Mode och skönhet

Akne och pormaskar.

2017-11-14 15:12 #0 av: MEML

Nu måste det vara dags att göra något åt mina pormaskar och finnar!

Men har läst på flera sidor att man inte ska klämma.
Och undrar om man kan använda denna produkt och sedan ska man väl skölja
ansiktet med vatten?
https://www.kicks.se/hudvard/ansiktsvard/ansiktsrengoring/clean-deeper-daily-wash-scrub
Är inget expert så ni får hjälpa mig.
Vill inte ha ansiktsmask eller flera hudvårdsprodukter. Dom ska helst finnas på kicks.

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2017-11-14 15:30 #1 av: 134643

Det absolut bästa är att du tar reda på vad du har för hudtyp, torr, fet eller blandad. Om du googlar på ”vilken hudtyp har jag” så kan du läsa på lite mer om det. När du vet vad du har för typ av hud kan du också anpassa din rengöring efter det. Det står alltid på förpackningen vilket typ av hud den passar.

Jag har till exempel torr och känslig hud, så jag behöver använda rengöring som är anpassat för det - annars torkar det ut min hud alldeles för mycket. Nivea som du kikar på har produkter för alla hudtyper, så det är lätt att anpassa bara du vet vad du vill ha.

Jag skulle också rekommendera en ansiktskräm som du använder efteråt, de allra flesta mår bra av att tillföra lite extra fukt till ansiktet, speciellt nu under vintern när det är kallt och torrt. Även här har nivea alternativ!

Känns det för krångligt så kan du absolut testa den du länkar till, den kanske funkar superbra till dig!

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2017-11-14 17:24 #2 av: v4ck3r

1. Nej man ska inte klämma, det gör för det mesta bara saken värre och lämnar ofta ärr. 2. Pilla förövrigt inte alls i ansiktet och håll händerna därifrån helt, jag hade problem med att jag höll på och pillade  i ansiktet hela tiden när min hud i ansiktet var "dålig", tex om jag var rastlös kunde jag sitta och försöka pilla ut ojämnheter. Inte bra,

Men jag har fin hy nu och tipsar om "Lactacyd flytande tvål" utan parfym som tvätt för ansiktet. Det är en "god" tvål man kan använda till hela kroppen och balanserar eller vad den nu gör, även för ansiktet, för man ska inte använda vanlig handtvål i ansiktet.  Lactacyd är bra för mycket, om man bara har känslig hud tex. Om det är finnar du vill ha bort så använd acnemedel som kan man köpa på apoteket. Jag tipsar om basiron.  Använd sen något som återfuktar. 

Anmäl
2017-11-14 18:09 #3 av: MEML

#1 Tack=) Har en storebror som har en flickvän som jobbar på kicks så kan ju fråga om ansiktskräm också. Har en fet hy men ändå torr=)

#2 Kan du länka till den Lactacyd flytande tvålen? När bör acnen och finnarna försvinna?

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2017-11-14 18:12 #4 av: MEML

Fast behöver man verkligen en ansiktskräm? Räcker det med lite Idomin? Som man smörjer på ett tunt lager.

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2017-11-14 21:02 #5 av: v4ck3r

#3
Den här: https://www.apotekhjartat.se/produkt/lactacyd-flytande-tval-1/?gclid=EAIaIQobChMIz6Pe0eq-1wIVGi0ZCh0PHQgWEAQYASABEgLry_D_BwE

Jag vet inte, produkter kan ju fungera olika på olika personer, men för mig har tvätt med lactacyd morgon och kväll, ( ibland bara morgon), fungerat bra för mig, men så jag kan inte riktigt säga. När jag verkligen ville bli av med min dåliga hy ändrade jag på lite andra saker också, jag åt mycket mindre socker, drog drastiskt ner på min konsumtion av mjölkprodukter och testade lite olika kosttillskott som zink och D-vitamin för att se om något låg bakom, testade ett acnemedel också. Men jag vet inte vad som gjort bäst inverkan. Allt kanske, + solen och sommaren. Tyvärr blir det ju vinter nu och hyn mycket torrare. Gråter 

Och nej inte idomin, jag tror du ska satsa på något annat, någon bra ansiktskräm för din hudtyp. Det har hänt att en massa tvättande gjort min hy torr och då måste jag ha ansiktskräm, men min hy är just nu väldigt icke torr för att vara vinter.

Anmäl
2017-11-15 10:40 #6 av: MEML

Ok, efter en inspektion på mitt ansikte så får jag lätt finnar i pannan, hakan. Lite på näsan, men mest pormaskar på näsan och hakan.
Får ganska lätt pormaskar under ögonens tunna skinn.

På kinderna får jag några få pormaskar men huden där är lite torr.

Har jag blandad hy då? Kan jag vara säker på att denna funkar då?
https://www.kicks.se/hudvard/ansiktsvard/ansiktsrengoring/clean-deeper-daily-wash-scrub

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.