Kärlek och förälskelser

Kärlek hur?

2017-05-26 23:02 #0 av: //Horselover//

Jag längtar efter kärlek och att ha någon så det värker just nu... 18 år och okysst, känns oftast ok men har en dipp nu. Jag vill så gärna ha någon, men jag känner mig helt lost på hur jag ska göra nått så enkelt som att börja prata med någon. Jag är ganska osocial och lite awkward i sociala situationer,  introvert, umgås ganska sällan med mina kompisar utanför skolan, aldrig festat elr liknande, håller mig mest hemma... Hur fasen börjar jag prata med någon i min situation? Hur gör man, jag vet liksom inte hur det funkar... Det bästa är väl att försöka kasta mig ut och ta kontakt, men känns så jävla läskigt och jag får ångest bara jag tänker på det. Om det bara fanns någon lätt väg...

Blev lite tycka synd om mig själv här men behövde skriva av mig lite...

Anmäl
2017-05-26 23:17 #1 av: mangemani4

det finns en lätt väg och ju mer man tänker på att det just är en dejt/någon intressant, desto svårare blir det.

det jag brukar säga till mina manliga bekanta som är/har varit i din sits är, "tänk inte med det du har mellan benen", poängen med det är att när 2 st träffas så blir för mycket fokus på "nu måste jag göra ett så bra intryck som möjligt så att hon blir intresserad" och det blir då en tillgjord fasad och hela samtalet blir krystat. jag säger sen att de ska prata med personen precis som vilken person som helst, på ett så neutralt sätt som möjligt, typ som när man pratar med en vän eller med en familjemedlem. för många har det faktiskt funkat helt ok, de är mer avslappnade, de vågar bjuda på sig lite mer, kan skämta och kommer på mer saker att prata om.

detta kan självklart även appliceras på er tjejer med, tänk inte på att det är en kille som ni är intresserad utav som ni har framför er, tänk inte så mycket på att försöka göra ett så gott intryck som möjligt, utan se killen som en utav era manliga vänner, och har ni inga manliga vänner, ta en manlig familjemedlem då, ja, ni förstår nog poängen.

det blir svårt om man gör det svårt.

Anmäl
2017-05-27 21:32 #2 av: //Horselover//

Jag förstår precis vad du menar #1, och jag håller med dig. Men mitt problem är att jag aldrig ens kommer i kontakt med killar typ, pratar mest med mina kompisar och vi är bara tjejer i klassen...

Anmäl
2017-05-27 23:32 #3 av: mangemani4

nu är det väl inte de bästa råden som jag nu ger, men krogen? dejtingsidor? tips från dina tjej kompisar? ja nått, så att hjulen kommer i rullning och får en start. sen behöver du ju inte hänga på krogen eller på dejtingsidor för all framtid, men så att du samlar på dig lite erfarenhet.

Anmäl
2017-06-04 15:45 #4 av: EndlessEternity

Jag var i exakt samma sits som dig, alltså EXAKT samma, och har inte dina tjejkompisar några killkompisar då? fråga om du kan umgås med dem, och då lär du träffa på massa killar som du kan lära känna bättre. Tinder, yellow etc är väl ett sätt som man kan träffa nya killar, dock så brukar det inte komma så långt men det är alltid en början. Börja skypa med de killar du börjar chatta med så du kan bli säkrare att socialisera och kommunicera med killar. ;)

Anmäl
2017-06-05 18:19 #5 av: Shinrin

Ett tips att komma i kontakt med killar kan vara att börja med gaming också, ifall du har lite intresse för det. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.