Kropp och själ

Min kompis är hjärtekrossad över ingen första mens.....

2017-06-14 20:53 #0 av: NyfikenTonåring

Hej alla!! Asså min kompis är verkligen jätteledsen över att jag har mens och inte henne... Hon säger att hon tänker så mycket på det att det säkert aldrig kommer hända, hon GRÅTER till och med ibland!! Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa henne, jag kan ju inte på något magiskt sätt trolla fram hennes mens liksom. Hon är ju bara 13 år så det gör mig lite orolig att hon är sååååå ledsen över det.... Har också funderat på det och är det så att man faktiskt får försenad första mens om man tänker för mycket på det? Och vad tusan ska jag göra för att hjälpa henne att tänka på andra saker? Älskar verkligen min kompis jättemycket men vet ej vad jag ska göra... Hon säger att hon får orangea flytningar och i början när hon bytt trosor så får hon vita, sedan ljusgula, gula och till sist orangea, varje gång hon byter trosor. Snääälla hjälp mig någon vänlig själ!!;(

Anmäl
2017-06-14 21:08 #1 av: Herveaux

Men stackarn då! Kramas
Det stämmer att mensen kan skjutas upp om man är stressad och orolig.

Du får hälsa henne att alla är olika, vissa får mens när dom är 13 andra när dom är yngre, vissa när dom är äldre. Inte mycket man kan göra än att vänta och se.

Sen tror jag dom flesta som har haft mens ett tag nästan saknar tiden då man inte hade eländet... Glad
Personligen tycker jag sommaren är den värsta tiden att ha mens under, så jag är en aning avundsjuk på henne som ännu slipper den.

Försök få henne att tänka på annat, hitta på något kul tillsammans!

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-06-14 21:12 #2 av: Aleya

Fick mens när jag var 11. Jag blev inte glad för den och det har inte blivit bättre ju äldre man blir. (Har dock en sjukdom som gör mens smärtsam)

Den lär komma. Men jag önskar att jag slapp de eller att den förstör mitt liv då den kommer. Så jag önskar den var som förr kan man säga.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-06-14 21:29 #3 av: Bellie

Jag har inte mens än och jag fyller snart 15. Jag har ingen brådska, jag är mest glad för att jag inte har mens än. Är dock smalare än normalt (undernärd som skolsyster och doktorn kallar det) vilket kan göra att den kommer senare. Men att få den när man är 15-16 är inte onormalt, heller är det inte onormalt att få den senare. Vet en tjej som fick den när hon var 18.

Anmäl
2017-06-14 21:32 #4 av: [Tuulikki]

Jag fick mens dagen efter jag fyllde 12. Min bästa kompis var precis som din, jätteledsen över att hennes mens inte kom. Men vips en dag när hon var 16-17, så kom den. Alla är så himla olika :)

Hon tränade dock (ohälsosamt) mycket, och var väldigt stressad över typ.. allt. Så det kan vara därför hennes mens inte dök upp förrän hon var 16-17.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2017-06-14 23:07 #5 av: Hera

Hon borde njuta så länge hon inte har mens. För sedan har man det i många år och det är inget kul.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-06-14 23:33 #6 av: Galenidjur

Jag håller med #5. Så länge man inte försöker skaffa barn så är ju mens bara ett  stort opraktiskt besvär som man lika gärna kunnat leva utan. Din kompis borde vara glad så länge hon slipper. 

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2017-06-15 16:37 #7 av: Sweelin

Upplevde samma sak när jag var 13. Kände mig så efter och längtade till den kom. Några månader efter att jag hade fyllt 14 så kom den medan jag som över hos en kompis. Nu vill jag däremot inte ha den längre Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.