Studier och utbildning

So uppgift

2018-05-13 14:33 #0 av: Cornelia Isaksson

Vi har en uppgift i samhällskunskapen där man ska skriva en väldigt detaljerad (det behöver vara det för att fylla en till två sidor) "berättelse " där man har begått ett brott och hamnar i fängelse men jag har fullständig ide torka, jag vet inte heller vad det finns för olika sorters brott och jag vill även få in att jag är oskyldigt dömd asså att dom har dömt fel person

Anmäl
2018-05-13 14:50 #1 av: Sindri

Om det står att du skall ha begått ett brott så kan du inte vara oskyldigt dömd.
Jag tror en mening med uppgiften är att ni skall ta reda på vilka brott som faktiskt ger fängelse  och inte böter eller skyddstillsyn, så börja med det.

Det kan väl inte vara så svårt att googla på det.

Anmäl
2018-05-13 15:08 #2 av: Cornelia Isaksson

Begått och begått det handlar nog mer hur processen gått till så jag tänker att om jag "sitter i fängelse " ett tag och sen upptäcks att jag inte är skyldig. Anledningen till att jag skriver här är att jag ej har börjat och har som sagt idetorka

Anmäl
2018-05-13 15:08 #3 av: parsley

Här kan du hitta några exempel på brott som ger fängelse, t ex mord, dråp, rån och stöld. Även narkotikabrott kan ge fängelse. 

https://www.bra.se/nytt-fran-bra/arkiv/nyheter/2015-08-18-utdomda-strafftider-for-nio-brottstyper.html

Lite information från polisen om vilka typer av brott det finns. 
 https://polisen.se/lagar-och-regler/lagar-och-fakta-om-brott/

Bestäm dig för ett brott eller en typ av brott och utgå från det.  Ett exempel på hur en person teoretiskt sett skulle kunna bli oskyldigt dömd är att den träffar en person som senare blir mördad. Mördaren lämnar inga spår efter sig, det har du däremot gjort...Alternativt så dödar du en person för att t ex förhindra ett terrorbrott. Du är skyldig, men anser ändå att du gjort rätt.

Anmäl
2018-05-13 15:22 #4 av: akvarium123

Jag skickar PM.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.