Undersökningar

Flytta hemifrån

2018-01-31 17:07 #0 av: eghafra34

Hej!

Snart 17 år. Bor på landet en timme från skolan och stan. Går dåligt med bussar. Har hela mitt liv i stan (träning, kompisar osv).

Är det VÄRT att flytta hemifrån/bli inneboende? Någon som har erfarenheter? Borde jag passa på att leva billigt hemma?

Anmäl
2018-01-31 17:17 #1 av: Hera

Har du jobb? Om inte råder jag dig att bo hemma till dess.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-01-31 17:27 #2 av: shamz116

Ja du borde stanna hemma

Anmäl
2018-01-31 17:33 #3 av: shamz116

Du är inte vuxen heller. Har du inte föräldrar som tar hand om dig och är kärleksfulla? Tragiskt att så många vill bara iväg och vara självständiga..tro mig det är inte så kul efter ett tag även om man tror det..det är bara normen i vårt land! Förr stannade man hemma tills man gifter sig..och det är fortfarande så i en del kulturer och inget konstigt att vara 30 och bo hemma om man hjälper till och tar hand om hemmet och om man inte är gift..det är så många olyckliga ensamma svenskar som bor själva och dom själva insåg nog med att det inte är så kul med denna självständighet! Om du har bra föräldrar som inte missbrukar eller något annat allvarligt så stanna hemma, och var en hjälp där istället med matlagning och annat! du kan ha tid för vänner också, men du är inte ens 17 år.Det är ingen duktighetstävling heller glöm inte det...jämför dig inte med dina vänner...gör det som du mår bra av ..:)

Anmäl
2018-01-31 17:33 #4 av: Aleya

Det är tråkigt då man bor där det går dåligt med bussar. Men har du inte jobb så skulle jag råda dig att bo kvar hemma.

Det är inte värt stressen med att pengarna ska in till hyra och annat om man inte jobbar. Så jag skulle säga att du bör vänta tills du har jobb tills du flyttar hemifrån.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-01-31 17:58 #5 av: eghafra34

Tack för svar allihop!!

Jag har jobb och skulle kunna bo hemifrån rent ekonomiskt. Men som ni säger, borde nog passa på att bo hemma.. Är bara så jobbigt att behöva stanna i stan efter skolan för att träna å sen behöva vänta till bussen kl 22. Brukar vanligtvis plugga matte på en mack... lite sorgligt tbh hahah.

Anmäl
2018-01-31 19:03 #6 av: shamz116

jag kan bara säga att jag är ca 30 och är inte gift eller har barn, har lägenhet och bor långt ifrån mina föräldrar.  Träffar dom kanske 4 ggr/ året. Jag har vänner men dom flesta har flyttat ut på landet till hus.. jag själv trivs med att vara med och ha min familj runt mig nära varje dag även om man behöver eget utrymme, förstås . Men sen efter gymnasiet så flyttar många och alla har sitt liv, man träffar inte sina vänner varje dag.  Jag hade gärna bott faktiskt med min familj om de inte va så att alla hade tänkt illa om en..min kille som är från en helt annan kultur tycker också att jag skulle bo med föräldrarna och så tills gifter mig. och så gör alla i hans familj..

Anmäl
2018-01-31 19:58 #7 av: vendelay

Jag håller inte med övriga hehe. Rent ekonomiskt är det bäst att bo kvar hemma, men jag tycker att det handlar om vad du vill. Jag flyttade hemifrån så fort jag kunde, när jag fyllt 18. Jag älskar min familj men jag vill inte bo med dem. Du bör ha koll på konsekvenserna (t.ex. ekonomin, hur ofta ni kommer ses om du flyttar osv), men generellt säger jag: välj det som är rätt för DIG.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-01-31 21:19 #8 av: powerade

Ifall jag hade varit dig hade jag nog försökt att få flytta in med någon.
Så man kan dela på kostnader o.s.v är inte direkt billigt att flytta hemifrån:/

Anmäl
2018-01-31 21:28 #9 av: eghafra34

Jaa alltså bor vanligtvis ensam hemma pga föräldrarna jobbar o lever en bit bort. Brukar vanligtvis bara träffa de på helgerna så på sätt spelar det ingen roll om jag bor hemma eller i stan hehe...

Ja det är smart att bo med någon! Jo det kostar ju en del..

Anmäl
2018-02-01 09:49 #10 av: 134643

Det var många som flyttade hemifrån när jag pluggade på gymnasiet. Är bara ekonomin ordnad så ser jag inget fel med att flytta hemifrån. Tid till både plugg + jobb + ta hand om hemmet måste ju också finnas såklart. Dela lägenhet kan vara en idé, men ibland blir det ingen större skillnad att hyra en billig etta ensam än att dela på en 2a. Frågan om det är värt kan nog bara du själv svara på :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2018-02-01 13:51 #11 av: eghafra34

Joo kommer nog få mer tid om jag flyttar till stan, då mycket av min fritid nu spenderas antingen på en buss eller i väntan på en buss hahah...

Tack för svar alla! Ska funderas på.

Anmäl
2018-02-03 20:42 #12 av: whoppydough

Jag är 16 år och flyttade hemifrån redan innan jag fyllt 16. Många tycker det är väldigt ungt för att flytta men att ta hand om mig själv har verkligen inte varit några problem, bara man vet med sig att man kan ta eget ansvar. Man får såå mycket mer frihet och får bestämma vad man vill göra och när. Man lär sig mycket om både sig själv (vilket låter lite cheesy) och allmänt om hur det är att bo och fixa med ekonomi. Eftersom du redan har jobb bör ju verkligen inte det vara något problem och jag måste bara säga att det är väääldigt skönt att slippa pendla. 

Den största dealbreakern för mig och mina kompisar som också flyttat har varit hur man tycker det är att bo själv och utan sina föräldrar. Vissa tycker det är asjobbigt och har flyttat hem tillbaka men personligen tycker jag det har varit det skönaste haha. Det var lite jobbigt och ovanligt i början, speciellt när det blev tyst men det jobbigaste för mig är skolan och kompisar och det verkar ju inte du ha något problem med.  När man vant sig vid att bo själv är det skönt att få bestämma och du kommer definitiv få mer tid till det du vill göra. Om man tycker det är jobbigt att vara ensam kan man ju, som andra nämnt tidigare, ha en roommate. Det du måste komma på är bara hur beroende du är av dina föräldrar och hur du tycker om att vara ensam och sedan bestämma dig om du tror du klarar och orkar att bo själv/inte bo hemma. Gör kanske en lista med fördelar och nackdelar och börja kolla efter lägenheter så kommer du kanske på det efter vägen. 

Anmäl
2018-02-03 20:48 #13 av: whoppydough

#3 Varför är det tragiskt att flytta hemifrån när man är ung? Så länge man vet vad man gör och fattar vad det innebär att ha eget boende och inte tror att det bara ska vara en dans på rosor så ser jag inte riktigt vad som är dåligt med det. Jag menar inte att det är dåligt att bo kvar hemma men självständighet är inget dåligt heller och något man behöver så småningom för att klara sig.

Och man behöver väl inte ha föräldrar som missbrukar för att vilja flytta hemifrån? Det finns många anledningar till att göra eller inte göra det.  Jag håller dock absolut med dig om att man ska göra det som man tror är bäst för en själv och inte välja att flytta p.g.a. andra. 

Anmäl
2018-02-03 20:50 #14 av: vendelay

#13 Stor tumme upp.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-02-04 13:14 #15 av: Hera

#3 Jag ser bara en tragisk sak i den här tråden. Det är INTE medlemmar som önskar att flytta hemifrån..

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.