Sex och samlevnad

Berätta att man har haft sex?

2017-05-21 22:49 #0 av: Tortioseshell

Hej!

Jag och min kompis hade en liten diskussion om att "förlora" oskulden och om man borde berätta för sina föräldrar. Min kompis vill berätta för sina föräldrar när hon har "förlorat" sin och hon tycker att alla borde göra det. Själv så tycker jag att man inte ska behöva göra det, det har ju dom ingenting med att göra, jag vill inte veta när dom ska ha sex/har haft därför vill jag inte att de ska veta när jag ska ha/haft det. Självklart är det här våra åsikter och det är inget man måste eller inte måste berätta för sina föräldrar men jag vill bara höra era åsikter på detta? Ni som har "förlorat" oskulden, berättade ni för era föräldrar, varför/varför inte?

Anmäl
2017-05-22 00:51 #1 av: Hera

Är man nära sina föräldrar och har den typen av relation där man kan dela sådant ser jag inget fel med det. Tror dock inte det är så vanligt att barnen berättar när det hänt. Brukar vara en hemlighet vill jag minnas. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-05-22 07:08 #2 av: Devya

Håller med Hera att det beror på vad man har för sorts relation till sina föräldrar.

Sen kan det hända att då din vän väl har sex så vill hon inte berätta för sina föräldrar. :) Det är ju en väldigt intim grej som har hänt som man kanske inte vill dela med någon annan. Jag personligen berättade inte för någon alls när jag förlorade oskulden. Det var ju något privat och som var endast mellan mig och honom.

Anmäl
2017-05-22 08:44 #3 av: sp0ngeb0b

Säger som de andra, att det beror på relation till föräldrarna! Jag berättade inte, men jag berättade för dem när jag skaffade p-piller vilket var i ungefär samma veva så de förstod ju. 

Anmäl
2017-05-22 09:10 #4 av: Hera

Jag berättade för min mamma. Vi hade pratat om det innan eftersom jag hade pojkvän och p piller.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-05-22 10:10 #5 av: 134643

Jag har då inte berättat för mina föräldrar, och tycker inte att jag behöver göra det. Har haft pojkvän i snart två år, så de har nog listat ut själva att jag har haft sex. Tycker att det är samma med alkohol och liknande, mina föräldrar vet att jag dricker men det är inget som jag sa till dem när jag började. De är inte helt borta Skrattar

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2017-05-22 15:49 #6 av: Duvethon

Jag berättar inte för mina föräldrar om mina sexpartners. Vi har ingen sådan relation, däremot delar jag med mig väldigt mycket med mina vänner.

Anmäl
2017-05-22 16:53 #7 av: Tortioseshell

Jag har en väldigt nära relation med speciellt min mamma (har med pappa också men mamma och jag pratar mer om mens och pojkvänner än vad jag gör med pappa) men jag tror inte att jag vill berätta för henne eller pappa om jag förlorar oskulden. Så tror att folk som ändå har bra relation med sina föräldrar kanske inte vill prata med dom om det.  I alla fall inte jag, känns inte som att hon behöver veta det... 

Anmäl
2017-05-23 15:15 #8 av: Äntligen myndig

Nej. Vi pratar relationer och sådant. Jag kunde berätta om jag var kär i någon osv. Och när jag blev tillsammans med min pojkvän så berättade jag det. Men aldrig att jag sa något om när vi började ha sex. Det har dom nog fattat ändå. Mitt sexliv är inte något jag  vill prata om med någon egentligen. Ja, bara den jag har ett sexliv med då förstås. Men inte med vänner föräldrar och liknande.

Anmäl
2017-05-25 11:56 #9 av: Linn Is The New

Min mamma och jag är extremt nära varandra, hon fick veta och jag fick svaret "jaha.. du får men inte jag *fniss*"
Lite sorligt men ganska kul.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.