Kropp och själ

bleka ärr hemma?

2017-03-27 12:25 #0 av: täcke67

Finns det någon hemmakur eller någonting man kan göra för att läka ärr snabbare/göra dom mindre synliga? Börjar få stress över shorts i sommar haha.. Har endel på ena benet och armarna som är lila/röda just nu, några månader gamla. Har nte råd med krämer/behandlingar så antar att jag bara får leva med det, men det finns ju huskurer till det mesta och är tacksam även för bara lite skillnad hehe

Anmäl
2017-03-27 15:39 #1 av: Åsa S

Man får ju inte låta nån sol hamna på ärret första året så någon stress över att ex. kunna visa upp fina ben är det ju inte. Det finns ärrbehandlingsplåster ex. mepiform men det är rätt dyrt + det finns bio-oil som sägs bleka ärr men båda sätten kräver rätt många månaders behandling men det kan ju vara nått till nästa år. I år bör du ju ha nån slags tejp över ärren som skyddar mot solstrålar ifall du har ärr på benen och armarna och vill gå barbent + i kortärmat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.