Är 15 år och hatar verkligen binda osv känns som att ha blöja så använder tampong men skulle vilka testa menskopp för de verkar bättre för kroppen och miljön.

Anmäl
2017-01-11 20:03 #1 av: Anonymos

På denna hemsidan kan du läsa mer om menskopp och varför det är ett bra val: https://menskoppen.se/ 

Du kan köpa det på de flesta apotek. Eftersom att jag antar att du inte fött något barn än (fel av mig att egentligen bara anta sådant, ber om ursäkt!) borde du ha en lite mindre... Jag tror de på apoteket kan hjälpa dig med vilken du ska ha. 

Anmäl
2017-01-11 23:16 #2 av: eloooon

Har nyligen införskaffat menskopp eftersom det är smidigare, billigare (i längden) och miljövänligare. Inte fått tillfälle att prova ännu dock p.g.a. utebliven mens, men jag tror starkt på det!

Anmäl
2017-01-12 08:11 #3 av: Errrikaa

Jag älskar min menskopp! Kommer aldrig att använda bindor eller tamponger igen! Det kan ta ett par mensperioder innan man lär sig tekniken, så ge inte upp om det inte fungerar första gången du provar. När du väl har lärt dig hur du ska göra för att sätta in och ta ut koppen så är det verkligen så värt det! Koppen jag använder kommer från https://www.menskopp.se och jag tycker att den är jättebra!! Enkel att få den att öppna sig när man sätter in den (den har ett lite snäppigare silikon) och så har den en kula längst ner som jag tycker underlättar när man ska ta ut koppen. Det gör det lättare att få tag i den liksom :) Lycka till! 

Anmäl
2017-01-12 17:05 #4 av: alehajo

Jag har en Evelina-kopp ifrån belladot och menskopp är nog ett av de bästa beslut jag tagit i mitt liv. Så praktiskt, så enkelt. Tar dock ett tag att lära sig så ge inte upp. Jag ville ge upp många gånger eftersom det inte funkade, skaffade sedan en annan kopp och det fungerade mycket bättre. Evelinan hör till de större kopparna, men det är den jag känt mig mest bekväm med trots att jag är ung och trots att jag inte fött barn. Har även en Meluna stl XS och en Lunette, modell S. Jag tycker personligen att Evelinan är bättre därför att den är styvare och därför vecklar ut sig lättare vilket jag hade problem med tidigare med Melunan som var min första.(fick aldrig min att fungera). Kan tilläggas att jag är ryttare och dansös sedan många år och förmodligen har ganska stark muskulatur vilket jag tror är anledningen till att den mjukare Melunan inte fungerade.

Jag tycker det är lätt att hantera, ja men man får vara beredd på att man ser sitt blod vilket kan vara obehagligt för vissa och då rekommenderar jag faktiskt inte menskopp. Annars - köp en! Du kommer inte ångra dig. Menskoppar kan köpas på nätet eller apotek. 

Anmäl
2017-01-13 17:49 #5 av: Love Lejonhuvadekaniner

Nu har jag köpt en menskopp:D köpte den på Apoteket i största storleken fanns två och min lärare och kompis rekommendera den stora. Och har testat sätta in den nu och va lite svårt men gick bra tog bara 5min ca tänkte stt jag skulle få sitta där i typ ett år, XD

Den känns inget och jag tror den sitter bra får se hur det går. Haft den inne i typ 1h nu:) ska bli intressant och se hur det går att ta ut den.

Anmäl
2017-01-13 19:30 #6 av: Hannzan

Man kan bada med menskopp va?

Anmäl
2017-01-13 20:31 #7 av: Love Lejonhuvadekaniner

#6 ja det kan man:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.