Övrigt

Sommarjobb

2017-10-05 19:07 #0 av: NicolaivonB

Hej, jag är en kille på 14 år som gärna vill sommarjobba under 2018. Jag är tidigt ute för jag vill vara påläst och söka jobbet innan någon har fått det.

Jag har läst på om lagar och regler för sommarjobb men jag undrar om ni som haft ett sommarjobb kan berätta om hur det var, hur ni fick det och kanske några tips. Har koll på hur man skriver ett CV men är tacksam för svar.

Anmäl
2017-10-05 20:10 #1 av: silverfiisk

Jag skulle råda dig att verkligen visa att du är intresserad. Till exempel istället för att skicka cv via mail så kan du åka dit, fråga efter chefen, presentera dig och lämna över cv personligen. På så sätt får man en uppfattning om vem du är och man ser att du har "ansträngt" dig för att åka dit. När jag har sökt jobb så har jag först tänkt ut några ställen där jag kan tänka mig att jobba, sedan har jag åkt dit och lämnat spontanansökan. Har man tur så hör chefen av sig, annars är det bara att leta vidare. Lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.