Studier och utbildning

Varför ägde förintelsen rum?

2018-05-22 19:02 #0 av: Tokyo

Jag ska skriva en uppsats där jag ska ge perspektiv på varför förintelsen ägde rum. Uppgiften är att "utvidga tid och rum" - dvs förklara varför förintelsen ägde rum fast ur ett bredare och djupare historiskt perspektiv än att beskriva det som något som hände endast under åren för andra världskriget och endast i Nazi-Tyskland eller områden ockuperade av Nazi-Tyskland.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, är det någon som har några tankar? 

Anmäl
2018-05-22 19:05 #1 av: [Wijnja]

För rensa bort ett etnisk folkgrupp som inte insåg att de inte va ett folk utan en ras hitler ville ha gruppen arisk i sitt rike ingen annan etnisk folk grupp han ansåg dem va mindre värda plus dem inte kallas människor utan en ras som skulle utrotas

Anmäl
2018-05-22 20:23 #2 av: Tjeja

Då gör du smart i att läsa på om den Judiska religionen, Judendomens historia och kristen historia . Deras relation till varandra genom historien är en stor bidragande orsak till att just Judarna blev det mest utsatta folket som skulle "utrotas" under andra världskriget.

Förenklat kan man säga så här.
Judiska folket har traditioner som gjort att de blivit väl utbildade och skickliga i nästan allt de företar sig. Trots att de är ett litet folk har de representanter i rika styrelser och sammanhang överallt i världen där de befinner sig.
Detta har skapat mycket avundsjuka hos andra folkslag.
Rädsla för främmande kulturer etc spädde på avoget mot judarna i Europa ytterligare dessutom.

De var perfekta att skylla på och utse som fiende och "roten till allt ont" en liten sårbar minoritet med stora rikedomar att roffa åt sig av.
Tyskland och Europa hade det kämpigt efter första världskriget och folket var missnöjda.

Det fanns folk som ville skaffa sig makt. En smart man såg sin chans att skaffa sig makt, Hitler. Han såg receptet till att få tyska folkets stöd. Han utsåg en ultimat fiende at skylla allt ont på. Några som inte bara var i minoritet och försvarslösa i sin utsatthet utan eget land utspridda över världens länder utan dessutom rika.

Han blev den person som tyska folket satte sin tilltro till att han kunde göra Tyskland stort framgångsrikt och mäktigt igen. Folket fick känna att de var större och bättre när de fick
några att skylla sina problem på och ta ut sin frustration på och "straffa".

Judarna blev boxarstjärnan Tysklands slagpåse att bygga upp sitt självförtroende med genom att plundra dem.

Det hade på sätt och vis kunnat vara vilken minoritet som helst egentligen. Men just Judarna var det folk som passade bäst där och då. På grund av sin historiska relation till kristendomen Religionen blev ett av flera verktyg som kunde användas mot folket. Deras utspridda nationslöshet och minoritet var ett annat verktyg, deras rikedomar något som gjorde dem attraktiva att plundra.

Tja.. det var en del och sida att börja med.
Sedan har du Situationen i Europa efter första världskriget som gjorde att missnöje bland folk och behovet av att något behövde hända och skapa förändring hos Tyskarna.
Tysklands relation med övriga Europas länder satte press på landet både inom Tyskland och ut mot övriga Europa.

Hitler fick Tyska folket att enas och jobba tillsammans mot en gemensam fiende som de hade stort övertag över. Självförtroendet växte i takt med att mindre folk och länder erövrades och plundrades. Tysklands styrka växte som ett monster. De tog sig an allt större fiender ju mer de växte. Tyskland med Hitler i spetsen ville få revansch efter första världskrigets nederlag och nu skulle de erövra hela världen.
Då var Judarna den perfekta ursäkten att skylla på som orsak att invadera andra länder! Då kunde han få de andra ländernas folk med sig istället för mot sig eftersom han påstod att det var inte ländernas folk som var problemet utan det var en gemensam fiende. Judarna! Så flera länder mer eller mindre tog emot Tysk invasion som en Välkommen hjälp som skulle befria dem ifrån "ohyran"/Judarna som lyckats ta över ländernas rikedomar till sig själva genom sin skicklighet och affärer.

Men till sist tog de Tyskarna vatten över huvudet och hade allt för starka fiender att stångas med från både öster och väster om sig.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-05-22 20:41 #3 av: [Wijnja]

Judarna fick skulden för Tyskland förlorade 1 världskriget fick skulden för allt

Anmäl
2018-05-22 21:37 #4 av: Tokyo

#2 Tack så jättemycket för ditt svar! Det var till stor hjälp.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.