Hobby och fritid

Tjäna pengar

2018-05-30 21:44 #0 av: Skorpanthehamster

Hej, jag är 15 år och behöver tjäna pengar så snabbt som möjligt. Vad kan jag göra för att fixa ihop pengar? Finns det sommarjobb jag kan söka till eller är det för sent nu?

Anmäl
2018-05-30 21:51 #1 av: Stallmima

Gå in på arbetsförmedlingen och kolla sommarjobb

Anmäl
2018-05-30 21:52 #2 av: Hera

Det lär vara för sent ja. Snabba pengar som 15 åring är inte troligt.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-05-30 21:55 #3 av: Stallmima

Den här länken kan du gå in och kika på  http://www.sommarjobb.me/jobb-for-15-aringar/

Anmäl
2018-05-30 22:10 #4 av: akvarium123

Jag delar ju ut reklam däremot kanske inte snabba pengar precis men ett litet bidrag är alltid något😉. Jobba på bageri eller någon butik i stan? Själv så känner jag en som har butik som gärna vill ha hjälp på sommaren men det är ju såklart ingenting alla har möjlighet till då man har olika relationer till olika personer. Men det är ju annars bara att gå in och fråga tänker jag. Men man ska nog inte tro att man får jobbet för det är inte säkert men då har man ju iallafall sagt att man finns där ifall man behöver extra personal.

Kanske dina vårdnadshavare har någonting jobb på sina jobb (ifall dom har jobb vill säga) eller att du frågar om att gå ut med hundar eller klippa gräs. Gjorde alltid jag förut men nu så jobbar jag ju med annat mer än reklam också så det behövs inte för mig. Baka och sälja??
Ja det finns massvis med saker du kan göra för att tjäna pengar!

Anmäl
2018-05-30 22:21 #5 av: Calcifer

Omöjligt att få sommarjobb är det inte, men det där med "pengar snabbt" är aldrig enkelt oavsett ålder. Dels kan det ta flera månader att få ett arbete - om man får ett. Sen får man inte betalt omedelbart. En del jobb har provanställning där du får mycket mindre betalt, osv.

Beroende på vad för summa du vill ha in och hur fort (om det är till nåt speciellt tex) så skulle jag istället tipsa på tjänster som hundpassning, barnpassning, klippa gräs, och sälja saker som du har som kanske har något värde om du inte vill ha kvar dem.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-30 22:58 #6 av: [Hukanson]

När man är 15 år får man utföra lättare och riskfria arbete. Nått liknande reklamutdelare, städare, telefonförsäljare, assistera i en affär (vid 15 års ålder får man inte ha kassaansvar) , enkelt kontorsarbete, lättare restaurang arbete, paketera (ej tunga föremål).

Tiderna man får arbeta är anpassade för att skola ska prioriteras. Det är mindre restriktioner när man fyllt 16 år.

Som 15 åring får du får jobba högst 2 tim/dag under skoldag och högst 7 tim/dag under skolfri dag. Per vecka får du jobba högst 12 timmar. Arbetstiden ska ligga mellan kl 6-20 och du ska ha 14 timmars nattvila.

Det innebär att om du börjar din skoldag kl. 8 så får du inte jobba efter kl. 18 dagen innan.

Du ska också ha minst 36 timmars sammanhängande veckovila.

Det innebär att du inte kan arbeta både lördag och söndag om du har skoldagar i veckan.


Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.