Måste skriva av mig

Måste bara skriva av mig

2018-06-05 10:00 #0 av: [HästTokigTjej]

I början av d här året träffade jag 3 kompisar som jag trivdes väldigt bra med. I börja var vi bara tsammmans i skolan men runt julen började vi träffas o göra andra grejer oxå. Men nu på senaste har jag mått sämre psykiskt igen och varit hemma från skolan från och till, men nu har jag varit där varje dag sen några veckor tbaks. Aja, i början var de glada att se mig och allt var som förut, men nu väntar de nästan aldrig vid skåpen på mig för att gå till matsalen t.ex.. Om jag kmr efter och sätter mig vid deras bord pratar vi som vanligt sen. Men de gör oxå saker på helger bara de 3, och ibland vid lunchen kan de börja planera saker de vill göra typ ”har hört att (någon film) ska vara jättebra, ska VI TRE gå o se den på fredag?” Det har hänt flera ggr... nån av de första gångerna d hände sa jag typ; hallå jag då, då svarade en av de typ ”aa juste, antar att du kan komma med om du vill”. Jag har alltid hatat att följa med dit jag vet att ingen egentligen vill ha mig, så jag stannade ju hemma då. D värsta e ändå när de lägger upp bilder på d dem gör o skrivr typ ”mina favoriter/ älsklingar”, jag känner mig sååå ensam då. Min enda andra kompis flyttade till Gbg för ca ett halvår sen och just nu känns d verkligen inte som att jag har några vänner /:

Vi får lov om några dagar och vet redan nu att jag kommr att vara helt ensam under sommaren... mår fan sämst över d här
Vet nt riktigt vad jag ska göra men behövde i alla fall skriva av mig lite,,

Anmäl
2018-06-05 10:39 #1 av: Zadeira

Det kan vara så att om du mår dåligt och varit borta mycket så vet de kanske inte riktigt hur de ska bete sig kring dig eftersom de kanske är rädda att göra det värre.

Har du pratat med dem och berättat att du känner att du känner dig utanför? De kanske inte ens tänker på det. Om du varit borta en del kanske de har vant sig vid att det bara är de tre och tror att du inte vill vara med som innan eftersom du varit borta så mycket.


Anmäl
2018-06-05 18:59 #2 av: akvarium123

Jag är typ jämt ensam hemma på sommarlovet (och alla andra dagar på året) har typ ingen kompis. Tråkigt men sant tyvärr.

Jag brukar vara med familjen och umgås. De är ju ingen nyhet att jag inte har några kompisar. Annars ifall du kan så kanske gå på bio. Det är faktiskt jättekul. Och annars att bada nu när det är så vackert väder som det är nu! Passa på vet jag!

Vara på datorn. Vet att man kan väl inte få vänner från skolan genom att vara på datorn och typ spela saker som ingen i klassen spelar men ändå. Man kan ju hitta vänner här på iFokus man kan ha kontakt med och skriva med. Jag kan gärna skriva med dig om du vill!

TIPS: BRIS (Barnens Rätt I Samhället) har en livechatt om sommarlov. Kanske kan du lämna en fråga där om vad man kan göra eller läsa andras frågor kring vad man kan göra. Du är inte ensam i denna situationen kan jag lova dig. 

21 Juni 15-16 30 är livechatten om sommarlov. Ifall du har lov då så kan du ju ändå få inspiration säkert om vad du kan göra när det är ensamt.

Ifall du har en släkting eller liknande som är i samma ålder så kan ni ju göra något! Jag brukar vara med min kusin ganska mycket då shoppar vi bland annat och gör nya saker som vi inte testat tidigare och BADAR!!! 

Anmäl
2018-06-06 19:34 #3 av: [HästTokigTjej]

Snapade en av dem igår kväll och frågade om de ignorerade mig, hon nekade då allt. Jag skrev sen att det kändes så o att jag kände mig rätt ensam då, på vilket hon svarade ”det e ju faktiskt nt vårt fel att du behöver uppmärksamhet hela tiden, alltså vi orkar ju inte vara med någon som e så klängig”!?
Ja, alltså, jag orkar nt ens, trodde faktiskt att hon var bättre än så, det enda jag har gjort är att försöka få kontakt med de igen, eftersom att vi var så bra kompisar innan. jag vet inte ens längre om jag vill vara med dem, men samtidigt är de dem enda vännerna jag har kvar (fast känns ärligt talat inte som att jag ens har dem nu)...

aja, har iaf bestämt med en av mina kusiner(som är lika gammal som mig) att hon ska komma hit över sommaren, så d kanske inte blir så farligt ändå :)

Anmäl
2018-06-06 19:52 #4 av: silverfiisk

#3 Försök att prata med dem på riktigt istället för på sociala medier, det är så lätt att missuppfatta varandra på internet. Om dom fortsätter hålla på sådär så tycker jag att du ska försöka hitta andra vänner att vara med. Dom är inga riktiga vänner om dom är elaka och fryser ut dig. Lycka till!

Anmäl
2018-06-06 20:43 #5 av: 91Marran

Ibland så mår man bättre utan vänner ett tag. Kan låta tråkigt men jag har varit där. Hon som alla tvingade mig att leka med, mobbade mig från dagis till sjuan. Blev så skönt att vara ensam i tre år, tills jag hittade nya vänner i gymnasiet. Kanske kan du hitta nya vänner genom fritidsintressen?

Anmäl
2018-06-06 22:37 #6 av: Zadeira

Jag tänker som så att det här har all potential att bli det bästa sommarlovet du nånsin haft! Under tiden kanske det är svårt att se, men efteråt kommer du förmodligen förstå dig själv mycket bättre och kan ta din plats i världen.

Du gör helt enkelt upp en egen plan för hur du vill att din sommar ska se ut. Tänk inte på de där "vännerna" utan tänk på "Detta vill jag göra i sommar". Bada, sola, gå i skogen, plocka jordgubbar, ha picnick under ditt favoritträd. Shoppa och ta en extra lyxig Starbucks-drink. Det är säkert någon i din familj som hänger med på det, och du skrev om en jämnårig kusin så om ni helt enkelt sätter upp mål ni vill göra så blir det lättare att man kommer iväg och gör saker.

Sen kan en sommar vara helt fantastiskt även om man tex enbart umgås med sin familj. Det kan saknas att snacka skit med nån i samma ålder som förstår, men istället för du kanske en förklaring och lär dig något nytt.

Och för att stötta dig lite: Att gå på bio utan biosällskap är skönt. Jag har alltid varit mes och inte vågar, sen ångrat att jag inte gick ensam för jag ville ju verkligen se den på bio. Nästa gång gick jag, helt ensam och kände mig så fruktansvärt stark efteråt.


Anmäl
2018-06-07 14:37 #7 av: [HästTokigTjej]

Idag hade vi lunch, och mina 3 ”kompisar” ignorerade mig totalt vid skåpen och gick mot matsalen själva. Jag ropade åt de att vänta ( tänkte att jag kunde prata ut med dem över lunchen) men de låtsades inte höra...
Så har nu bestämt mig att ge upp på dem.

Under sommaren får jag försöka ta till mig era tips, har redan börjat planera saker jag vill göra. Min kusin kommer hit ngra veckor, vilket ändå ska bli kul, och sen har jag bestämt mig för att bli medryttare på en häst i stallet så att jag har en extra orsak att hänga runt där extra mycket :))

Anmäl
2018-06-07 16:09 #8 av: 91Marran

Ett stall är ett perfekt ställe att hitta kompisar på. :)

Anmäl
2018-06-07 20:35 #9 av: akvarium123

#7 Stallet är ju det mysigaste stället att vara på enligt mig. Finns inget bättre. Att bara känna lugnet och mysa med hästarna. Det borde fler göra i detta stressiga vardagsliv vi lever i just nu. Det märks verkligen på än vilken nytta det kan göra att bara vara där en timme. Det kan göra att man hittar sitt inre lugn. Själv så skulle jag aldrig klara mig utan stallet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.